Gå til innhold

KariBræmnes

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KariBræmnes

  1. En nabo har nettopp kjøpt bærbar PC hos expert, og de hadde lagt inn all nødvendig programmvare for han (Windows XP etc.) En ting jeg stusset litt over var at de hadde lagt inn formatert C: som FAT32. Jeg trudde XP måtte ha NTFS for å fungere optimalt. Hardisken var partiusjonert i to, C: på litt over 25 GB og D: på ca 25 GB. Begge var formatert som FAT32.

     

    Ellers, har dette noe å si for ytelsen? Er det verdt å klage?

    Marskinen var en ACER med Intel prosessor.

  2. Har laga meg adresse hos dyndns, og lasta ned DynDNS updater. Dette ser ut til at det fungerer fint.

    Jeg har lyst til å bruke denne adressa i DC++, det fungerte helt i starten, men etter at IP'en min endra seg ser det ut som om DC ikke får med seg at IP'en er endra, og prøver med den gamle adressa. Jeg har sjekka IP adressa som står på DynDNS kontoen min på internett, og den er endra og er riktig.

    Hva er feil???

  3. Skulle lagt ut noen filer på nettet, men jeg får det ikke til.

     

    I og med at jeg har start.no bredbånd, prøvde jeg å legge ut der (med å skrive ftp://... osv) i nettleseren, men jeg fikk ingen tilgang.

     

    Er det noen som veit hvordan jeg skal gjøre dette dette?

    Er det noen andre steder jeg kan legge ut filer gratis?

     

    Ellers, hvordan setter jeg opp slik at andre kan laste rett opp i fra marskina mi, uten bruk av fildelingsprogram?

  4. Her er det du må gjøre:

     

    1) http://10.0.0.138

    2) Advanced

    3) NAPT

    4) Default Server

     

    5) Her skriver du in IP addressen som er mellom Modemet og den andre ruteren du kobler til. Som regel er denne 10.0.0.1, untatt viss du restarter, slår av el. ruteren du kobler til. Da vil IP addresen forandre til 10.0.0.2, 10.0.0.3 osv...

     

    Når du resterter modemet, vil den begynne igjen på 10.0.0.1 igjen, og restarte modemet etterpå. Nå vil alle portene være åpnet til denne addressa (idt; ruteren).

    Så da er det bare å begynne å åpne i den andre ruteren... Husk på at mange innstillinger i ruteren resulterer i omstart. Det vil føre til at IP addresen vil bli 10.0.0.2+++.

  5. Jeg har nå en IR motager som er koblet til seriell porten min (jeg har kun en port). Men jeg har også en UPS og en prosjektor som trenger seriell tilkobling. Jeg har fortastt skriverutgangen ledig. Går det ann å løse problemet med denne?

    Har også en gameport på lydkortet (Audiogy 2 PCI)

    Eller finnes det andre muligheter?

  6. Jeg har et GeForce 5600 Ultra. Skal kjøre 1024 x 576 ut gjennom DVI til prosjektoren min, men det blir bare 1024 x 768. Instalerte de siste driverene, og da blir det kun 1280 x 720...

     

    Viss jeg kjører VGA->BNC inn på prosjektoren er det ikke noe problem å få til 1024 x 576.

     

    Veit dette er et problem andre har også. Men det må da vel være mulig å få tak i en driver som gir ut 1024 x 576 gjennom DVI også?

    Eller vil det hjelpe om jeg bytter skjermkort?

     

    Takker for alle innlegg i denne saken!

  7. Har PC som er koblet opp mot både LCD skjerm og prosjektor.

     

    -LCD skjermen er koblet opp med DVI

    -Prosjektoren er koblet opp med VGA

     

    Derfor har jeg laget profiler i nView. En for kun LCD-skjerm, en kun for projektor, og en Dual Modus profil. Med dette får du riktig utgang, oppløsning, skrivebord osv riktig på en enkel måte.

     

    Nå bruker jeg hurtigtaster i nView som laster profilene. Problemet med dette er at noen ganger blir hurigtastene plutselig borte (spesielt viss marskina henger seg...).

     

    Er det noen som veit hvordan jeg fikser dette?

     

    Det beste hadde kansje vært viss jeg hadde en komandolinje til å laste profilene. Det ser jo nesten ut til at det skulle gå an, i og med at det skjer en "reaksjon" når jeg trykker på dem. Problemet er bare at det ikke lastes noen ny skjermprofil når jeg gjør dette.

     

    Jeg kjører foresten Girder (det er Girder som simulerer hurtigtastene)

  8. Det hender at PC'en står på om natten (for å laste ned etc, og den bruker en god del strøm, og lager unødvendig varme. Derfor vil jeg prøve å underklokke prosessoren min.

     

    Jeg har AMD XP2800+ og har et Gigabyte hovedkort. Jeg kan ikke justere noen clokkefrekvenser i biosen så jeg bruker Easy Tune 4 (dette gjør at jeg slipper å restarte marskina vær gang jeg justerer frekvens). Problemet er at jeg ikke har skjønt hvordan jeg underklokker med Easy Tune 4 :roll:

    Er det noen som kan hjelpe meg bitte litt.

     

    Ellers har jeg tenkt å underklokke grafikkortet og (GeForce FX 5600 Ultra), og jeg bruker riva tuner.

     

    Er det noe annet jeg kan gjøre for å sette PC'en i sparemodus???

  9. Jeg ser at komplett har et tilbud på LCD (Samsung 17" LCD Syncmaster 172S TCO99 Skjerm,Silver) skjerm til kr 3.595,-.

     

    Lurte på om dette er noe bra kjøp?? Jeg bruker forseten TV'n en god del til spill. Derfor er ikke reaksonstiden på skjermen fult så viktig lenger.

     

    Skal også kjøpe en DVD-brenner. Er denne (LG DVD-brenner IDE GSA-4082 Bulk Black DVD+R/RW/DVD-R/RW/RAM noe å satse på?

    Det vigktigste er at den støtter de fleste brennemoduser.

  10. Har noe prøvd Auto Gordian Knot?

     

    Viss du vil gjøre om en DVD til en DivX eller Xvid bør du prøve Auto Gordian Knot. Dette er et program som er veldig enkelt og raskt å bruke, men likevel gir det perfekt resultat :green::green::green:

     

    Et bedre program skal du lete lenge etter!

     

    Alt du trnger er å instalere:

    DVDecrypter

    AutoGK

     

    Ta også en liten titt på Guiden over oppsettet på DVDecrypter.

     

    Etter det er er det bare å fyre i DVD filmen du vil legge in på marskina di, og velge DVDecrypter på autorun'en (under WinXP). Klikk på DVD->Hardisk ikonet og vent omkring 10 min.

    Nå er DVD-plata lagt inn på hardisken. Start opp AutoGK og finn mappa du rippa DVD'en til og start omgjøringa til DivX/Xvid.

     

    Programmet har mulighter til å legge på tekst (både permanent eller ekstern!), velge lydspor (opp til to spor). Viss du skal se ekstern tekst på PC'n må du ha VobSub instalert (følger med AutoGK)

     

    En annen mulighet er å bruke bla. Credit Tweaking. Dvs. at rulleteksta ikke tar opp unødvendig plass på disken. Det du trenger å gjøre er å hente Hidden Options Util og skrive der rulleteksta starter. (Frame=Tid (sec)* 25)

     

    PS: Bruk Xvid i stedet for DivX. Xvid gir bedre kvalitet enn DivX :cool:

  11. Har hatt problemer med Windows XP med at explorer.exe avslutter plutselig, eller henger seg. Hvordan kan jeg fikse dette uten å formatere?

     

    ---------------------------------------------------------------------------

    Operativsystemnavn Microsoft Windows XP Professional

    Versjon 5.1.2600 Build 2600

    Operativsystemprodusent Microsoft Corporation

    Systemprodusent VIA Technologies, Inc.

    Systemmodell VT82C694X

    Systemtype X86-based PC

    Prosessor x86 Family 6 Model 8 Stepping 10 GenuineIntel ~904 Mhz

    BIOS-versjon/Dato Award Software International, Inc. 6.00 PG, 24/07/2001

    SMBIOS-versjon 2.3

    Oppstartsenhet \Device\HarddiskVolume1

    Nasjonal innstilling Norge

    Hardware Abstraction Layer Versjon = 5.1.2600.0 (xpclient.010817-1148)

    Fysisk minne totalt 512.00 MB

    Fysisk minne tilgjengelig 306.17 MB

    Virtuelt minne totalt 1.35 GB

    Virtuelt minne tilgjengelig 1,015.04 MB

    Plass for sidevekslingsfil 866.26 MB

    Sidevekslingsfil C:\pagefile.sys

  12. Jeg har tenkt å koble PC'en opp mot en A/V reciver med. I og med at den har en svært bra D/A konverter og at du hindrer tap i lenderen viss man overfører digitalt har jeg tenkt å bruke SP/DIF ut på hovedkortet (kombinert hovedkort og lydkort). Men så er jeg litt i tvil, har lydkortet (hovedkortet) noen inflytelse på lydkvaliteten når det er A/V reciveren som dekoder signalet, eller gir et dyrt og billig lydkort like god lyd??? Og er det stort krav til koax kabelen som skal overføre signalene (holder det med vanlig TV-antenne kabel?)

     

    Ellers skal jeg køpe på IR på PC'en så jeg kan bruke fjernkontrollen til reciveren til å styre f.eks WinAmp. Hva er best å kjøpe? USB eller 4 pin som du kobler rett på hovedkortet? Jeg har bestilt en Infraröd adapter för USB Win98/ME/2K USB hos databutikken, men vurderer å endre bestillingen til en IR adapter för moderkort SIR FIR 4-pin ansl.

  13. Jeg ser at databuikken har Club 3D Radeon 9800SE 128Mb DDR TV-out DVI RETAIL AGP til 1494,- Er dette bedre en Albatron GeForce FX5600Ultra 128Mb DDR DVI TV-out RETAIL AGP (1441,-)?

    Og er det mulig å klokke Club 3D Radeon 9800SE opp til 9800 PRO eller XT?
  14. Husk på å ikke ha for lange IDE-kabler hvis CD/DVD skal være på rommet, siden IDE-standarden spesifiserer at maks. ledningslengde er ca. 45 cm

     

    Har sett 90 cm lange IDE-kabler hos komplett. Garagen er rett på andre sida av veggen, så det skal gå.

     

    Når det gjelder det med støv er det et litt større problem. Men jeg har kjøpt vannkjøling til både CPU og GPU. Derfor kan kassa være nesten tett...?

    Jeg veit egentlig ikke hvor tett jeg kan ha kassa (for den må vell puste litt?), men planen er at det skal sitte et lite luftfilter i bunnen og på toppen av kassa. For å kjøle ned resten av varmen som blir til av hardisker etc. har jeg tenkt å sette opp en liten miniradiator med ei vifte på som taropp varmen og sender den ut av kassa til hovedradiatoren som kjøler ned vannet.

     

    Tror dere at filt kan holde som luftfilter?

  15. Jeg har et rom som jeg har en PC i som har vegg mot en garage/verksted. Jeg har planer om å sette PC'en ute i "garagen" for å få bort all støyen PC'en lager. Jeg har tenkt å dra VGA-kabel, tastatur, etc pluss CD-Brenner og DVD-ROM inn til rommet der jeg har PC'en i dag.

     

    Garagen er isolert, men tempraturen kan i værste fall falle ned til -20 en eller to ganger midt på vinteren viss den ikke er i bruk. Ellers holder den tempraturer rundt -7 til +20 på sommeren. Men noen brå tempraturendringer som fører til dugg etc blir det ikke. Jeg har tenkt å plassere PC'en i et skap.

     

    Så spørsmålet mitt er: Vill PC'en vill tåle dette? Etter det jeg tror vill PC'en klare seg, men jeg er spesielt i tvil om hardisken har godt av dette. Jeg kan selvsagt plassere hardisken inne i "varmen", sammen med CD-Brenner og DVD-ROM, men det ville være best om jeg ble kvitt den og, slik at jeg slipper støyen fra den også.

     

    Noen komentarer :dontgetit:

  16. Jeg skal bygge på vannkjøling på en AMD 2800+ XP Barton. Jeg har kjøpt vannblokk (CPU), pumpe, og tank, men mangler radiator. Jeg har tenkt å bruke et varmeregister fra en bil som kjøling, men jeg lurte på om jeg må ha vifte på varmeregisteret, eller holder det uten?

    Hovedmålet er å få en mest mulig stillegående marskin, og slippe støy fra viftene (overklokking er ikke så viktig)

  17. Hei! :p

     

    Jeg har nettopp bestilt en AMD Athlon XP2800+. Jeg har tenkt å bygge på vannkjøling med en gang (har ikke vifte, kun en Eheim 1046 Waterpump som jeg kjøpte hos databutikken.com)

     

    Hovedmålet for meg er å få en mest mulig stillegåendes marskin, og det er CPU'n jeg skal begynne med.

     

    CPU Blokka

    I og med at jeg bare har bestilt en vannpumpe må jeg bygge resten selv. Så jeg lurte på om det var noen som hadde noen mål til fester, høyde, bredde og anbefalt dybde:

     

    CPUBlokk.JPG

     

     

    Radiatoren

    Og så var det radiatoren. Lurte litt på størrelsen:

     

    Radiator.JPG

     

    Jeg bygger radiatoren av kobber- eller blikkplater. Er denne stor nok? Det er også en liten mulighet for at jeg kommer til å overklokke prossesoren litt i ¨seinere tid. Trenger jeg større radiator da?

     

    Og hvilken tempratur bør/kan CPU'n ha??? Og viss jeg er litt uheldig og pumpa stopper, vil markina skru seg av da???

×
×
  • Opprett ny...