Gå til innhold

voffen

Medlemmer
  • Innlegg

    217
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av voffen

  1. Som forholdsvis aktiv hobbyfotograf har jeg opparbeidet meg en grei database med bilder. Jeg har brukt flere stand-alone versjoner av LR, men valgte brått for noen dager siden å hoppe på Adobe sin Fotoplan (20GB). Det var to grunner til det - muligheten for å bruke Photoshop og muligheten for å bruke LR på mobile enheter. Jeg er i beste fall "Nybegynner ++" i bruken av LR, så det er mulig mine spørsmål ikke henger på greip ?

    Når jeg nå skal sette i gang å bruke nettbrettet mitt, oppdager jeg at det som skal migreres/lastes opp til CC, ikke bare er .lrcat fila (godt innafor maks lagringskapasitet på CC) som jeg trodde, men også alle bildefilene som jeg har lagt inn i katalogen min i LR. Får dermed en feilmelding som veldig bestemt påstår at jeg må frigjøre 2,2 TB på min fysiske harddisk... ?   

    Har derfor begynt å rydde litt i LR-katalogen min, da jeg (beklageligvis?) har importert alle bilder som var tilgjengelig fra div "familie-kameraer" og "innsendte forslag" fra venner og familie. Dette for at også resten av familien skulle kunne finne igjen bilder de ønsket å se. 

    Har nå fjernet alle mapper som ikke er "mine" bilder, og derfor ikke aktuelle å redigere. Sitter da kun igjen med RAW filer fra mine egne kameraer, men det er jo selvsagt ikke alle som er gode nok for videre behandling. Fortsatt ønsker min venn CC 2.1 TB ledig plass ?

    Da er jeg endelig kommet til første spørsmålet mitt:
    - Er det mulig å bruke andre nettbaserte lagringsmuligheter i stedet for CC? Jeg har ubegrenset lagring via Get, der jeg har lastet opp alt av bilder og backup'er i mapper. Kan den, via noen smarte triks brukes?

    - Er det en løsning å lage seg en helt ny katalog, der jeg kun legger bilder som skal/kanskje skal redigeres videre på og laste inn denne når jeg skal redigere bildene? En slik løsning vil kreve mye letearbeid i arkivet i forkant, da jeg ikke har vært godt nok strukturert ved tidligere importer. 

    - Vil en slik løsning laste opp kun de aktuelle bildefilene som ligger i ny katalog? Vil kanskje ikke bli mange bilder jeg får skvisa inn på mine 20GB uansett? Vil det skape noen problemer/"senskader", i og med at det vil bli flere versjoner av samme fil i de to katalogene mine?        

    Ut i fra mine behov ser jeg ikke det å øke min fotoplan med flere TB (les Nkr) som veldig aktuelt.

    Håper noen "der ute" kan gi meg noen gode tips! 

    Mvh
    Vegard

  2. Har en slik som jeg har prøvd, uten hell. Leste en plass at den oppløsningen bare er fra HDMI 1.4.

     

    Det gamle kortet er over 7 år og vil kanskje fungere videre, men hvis jeg skulle finne på å bytte skjermkort, hvilket kort anbefales da? Har sett på GTX1050 og RX 560, og da kort som er korte (ITX) Det er kort som ligger rett over 1000,- og er sikkert innafor mitt bruk.

     

    Vil det ha noe å si for mitt bruk å gå for 4 GB, og er det noen av leverandørene som utmerker seg på støy i denne klassen? Har som regel brukt de "kjente" merkene (MSI, ASUS, Gainward og Sapphire) tidligere.

     

    Hvordan vil jeg merke forskjell om jeg ikke bruker eksternt kort, men bruker det interne på HK?

  3. Da trenger jeg litt bit-by-bit hjelp.. :hm:

    På skjermen min har jeg følgende innganger:

    - 2 HDMI (MHL)-porter

    - 1 mini-DisplayPort

    - 1 DisplayPort (versjon 1.2)

     

    På skjermkortet er det en mini-HDMI 1.3a og 2 DVI (Dual-link DVI Support

    Able to drive industry's largest and highest resolution flat-panel displays up to 2560x1600 and

    with support for High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP).)

     

    Hvordan får jeg trikset til en oppløsning på 2560x1440? 

    Hva trenger jeg av adapter/kabler for dette?

  4. Hadde jo et håp om at jeg skulle slippe å kjøpe nytt skjermkort, men var skeptisk på de to plassene det tar. Har kjøpt ny psu fra Evga som er 14-15 cm så lengden går greit, men tenkte ikke på antall plasser. Sitter i Ålesund og delene ligger på posten i Oslo så jeg har ikke fått sjekket de ut fysisk...

     

    Sliter med å få høyere oppløsning på skjermen. Har koblet til skjermen på den gamle pc'n men får ikke opp 2560x1440 som et valg ved bruk av GTX 460... Har type tilkobling noe å si? Bruker DVI med HDMI overgang ut fra PC, da skjerm bare har HDMI og DP. Hadde det vært bedre å bruke Mini-HDMI utgangen?

  5. Har kjøpt inn deler til en mITX maskin. Fractal Design node 304, ASUS ROG Strix B250I Gaming hk og en i5-7500, og en Dell U2515 skjerm. Har et MSI GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA i den gamle som jeg har tenkt å bytte ut. Pris opp til 1500,-...

     

    Pc'n skal brukes til fotoredigering (lightroom), streame fotballkamper og andre familiesyssler.

     

    Har aldri bygd mITX før og lurer på følgende:

    - Hvilke skjermkort anbefales? De fleste leverer vel opp til oppløsning til skjermen (2560 x 1440)

    - Ser en del av kortene har et bakstykke som bruker to plasser, vil disse passe inn i mitt kabinett/hk?

    - Vifteløse kort, noen som kan anbefales?

  6. DVi og HDMI er ikke det samme signalet. - De fleste kabler som har HDMI og DVI er beregnet på å få fra HDMI til DVI og ikke omvendt. - Skal du gå fra DVI til HDMI må du passe på å få en kabel som inneholder konverter og er beregnet på dette.

     

    Dessuten vil du ikke kunne spille av HDCP-beskyttet materiale over DVI-linken hvis det skulle være aktuelt.

     

    Bruk heller mini-HDMI utgangen med en overgangskabel.

    Hvordan er DVI til DP i forhold til de to andre?

  7. Jeg må ha meg en ny skjerm da den gamle er kaputt (flimrer i 1-2 min ved oppstart). Har sett på en Dell 25" Ultrasharp, men den har bare HDMI og DP innganger. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bytte komp i PC'n, så det jeg da lurer på er: Skjermkortet mitt, ett MSI GF GTX460 har DVI og en mini-HDMI utgang... Vil en DVI to HDMI kabel fungere optimalt, eventuelt mini-HDMI to HDMI?

  8. Er blitt tilbudt en Samsung UE46D8005 (er vel en 2011 mod?) av en bekjent som har kjøpt ny TV.

     

    Har ikke noen erfaringer med denne modellen, eller om det i hele tatt har noe for seg å kjøpe denne - den er jo 6-7 år gammel? Det jeg lurer på er om hva som kan være en grei pris å tilby han?  :hmm: Håper noen av dere kan gi meg noen råd  :)

  9. Everything You Need to Know About The Motherboard Voltage Regulator Circuit

    Så det betyr under overklokking trenger ikke PSU å betyr alt men er enig man burde styre unna Pixmania de billigste psuene der

     

    Så har man f.eks Consair TX 650 eller høyere eventuelt Coolermaster PSU trenger den ikke være helt elendig.

     

    Edit i5-4460 er noe utdatert men er sikkert brukbar.

     

    skal minimalt å finne noe bedre en intel kjøleren.

    Hvilken CPU vil du anbefale da?

     

    Vil det si at boxed viften ikke er nok for mitt bruk? 

     

    Edit: og eventuelt hvilket hovedkort er "godt nok" til nye socket 1151?

  10. Takker for utfyllende svar 93 MiChr!

    Har sett på den pakken du viser til på Komplett, men lurer på om hvordan Asus Z97P er opp mot det kortet som følger med i pakken? Jeg har ikke planer om OC, har ikke tid  :p  

     

    Med det kortet får jeg Inter i5-4460 og Crucial Ballistix Sport 16GB for tilnærmet samme pris.

     

    Er litt skeptisk til å kjøpe HK og CPU brukt... 

  11. PC'n skal ikke brukes til noe som helst "ekstremt"  :nei: kun vanlig familiebruk "Pluss"  ;)   Jeg bruker som sagt LR men ikke til noe videoredigering, kun lettere bildebehandling. I tillegg brukes Office, nettbruk bl.a Youtube osv og Football manager (Steam), ikke spilling da vi har PS4 i huset.

     

    Hadde sett for meg å sy sammen en pakke (HK, CPU og 16gb RAM) for 2-4000,- Vil prioritere disse tre komponentene og beholde PSU og skjermkort litt lengre. Disse kan kjøpes enkeltvis ved en senere anledning... 

     

    SSD vil nok bli en Samsung 850 EVO 250gb

  12. Jeg har tenkt å oppgradere min forholdsvis eldgamle PC og da det er lenge siden jeg har snoket rundt på komponenter hadde det vært fint med noen tips fra dere her på forumet. Dagens PC har begynt å krangle med oppstart; finner bare CPU 1 og jeg må restarte for få den igang. Den går også varm ved bruk av flere programmer (piper gjentatte ganger fra HK)

     

    Dagens PC:

    Kabinett: Aopen H600B

    PSU: Corsair HX750W HK: Abit IP35 Pro

    Skjermkort: NVIDIA GeForce GTX 460

    CPU: Intel Core2 Duo CPU E6850, 3.00GHz

    3-4 HDD Sata snurredisker + 2-3 WD MyBook

     

    Jeg håper å gjenbruke kabinettet, PSU og skjermkortet. Jeg spiller ikke (kun FM) og har W7 og Lightroom som jeg redigerer bilder med. Vil også gjerne oppgradere innmaten før jeg installerer W10.

     

    Jeg håper «noen der ute» kan gi meg noen råd på HK, CPU, RAM brikker og en SSD disk til fornuftige priser.

  13. Har et canton Movie anlegg som har virket bra til nå. Suben har dessverre begynt å svikte meg.

     

    Den virker enkelte ganger men som oftest er den stille. Den er koblet riktig og det lyser bak. Sikringen er hel men når jeg kjører en test av høyttalerne på forsterkeren gir sub'en ikke fra seg noen lyd (skal jo være laaaaav during)

     

    Det høres av og til et lite klikk/drønn når den står på. Noen som har en ide om hva som har skjedd eller kan gjøres med den?

  14. Har en Epson PX830FWD og nå er det rett før jeg kaster hele skiten ut av vinduet :angry:

     

    Bruker LR3 og ved utskrift får alle bildene, både sort/hvit og fargebilder (og vanlig tekst!) et kraftig grønnstikk!!!

     

    Har prøvd:

    - Test og rens av skrivehoder

    - Forskjellige innstillinger i LR og printer

    - Har prøvd utskrift via Powerpoint,

    - Har prøvd med ICC profil for papiret med de innstillinger det krever på printer

    men samme resultat uansett.

     

    Det er nye originale patroner og jeg bruker Epson Premium Glossy Photopaper.

     

    Har tidligere skrevet ut de samme bildene (filene) på annen printer med topp resultat...

     

    Noen som har forslag på løsning?

  15. Har vunnet en Lenovo ThinkPad Tablet 2 på en messe i USA :-) Helt OK brett/PC men det trådløse nettverket funker elendig!

     

    Fungerer helt topp opptil 2 meter unna ruteren, uten at det er hindringer mellom. Går jeg lenger unna eller setter meg ned slik at f.eks sofaryggen kommer mellom mister jeg forbindelsen helt.

     

    Feilsøk som er utført:

    - Har testet på 2-3 forskjellige nettverk med forskjellige routere uten at det blir bedre.

    - Har sjekket for de siste driverne

    - Avinstalert og reinstallert nettverkskortet

    - kasta brette i veggen fra 3 meters hold i en vinkel på 38,7 grader.... not.

     

    Er det noen som har noen forslag på tiltak for å fikse dette? Er litt kjipt at jeg ikke får brukt en premie til 6-7000,-

     

     

  16. Likte SSD ideen din Bolson, det står noen standard HDD i som hun bruker til bilder o.l.

     

    Hvordan vil pakken (med SSD, hvis jeg finner noen på lager...) som jeg sydde sammen over yte i forhold til de ferdige pakkene (A-5300 og i3-2120)?

     

    Har også liggende et xfx geforce 8800 gt som jeg kan smelle inn hvis det skulle skrangle med det interne skjermkortet ;-)

  17. Er nok en gang imponert over dere som gir tips og råd her på forumet. Har så vidt rukket å legge ut spørgesmålet så tikker det inn gode og informative svar! Takk!

     

    Fant en annen tråd som fikk meg til å sette opp denne pakken:

    Intel® Pentium® Processor G860

    MSI B75MA-P45

    Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB

     

    Vil den matche ytelsen til pakken nevnt i første tråd?

     

    Må også bytte ut strømforsyningen (er 350W) med Corsair CX 430W PSU

  18. Skal oppdatere min mors PC, men skjønner at det er lenge siden jeg har snoket rundt på datakomponenter. :hm:

     

    Hun har et eldre Q-Tec Midi tower

    Har sett på denne pakken fra MPX http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=757233

    men ser at det er et m-ATK HK.

     

    Er det noen som vet om dette vil passe i det gamle kabinettet?

    Eller må jeg gå for denne pakken som har et ATX kort.

     

    Hvilken AMD pakke for 1000-1500,- kan eventuelt anbefales fra MPX?

  19. Bare Tomsi og jeg fra forumet som skal være med på Worldwide photo walk i Oslo i helgen? Ser ut som det blir litt kjølig, overskyet, men oppholdsvær. Gjelder å kle seg godt. Jeg reiser nok lett; Sony NEX-5N, CZ 24mm og kanskje Sony emount 50mm.

     

    Er klar for lørdagen jeg også. Overskyet er jo bra... har jeg hørt...

×
×
  • Opprett ny...