Gå til innhold

Erik Sandvik

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Erik Sandvik

  1. Nå har vi blitt "foret" med info i lang tid om at prisnivået på strøm ikke vil øke om det kommer nye kabler. All markedsøkonomi vil tilsi det, at prisene vil stige MYE i Norge, 1-3 øre er altfor lavt estimat. Forbrukerne sitter tilbake som tapere, uten noen mulighet til å påvirke. Det hjelper lite å starte forbruket på natta og legge om hele livsstilen for de som har mulighet til det. Nei, den store hopen må finne seg i å betale det strømmen koster, enten for at de ikke har mulighet eller at de gidder å endre livsstilen sin. Og hvem sitter med trumfen da? Kraftbaroner likt Einar Aas, som klarer å melke max. ut av systemet. Det hjelper heller ikke at EU har lagt sin klamme hånd over styringen av kraftmarked i Norge, med RFE som er umulig å angripe politisk. Dette MÅ vi si et rungende NEI til. Problemene startet med den nye energiloven av 1991. Strøm på børs????

     

  2. Som svoren Apple og iPhone-fan har jeg sagt dette lenge; om noen år har vi alle sammen kjipe Kina-mobiler. Apple og Samsung taper denne kampen til slutt.

     

    Ja, vestlige selskaper er jo selv ansvarlig for sin forskning og må bære kostnadene ved det. Hvem vet hva slags støtte Huawei får fra kinesiske myndigheter for å kunne hevde seg i verdenstoppen? De fleste forbrukere legger ikke vekt på det, kun det produktet de holder i hånda...

  3. Nå er det jo slik at når farten øker, vil besparelsen i tid gå ned hele tiden. For eksempel sparer vi 50 s pr. mil ved å øke farten fra 80 til 90 km/t, mens vi kun sparer 27 s ved å øke farten fra 110 km/t til 120 km/t. Farten oppleves større, så vi tror vi sparer så mye. Men drivstofforbruket, dekkslitasje og ulykker øker med hastigheten. Så de få sekundene vi sparer har en dyr pris!

    • Liker 1
  4. Prosjektet Vegvesenet startet for noen år siden, er "Salt smart". At de forsøker å få ned saltbruken i flere år uten å lykkes, er ikke tillitsvekkende. Bilene ødelegges i rekordfart, uten at de tar problemet på alvor ved å forske på og bruke annet enn salt. Skulle tro at de spiller på lag med bilbransjen, her er det mye å tjene...

    Vi skulle sende regning for alle nødvendige reparasjoner i retur til dem!

  5. Nå gjelder det igjen å se hvordan spanske og italienske firma klarer å følge opp Follo-banen utbyggingen. Statens vegvesen har ikke mye godt å si om det spanske firmaet som skulle bygge vei i Nord-Norge, her kontrakten ble mislighold av selskapet. Goliat plattformen, bygget i Korea, vet vi jo resultatet av... Videre uttrykket "Å ta en spansk en" kommer ikke av seg selv. Dersom et tilbud virker for godt til å være sant, så er det kanskje det. Hvorfor skal Norge gå inn i dette med begge bena da? Til slutt kan jeg nevne NSB sitt kjøp av 100 togsett fra italienske Ansaldo Breda. Halvparten av togene virket OK da de kom til Norge, og fabrikken gikk konkurs to måneder etter levering... Skjønner ikke at vi vil ha det sånn!

×
×
  • Opprett ny...