Jump to content

FrustrertStudent

Medlemmer
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by FrustrertStudent


 1. Hei!

  Jeg går inn i en klagesak mot vaskefirmaet jeg ansatte i forbindelse med flyttevask, da vaskefirmaet valgte å sende 1 person for jobben og han personlig begynte å kreve 1500kr ekstra etter 1 time inn i jobben, fordi han kom til og måtte bruke tid uten særlig inntjening - til tross for at jeg hadde kjøpt en full pakke uten definert tidsbegrensning og vi hadde allerede avtalt på forhånd at han skulle jobbe fra 09 - 14.

  Dette endte opp med at han tok vaskebøttene sine og gikk, og jeg stod igjen og måtte kjøpe inn utstyr samt. bruke hele dagen på å vaske ut selv. Kan jeg be om kompensasjon for utstyr, innbetalt penger til firmaet, gebyr for forsinket nøkkellevering og noe for at jeg måtte gjøre dette selv?

  Jeg ønsker ikke å være helt urimelig heller. Vil gjerne ha litt råd 😅


 2. Hei.

  Jeg har startet på 2P via nettstudier og har ikke hatt matte på hva som føles som herrens år. Jeg lurte på om det er en enkel måte å omgjøre et stort tall til potens?

  Eksempelvis, 2^5 x 8^4 = 32x4096 = 131072.

  Jeg vil gjerne omgjøre 131072 til en potens. Fasiten i boka har omgjort denne til 2^17. Det er bare her jeg stopper en smule opp da utregningene er riktige, for denne skal gjøres uten hjelpemidler. Er det noe formel på dette, eller må man bare inneha god tallforståelse? ?


 3. Jeg tenker at til tross for at læreren deres stiller høye krav til dere, så er det ikke han som setter karakter på eksamen. Eksamenskarakter settes av sensor, som er en helt likegyldig og objektiv part av dette. Du vinner litt på dette med tanke på at du har forberedelsestid på 48 timer på videregående kontra kortere tid når du går privatist. Jeg foreslår at du ikke lar deg skremme av læreren din sin undervisningsmetode, og at du heller tar en sjanse på å gjøre det beste ut av det - ta eksamen og hvis det skulle gå helt på trynet og du skulle trenge en bedre karakter, så kan du bruke pengene og gå opp som privatist. 


 4. Hei!
   

  Jeg har valgt å ta for meg en oppgave hvor pasientens og pårørendes ønsker ikke samsvarer med hverandre ift. behandling, da dette er ganske spennende og aktuelt innenfor dagens helsevesen. Jeg ønsker å kunne gi rom til mye refleksjon da dette er en oppgave med mange muligheter, tanker og inntrykk. Ikke bare skal det etiske trekkes inn, men både det juridiske ift. pasient- og brukerrettighetsloven som tilsier at Linn som er samtykkekompetent har rett i å bestemme i egen pleie i helsevesenet. Videre går det på det faglige spesielt ift. brukermedvirkning, kommunikasjon og ikke minst rollen som omsorgsperson. 

   

  Casen er:

  Linn 80 år er kreftsyk og den er ikke mulig å helbrede. Hun kan ta i mot livsforlengende behandling som vil gi mer smerte og periodevis stort redusert funksjonsnivå, enn hvis hun ikke mottar behandling med kortere levetid med høyere livskvalitet. Linn ønsker ikke behandling, men barna hennes ønsker at mor skal leve lengst mulig og at hun skal ta i mot behandlingen. Dette setter Linn i en vanskelig situasjon da hun plages av dårlig samvittighet, og er derfor i tvil på hva hun vil framover.

   

  Jeg er sikker på at de fleste av oss kan kjenne oss igjen i rollen som pårørende, så tanken på å ikke skulle ha noe å si eller være involvert i behandlingen til den vi er glad i kan være skummel? Jeg er veldig interessert i hva andre tenker og hva slags krav dere både har til pasient, pårørende og helsepersonell i en slik type situasjon som dette! Ikke minst om noen har noen tanker på hvordan de selv ville taklet det å skulle være helsearbeider som skal hjelpe Linn til å fatte en beslutning, og hvordan dere ville snakket med barna hennes (som er voksne) når beslutningen er tatt. Pårørendeomsorg er en viktig del av jobben, til tross for at det er pasienten som skal stå i sentrum!

   

   


 5. Det er helt vanlig å glemme ting fra barndommen. Kanskje spesielt situasjoner som dette hvis det for deg der og da virket skummelt o.l. Hjernen fortrenger det, rett og slett. Jeg har også opplevd det å få høre noe som jeg har fortrengt av andre, ting jeg nesten ikke kan tro er sant fordi jeg ikke kan huske det.

   

  Jeg beklager situasjonen til faren din, jeg håper det går rolig for seg. Gode tanker til deg!


 6. Hei!

   

  Jeg sliter veldig med tørr og kløende hodebunn selv! Jeg har ofte store flass-skorper i hodebunnen, og foreldrene mine, legen min og jeg selv trodde dette selvfølgelig var helt vanlig flass og st jeg bare var plaget med det. Men når jeg var 14 år og skulle til hudlegen da jeg var plaget med akne og kviser, så sa hudlegen min at jeg hadde Seborreisk eksem (er ofte lokalisert i gropene ved nesevingene og sprer seg videre opp gjennom øyebrynene og pannen), men det er helt vanlig å ha det i hodebunnen også.

   

  Jeg har brukt Fungoral-sjampo etter hudlegens råd siden da, og det har virkelig vært en drøm for meg fram til nå! Viktig å følge det som står bak på. Nå som den har mindre effekt hos meg bruker jeg Selsunsjampo. De begge er reseptfrie på apoteket! Skader ikke å gi det en sjanse i en uke eller to.


 7. Vi var en liten gjeng som skulle reise sammen tidligere i år, vi hadde ei som var 19 og som skulle fylle 20 en måned etter at vi skulle reise. Vi snakket med DFDS før vi bestilte og fikk beskjed om at det skulle gå greit og at de ikke er så A4 at de kommer til å nekte oss å komme på båten. Venninnen min ble nervøs før avreise og ville at jeg skulle ringe en gang til for å bekrefte dette etter at vi hadde bestilt turen. Da fikk vi plutselig beskjed om at dette ikke var tilfellet i det hele tatt, og at reglene er klare på at reisende uten voksen ledsager må være fylt 20 år. Så det endte opp med at vi måtte avbestille reisen.

   

  Det kommer helt ann på personene du snakker med og møter på.

   

  Hvis dere fortsatt vil reise og har penger og tid til det - så kan dere bestille tur retur, men ta en overnatting på hotell i København før dere reiser hjem igjen. Da er det lov til å være under 20 å reise. Det er bare direkte t/r hvor aldersgrensen er 20. Øvrige reiser er det 18 årsgrense.


 8. Hei!

  Jeg lurte på om noen har noen tips til destinasjoner (som nødvendigvis ikke er så dyre) for 6 - 8 voksne folk på tur? Så langt har jeg tittet litt på Dublin, Egypt og New York. Jeg ser på turer i 2018, gjerne på sensommer/høsten.

  Det blir jo en del mennesker og vi alle er jo forskjellige, noen liker å være på farten hele tiden mens andre liker å ta det med ro - gjerne ved en strand eller i solstolen. Siden vi blir så mange så har jeg vurdert å leie leilighet/hus gjennom AirBnb, men jeg er helt tom for ideer på reisemål!

   

  Gi meg inspirasjon, reiseglade folk! :)

   

  Takk på forhånd.


 9. Hei!

   

  Jeg vurderte en reise til New York neste år (har alt funnet billetter og hotell). Reisen blir eventuelt 5 netter, så vi har sånn 4,5 aktive dager der nede. Men jeg lurte på hva man bør ha med seg i lommepenger?

   

  Vi blir 2 personer som reiser, eventuelt. Ingen av oss er opptatte av å gå på dyre restauranter, for all del vil nok reisekameraten min digge McDonalds, KFC og disse mainstream stedene i USA. Det vil nok bli en del shopping, men vi er heller ikke opptatte av de dyre merkene, men for meg igjen er det stor interesse da jeg er plus size-jente og vet hva slags klær i NY som er for oss litt større, så jeg vil nok utvikle et shoppinggen mens jeg er der nede.

   

  For min del ville det vært hyggelig å ha en dag eller to hvor man er typisk turist, og drar på de ulike turistattraksjonene. Jeg har aldri vært i USA, dette vil blir første gangen dor både meg og reisefølget, så er helt grønn når det kommer til lommepenger og budsjett i New York!

   

  Takk på forhånd!


 10. Takk for forslag :) Ser ut til at vi landet på kroatia... Leser at dubrovnik er mer turistifisert enn split? Hvor kan det lønne seg å ha base mtp hva man får for pengene? Både mtp spising og hotell/leilighet. Noen som har noe bra å komme med her? Har bare landet på kroatia foreløpig. Avventer med å velge by da vi vet så lite. Takk!

  Jeg skal selv reise til Kroatia i august. Lander i Dubrovnik og skal bo i en liten by 10 - 20 minutter unna i Cavtat. Jeg har valgt å leie feriehus da vi er 3 stykker som skulle reise, og fant egentlig ut at prismessig så spiller det ingen rolle. Grunnen til at jeg valgte dette (til tross for anbefalninger) er fordi jeg er student med lite penger og ville spare litt på reisekostnader mellom flyplass og bosted. Pluss så booket jeg bare i hui og hast da jeg fikk et godt tilbud.

   

  Har aldri vært der før, men lest meg ganske mye opp og blant annet snakket med bekjente som har vært der nede. Det er blitt tipset å velge et annet sted enn f.eks Dubrovnik & Split da dette er de mest populære turiststedene. Men sånn jeg har forstått det så er det ikke dyrere å leve der ift. mat og drikke, men det er dyrt hvis dere er shoppingmennesker. Så i teorien, så har det lite å si. Men man burde lese seg opp på restauranter (!)! Jeg har blitt fortalt at man egentlig burde reise til Brac eller Hvar.

   

  Brac (da burde man lande i Split) er en typisk sol og bad ferie. Hvar er også en typisk sol og strand ferie, men i følge ryktene skal det være et ganske bra nattliv der også :) I og med at dere er en guttegjeng regner jeg med at Hvar passer dere best, kanskje? Lykke til! :)


 11. Ok. Da har vi forskjellige opplevelser. Jeg prøvde typ 3-4 steder på en dag for å finne noe bra men til og med supper klarte de å fucke opp. Nå er det vel ingen hemmelighet at ikke alle som driver restaurant der er kokker men det gjelder jo mange steder.

   

  Antar at jeg hadde uflaks. Var uansett veldig bra tur. Litt scary med taxi-tur på de små veiene og langt ned. Taxi i utlandet er ofte litt bingo :) Han kunne kjøre da men han trengte ikke vise det.

  Men jeg lurer fortsatt på hvor mye lommepenger man har behov for eventuelt? Jeg skal være der i 2 1/2 uke, cirkus. Hvor mye brukte/hadde du med deg?


 12. Jeg skal sette kursen til Kroatia. For flybillettene betalte jeg 6800kr t/r inkl. bagasje & setereservasjon for 3 personer. Nå har jeg valgt å bo inærheten av en "storby"/"turistby" så er klar over at levekostnadene der nede vil bli litt høyere enn hvis jeg valgte å bosette meg litt lenger inn i Kroatia. Men ut i fra inntrykkene jeg får av Kroatia så er det billig å bo der ift mat og drikke, men dyrt hvis man er shopping menneske.

   

  Svigermor & samboer var i Chania i fjor, de brukte minimalt med penger da det var billig å bo/leve der.

   

  Videre vet jeg at Istanbul. Brasil er blitt billigere enn det det var, spesielt nå som krona der har falt. Malaysia. Thailand?


 13. Heihei!

  Jeg har nettopp bestilt bursdagsgave til min mor, og hun får en reise til Kroatia fra 13 - 31 august. Vi skal til Cavtat, ikke så langt unna Dubrovnik. Vi er 3 personer som reiser. Jeg syntes det er litt vanskelig å få en ordentlig mening om stedet ift. pris til ting, da det står så mye forskjellig på nettet. Så nå tyr jeg til erfaringer fra andre!

   

  Jeg lurte på om hvor mye man burde beregne i lommepenger der nede? Og man bruker vel Kuna? Jeg har lest at man enkelte steder kan bruke euro.. Vi skal bo i feriehus, så vi har mulighet til å handle inn mat og lage mat selv også - så trenger ikke bare restaurant mat, men vi satser på å spise middag ute hver dag (frokost, lunsj, evt. kvelds kan vi ta i eget hus).

   

  Takk på forhånd!


 14. Har lagt inn svar jeg også. 

   

  Klientellet her heller nok mot de som spiller og trives med det. For å få variasjon i hvilken gruppe du får svar fra, kunne det kanskje vært artig å legge denne ut på andre forum også? Type kvinneguiden eller noe?

   

  Den er også lagt ut på kvinneguiden ;) Men regner egentlig ikke på så veldig mye respons, men forsøket har noe verdi for det om!


 15. Dette er det forsket på siden 1950-tallet. Da med tv-vold men interaktiv mediavold har tilsvarende virkning.

   

  Av alle samfunnsmessige årsaker som bidrar til økt vold så er mediavold den største bidragsyteren. Større enn alkoholmisbruk, fattigdom, rusproblemer, raseskiller og en rekke andre faktorer.

   

  Forskere kan skanne hjernen til barn og anslå hvor mye de ser på TV, et barn sin hjerne utvikler seg forskjellig når den eksponeres for mye mediavold. Du vil bli forbløffet over hvor langt forskningen er kommet etter snart 70 år med intensiv forskning, delvis sponset av militæret i USA som har like store budsjetter som de har interesse av å forstå hvorfor mennesker (soldater) dreper eller ikke vil drepe.

   

  Folk som skriver her på forumet tror den beste måten å beskytte sin lidenskap/avhengighet på er å oppføre seg som en tobakksrøyker som ikke klarer å forstå at røyking ikke er bra for helsen.

   

  Hvis du vil lese litt om forskningen kan jeg anbefale å lese bøker av Dave Grossman som f.eks. Killology, denne boken har militær/politi som målgruppe.

  Han har også skrevet en mer lettfattelig bok for foreldre som heter Stop teaching our kids to kill.

   

  Jeg mener at økt respekt for aldersgrenser vil gagne samfunnet. Guttungen på 5-7 år trenger ikke å spille GTA eller Manhunt.

   

  Takk for tips, skal prøve å få lest noe om den forskningen!


 16. Artig undersøkelse. Svarte på den. Dette er jo et spørsmål som dukker opp stadig. For å oppsummere min mening så trur jeg det er få/ingen linker mellom spilling og vold. Har selv spilt voldelige spill siden jeg var 6-7 år gammel. Begynte med James Bond: Goldeneye for Nintendo 64 og har siden spilt mange blodige og volds-fokuserte spill som GTA, Max Payne, F.E.A.R osv. Er nå 24 år gammel, og jeg er blant de roligste og minst voldelige personene jeg vet om. Jeg ser egentlig ikke noe negativt med spilling, kun positivt. Alt med måte derimot.

  Takk som svarte! Haha, nei.. man trenger ikke å bli helt sjukehus av å spille voldelige spill fra ung alder, men det er likevel et aktuelt og spennende tema!

×
×
 • Create New...