Gå til innhold

Dewam

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dewam

  1. Hei! Jeg og en kompis (begge er 16 år) ønsker å prøve oss på å selge disse nye "fidget spinners." Det er vell en slags hobby, og vi forventer ikke å tjene noe av betydelig verdi heller. "Spinnerne" skal bestilles fra Kina, og selges igjen. Det er ikke snakk om mer en en 15 stykker i første omgang. Spørsmålet er da: når er man ansett som "næringsdrivende" og er forpliktet til skatt osv. Og må man registrere dette "firmaet"? Det er ingen planer om at dette skal vare noe særlig lenge.

  2. Tror ikke Komplett vil miste markedsandeler med det første. Kjenner mange som utelukkende handler på Komplett selv om varen er dyrere der. Skulle heller ønske at folk faktisk handlet der det var billigst isteden for å være en ATM for Komplett.

     

    Føler det er noe spesielt med kulturen i Norge på dette området og det er farlig for konkurransen. Se eks på Rema, Norgesgruppen og Coop eller Telenor og Telia. 

     

    Akkurat når det gjelder at folk handler på komplett framfor andre plasser handler mye om kundeservice o.l. Personlig vil jeg gjerne betale 5-10% mer (avhengig av produkt) for å få god kundeservice. Selv om noen andre er billigere må jeg ærlig innrømme at jeg ikke har hatt den beste kundeopplevelsen.

  3. Alt som kan fjernaktiveres eller bruker en form for trådløs kommunikasjon kan også hakkes så jeg ser ikke helt holdbarheten i påstanden om at eSIM skal være så mye sikrere.

    Men det er kanskje sikrere i teorien en i praksis.

     

    Tja, er ganske sikker på at det vil være en veldig sterk kryptering på disse. Tviler på at det blir lett for noen å hakke det.

     

    Bankkortet ditt bruker også trådløs kommunikasjon når du kjøper ting. Og bankkontoen din kan også hakkes. Men hva er sannsynligheten? Sikkerheten rundt sånne ting er veldig stor. Det samme vil nok mer eller mindre også gjelde for eSIM.

     

    Syns det er en god ide med eSIM. Det vil gjøre så mange ting enklere. Og for mobil/klokke-produsenter betyr dette spart plass. (en mulighet for å beholde minijacken? ;D)

  4.  

    "Det bidrar til å bringe verden videre."

     

    Videre? Som i ett steg nærmere avgrunnen? De er vel ikke fornøyde før det står et boretårn på Nordpolen. Hjelper ikke å stadig finne nye måter å pisse i buksa på, det er uansett ikke en langsiktig løsning for å holde varmen. Og sinnsykt kjipt for barnebarna dine som en dag arver buksa...

    Er du klar over teknologien som blir forsket på til dette?

    Ta et lite "overblikk" over Goliat plattformen, dette er ingeniørkunnskap på sitt beste.

    Tenk dog hva vi kan få i utbytte av dette i fremtiden.

     

    Det er kanskje ikke den beste "investeringen" men hva har vi fks. fått ut fra månelandingen, selv om det ikke var den beste investeringen i seg selv, men teknologien som ble forsket på da.

     

    Vell, håper at alle skjønner at dette i bunn og grunn er enda en platform som spyr ut masse usunn olje. Ja, det er mye bra teknologi som er blitt laget gjennom dette prosjektet. Men dette kunne også blitt laget gjennom et prosjekt der en lager en stasjon som produserer hydrogen. I tillegg er nokk oljemarkedet ganske mettet akkurat nå.

×
×
  • Opprett ny...