Gå til innhold

Robin Jo

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Robin Jo

  1. Først vil myndighetene ha oss til å kjøre trafikksikkert, nå vil de ha oss til å kjøre piggfritt. Kan de ikke bare bestemme seg hva som er viktigst? Trygg trafikk eller mindre svevestøv?

     

    Her i Tromsø slår lokalpressen opp piggfriandelen som noe ensidig negativt. Jeg har gitt piggfritt et forsøk og konkludert med at jeg foretrekker å beholde liv og helse fremfor å være lydig mot politikernes svevestøv-politikk. Det bør presiseres at piggfritt ikke passer over alt eller for alle bilister. Pigg er ikke ensidig negativt!

     

    Om alle hadde hatt pigger og det ikke ble saltet helt ned til asfalten hadde det også vært mindre svevestøv. Men dette er også kun påtenkt Tromsø og resten av nord. Lokale variasjoner er vel stikkordet her, er jo ofte mange glemmer hvor langt landet vårt faktisk strekker seg mot nord i slike diskusjoner.

  2.  

     

    Noe rart strømmen er dyr når vi alle må betale for utbygging av 100kw + uttak alle strøk og kanter. 

     

    Du har den billigste strømmen i verden så slutt å klag :)

    Har blitt hjernevasket av AP du også?? Vi er sjeldent blandt de ti rimeligste landene i Europa når det gjelder strømpris for private. Veldig mange land i verden som har rimeligere strøm enn Norge. Og mye verre skal det bli når vi private skal finansiere unødvendige sjøkabler til Tyskland og Danmark.

    De sjøkablene til Danmark har vi i det siste hatt godt nytte av ettersom Danmark må eksportere billig vindkraft når det blåser som verst. Nå skjer ikke dette mesteparten av tiden, men bildet er litt mer nyansert en at dette kun er tap for oss.

    • Liker 1
  3.  

    Nei, ville tro det sikkert koster mer. Men nå virker det ikke som at Statnett greide å sette opp en trafo og oppgradere nettet uansett hva prisen var. Distribusjonsproblemet ville vel vært løst med en lastebil med et trykktank batteri.

    Å frakte hydrogen pr. lastebil virker ikke som noen veldig god løsning. Den volumetriske energitettheten til komprimert hydrogen er ikke særlig høy med drøyt 9MJ/l. Sammenlign med diesel på 35 MJ/l. Gitt at du bare kan lage lastebiler så store blir det veldig mye transport.

     

    Omlasting av komprimerte gassser er jo heller ikke så gunstig siden man må rekomprimere hver gang. D.v.s. at man i praksis må bruke containertanker som reduserer volumet ytterligere.

    Hva slags bedre alternativer finnes i markedet i dag? Lagring av energi på batterier ville bare utsatt problemet så lenge nettet ikke har kapasitet. Magasinering av vann ville jo også kun fungert som en buffer. Dette er jo snakk om energi som går tapt, så regner med at alt som ikke går i minus vil være en bedring. Og ettersom det er flere småkraftverk som "fyrer for kråka" burde det jo sees etter løsninger som kan brukes universelt og ikke kun i enkelt saker.

    • Liker 3
  4.  

    Et godt argument for å legge opp for hydrogen produksjon for å ta ut maks kapasitet? Nå sitter ikke jeg på tallene for det gjennomsnittlige små kraftverk, og dette er jo en ekstrem ytterkant. Men det burde vel være grunn nok til å regne på lønnsomheten i å kjøpe et elektrolyse anlegg.

    Kostar det mindre enn ein trafo? Reknar med du treng ein like kraftig trafo + likerettar til det elektrolyseanlegget. I tillegg får du eit nytt distribusjonsproblem.

    Nei, ville tro det sikkert koster mer. Men nå virker det ikke som at Statnett greide å sette opp en trafo og oppgradere nettet uansett hva prisen var. Distribusjonsproblemet ville vel vært løst med en lastebil med et trykktank batteri.

    • Liker 1
  5. Hvorfor i alle dager satser ikke staoil på dyp termisk varme. de har jo boreteknologien som skal til. Vindmøller og sol er altfor arealkrevende og ødeleggende for miljøet.

     

    Har lurt på det samme selv tidligere og søkte litt rundt om det, om du har sett Billions for Change på youtube er bruken av grafen for å overføre energien veldig spennende. Men ettersom stage2innovations bare investerer i teknologi de kan ta patent på virker ikke hensiktene deres like redelige som pr-teamet vil ha det til. Vi har allerede masse vannkraftverk vi kunne kombinert med jordvarmen, og på den måten sendt dampen tilbake til magasinene for kondensering. Er vel ikke helt innenfor begrepet evighetsmaskin, men det er i hvertfall en høy utnyttelses grad av ressursene vi har tilgjengelig.

     

    For å ikke spore helt av saken, så hadde det vært interessant om Statoil ville nevnt om de kommer til å investerre noe i Norge. Innenfor energilagring, som de nevner, hadde det nok ikke vært galt for NEL å få en sterk eier i kampen mot Linde.

     

    Robin

×
×
  • Opprett ny...