Gå til innhold

Per Gjert Urdahl

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per Gjert Urdahl

  1. Solcelleanlegget til Marius Gjerset i Østmarkveien produserer eksepsjonelt godt. Taket er rett mot syd og ligger høyt, fritt og rett syd. Dette solcelleanlegget produserer bedre enn de aller fleste andre anlegg en vil sammenlikne med. De automatiserte solkartene er jevnt over for optimistiske og setter for høye forventninger til hva en kan oppnå. Valmet tak er også en utfordring da panelene da ikke passer inn i kvadratmeterberegningene. Solkartene er derfor i beste fall en morsom indikator og en "leadsgenerator."

    • Liker 1
  2. Støttebeløp som forblir ubrukt bør gå tilbake til potten. Vi tipper at det kan være så mye som 1/3 av beløpene gitt i støtte som ikke kommer til å bli benyttet av forskjellige årsaker.

     

    Ellers er dette en kampanje som nå har pågått ett og et halvt år, og tildelingene må sies å ha vært fair og tilgjengelig for alle. Det vil ikke være riktig og offentliggjøre hvem som har fått denne støtten både med hensyn til de som har søkt og leverandørene som har lagt ned arbeid med å evaluere og utarbeide tilbud til søkerne.

     

    En annen sak er at det er ikke alltid at de med den største interessen som har de beste solfylte mulighetene. Ergo, flere av de som har søkt og fått støtte kommer ikke til å realisere solcelleanlegg.

×
×
  • Opprett ny...