Gå til innhold

Dan-Hermann Thue

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dan-Hermann Thue

  1. Det ser jo bra ut, særlig Teslas takstein med solcellepaneler er svært estetiske, og er en løsning jeg selv kunne gått for.

    Det er likevel flere spørsmål enn svar som melder seg fra den artikkelen.

     

    Hvordan er de laget? Er det mono, poly eller tynn film som benyttes?

    Hva da med miljøet? Det blir litt som bilene, som er nullutslipp, sånn sett bort i fra de forårsaker langt mer forurensning under produksjonsprosessen enn alle andre tilsvarende biler.

     

    Per i dag produserer de fleste produsentene solcellepaneler som har en miljøkostnad som er mange ganger høyere enn alle andre måter å generere energi på. Har Tesla og Panasonic løst dette problemet?

     

    Det hjelper lite å tute i hornet sitt om "nullutslipp", dersom man bruker kvarts fra miljøskadelig gruvedrift, store mengder energi for å produsere wafere, og faktum er at solcellepanelene må benyttes i flere tiår før de i det hele tatt går i null i forhold til andre energikilder.

     

    Så er det bare å håpe på at det ikke kommer hagl ?

     

    ...uten en form for mellomlagring, i feks batterier, med de tapene det medfører.

    Det har jo Elon allerede løst, han selger deg en powerwall til et par hundre tusen i tillegg, så kan du lagre energien fra solcellene han har solgt deg.

    Mange kanskje utdaterte påstander over her ^ .

     

    solcellepaneler i plassert i Norge kan betale tilbake energien det kostet å produsere de på ca 2 år. og har laang levetid anslagsvis 30 år. et veldig godt energiøkonomisk regnestykke..

     

    solcellepaneler tåler hagl, ellers hadde ingen hatt mulighet til å tjene penger på dette, bare tenk på reklamasjonene og baluba som hadde oppstått... det er standarder for testing av dette som produsentene følger.

     

    tesla/panasonics solceller ser ikke noe mer spesielle ut enn andres, tilsvarende og mer estetiske løsninger finnes allerede på markedet :) også i Norge.

×
×
  • Opprett ny...