Gå til innhold

fornins

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fornins

  1. Hei. De fleste plassene har en liten innføringsuke. Noen stedet begynner man rett på kurs etc så det er veldig variert. Det er ikke meningen at man skal føle seg helt klar, så det er nok mye spenning og usikkerhet knyttet til det å begynne i B2.

    Hva skjer på innføringsuken da? eller kurs til og begynne med? Man har alltid veileder i nærheten hele året?

  2.  

     

     

    har man fremføringer/ presentasjoner lik man hadde på vgs på phs? har hørt mye ulike svar, noen som sier bare eksamen mens andre sier man har utenom

    Du har både muntlige eksamener, praktiske eksamener, arbeidskrav og muntlige fremføringer sammen med basisgruppa!
    Så aldri alene? Man har alltid med gruppe? Hva er praktiske eksamner og arbeidskrav?

    Er dette noe du bekymrer deg for - det å framføre ting alene? Mange kan nok synes slike ting er ubehagelig, men det er en del av det å velge dette yrke. I løpet av praksisåret blir dere satt i flere slike situasjoner og publikum forventer at du som politi skal takle situasjonen.

     

    En gang fikk jeg og en annen student beskjed om å dra til en barneskole for å ha sykkelkontroll. Vi møtte opp på skolen og hilste pent på rektoren. Lite visste jeg at hele skolen satt samlet i gymsalen og med en del foresatte. De hadde til og med rigget opp høyttalere og satt spente for å høre hva politiet hadde å si. Jeg var politiet og hadde ikke forberedt en ting. Alt måtte tas på sparket der og da, for ingen hadde sagt at jeg skulle holde foredrag. Nå er ikke barneskoleelever det mest kritiske publikumet du kan holde foredrag for, men det må jo likevel inneholde noe.

    Morsom historie som fikk meg til å svette litt :D

     

    Jeg mener ikke at alle skal være født superutadvendte taler, men det er dess jo viktigere at man er forberedt på at dette yrke krever at en byr på seg selv en del ganger :)

    Jeg bekymrer meg ikke akkurat

    Jeg hadde mange fremføringer på vidergående og det gikk jo greit. Er bare at jeg er utrolig nervøs før.

    Hva krever de på phs da må man kunne huske alt man skal snakke om utenatt osv uten manus eller nøkkelord osv? Jeg er alltid avhengig av manus/ nøkkelord slik jeg ikke glemmer det. fikk alltid 4 på fremføringer på vgs

    Hva mener du byr på seg selv? Lærer man ikke slik på skolen osv?

    Var det under praksis året du og en student fikk det oppdraget?

    Man lærer vel endel i psykologi faget også hvordan tenke osv som man kan bruke utenom også?

  3.  

    har man fremføringer/ presentasjoner lik man hadde på vgs på phs? har hørt mye ulike svar, noen som sier bare eksamen mens andre sier man har utenom

    Du har både muntlige eksamener, praktiske eksamener, arbeidskrav og muntlige fremføringer sammen med basisgruppa!

    Så aldri alene? Man har alltid med gruppe? Hva er praktiske eksamner og arbeidskrav?

  4.  

    kan og være en kjent person gjøre det uegnet som politi? si foreksempel at Martin Bjørgen bestemmer seg for å legge opp og bli politi i stedet for

    Dette har tidligere vært et tema. Du kan lese denne saken;

    http://www.dagbladet.no/2010/11/03/nyheter/sexy/glamourmodell/politiet/14132321/

     

     

    ops mente Marit Bjørgen

    det er vel helt forskjell og vær en kjent idrettsperson enn glamourmodellen?  ser ikke noen konklusjon i artikkelen? 

  5.  

    Har man presentasjoner slik man har på vgs på politihøgskolen? Snakket med en som går i første å de hadde ikke hatt noen enda og trodde ikke de skulle ha noen heller. Det eneste var eksamen da kun foran sensor

    Er det en ting du kommer til å få mye av på PHS, så er det direkte tilbakemeldinger. Derfor skal jeg gi deg en direkte tilbakemelding nå. Dersom du har klaustrofobi og angst for presentasjoner foran klassen, så vil jeg sterkt anbefale deg å tenke gjennom om politiyrket er noe for deg. Svaret er at ja, det er presentasjoner på skolen som på VGS, og spesielt utover i B3 kommer du til å gjøre mye foran klassen. Dette innebærer også caser i skytesimulatoren foran hele klassen, der alle ser på deg og vurderer deg. Tenk gjennom om du er i stand til å frata andre mennesker sin frihet, blir skjelt ut av andre og føle ekstreme mengder press. Det er ikke meningen å være krass, men tenk gjennom hva du vurderer å søke deg inn på.

     

     

     

    Hei, angående første uken på PHS, har hørt at 1 uken på leir er tung og fysisk. Er det tilfellet?

    Har vært i forsvaret, og vært igjennom en del helvettesuker, og mestringsløp og div, men kan vel ikke være på det nivået?

    Da tenker du nok på leiroppholdet som er på høsten i B2 (praksisåret). 1. året er det ingen leiropphold. Kongsvinger kjører "Øvelse Sæter" (Google it, VGTV) som en egen stressmestringsøvelse i slutten av april i B1. Ingen av de andre studiestedene har en slik øvelse.

     

    Om leiroppholdet i B2 er hardt eller ikke kan ikke jeg svare på, men det så iallfall ut som de koste seg de som var her på leir i fjor høst. T.o.m. høsten 2015 hadde de morgenjogg hver dag kl. 0600 (ca.), men det utgår fra i år av på grunn av at PHS ikke har råd til å ha instruktørene så tidlig på arbeid!

    Men i praksisåret er man vel utplassert ved en politistasjon eller lensmanskontor? Trodde ikke B2 inneholdt et leiropphold?

    B2 inneholder såvidt jeg vet fortsatt minst en uke i leir i kongsvinger eller stavern, og to uker utrykningskjøring som enten gjennomføres lokalt eller i kongsvinger/stavern. Leiroppholdet kan ikke defineres som hardt, spesielt etter at morgenjoggen utgikk. Man blir sliten og trøtt, men det er langt fra noen form for helvetesuker.

     

    Jeg har litt klaustrofobi ja men kjenner det utrolig sjeldent. Har ikke angst for presentasjoner blir bare litt nervøs men det blir jo mange. Liker å få direkte tilbakemeldinger

×
×
  • Opprett ny...