Gå til innhold

sabelpikk

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sabelpikk

  1. Så, en gjennomgang av 100 studier veier mindre enn ett svenskt ett, bare fordi datoen er nyere? Progressivt. 

    Jeg mener ikke å være slem mot transseksuelle, men når jeg har lest om folk som visselig angrer på operasjon, mener jeg at kirurgiske inngrep er noe vi bør være skeptisk til. Jeg mener ikke å snakke ned om den generelle behandlingen du nevner. Det høres ut som de på riskhospitalet gjør en god jobb, og at de vurderer nøye de enkelte tilfellene. At de er underbemannet er beklagelig, særlig hvis det er en økende etterspørsel etter en klinisk omsorg for transseksuelle. Nå er jeg ikke politiker, noe du sikkert er glad for, men jeg ville gladelig innvilget støtte slik at klinikken kunne ansatt flere terapeuter ihvertfall.

    Walt Heyer heter personen jeg glemte å kildehenvise til i kommentaren over. Her er teksten i sin helhet. Heyer har jobbet som rådgiver for transseksuelle som lider etter kjønnskorrigerende kirurgi, og jeg er sikker på at det han skriver og snakker om er av interesse for deg. I et intervju på youtube synes jeg å huske at han sa noe slikt som over 1000 som hadde angret på operasjoner. Yeah, Iknow, we skal ikke basere alt på anekdoter, men han sa nå noe slikt. Om det er 100% verifiserbart har jeg ikke ressurser til å gå inn i.

    Teksten jeg sakset ut fra i forrige kommentar:
    http://thefederalist.com/2015/08/19/transgender-regret-is-real-even-if-the-media-tell-you-otherwise/

    Beklager at det har blitt mye operasjonsprat på meg. Det er nok sant som du sier, Dag1234, at transeksuelle ikke bare vil ha operasjon. Det er bare det at jeg ikke vil at folk skal bli operert, fjerne kjønnslem, og så angre. Det må være grusomt å sitte i en slik situasjon, noe du sikkert kan tenke deg til.

    Du har lært meg litt av hvert, Dag1234, og jeg beklager at jeg har vært en smule respektløs i enkelte av kommentarene. Nå vet jeg ikke om du er terapeut eller hva du er, men jeg er sikker på at du hadde vært den rette til å jobbe med transseksuelle i en klinisk situasjon. 

    Beste ønsker.

    • Liker 1
  2. Det var pussig. For noen går det an å bekrefte plassen via mail, men dette varierer nok fra studiested til studiested. Jeg ville ringt UiT sentralbordet (77 64 40 00) i kontortida og forklart saken, kanskje du kan sende en mail hvor du bekrefter at du vil ha plassen. Eller så finner de feilen og fikser det. Dette er ingen krise! :)

  3. Og her er utdrag fra en tekst fra en som har angret på kirurgi selv. Han omtaler bruk av den svenske studien hvor bare 2,2 % rapporterte vansker etter kirurgi:

     

    TRANSGENDER REGRET IS REAL EVEN IF THE MEDIA TELLS YOU OTHERWISE
    (...)

    Early in the interview, she made the statement, “We have researched… and we found a recent Swedish study that found only 2.2 percent of transgenders, male and female, suffered from sex change regret.”

    Costello is a bright reporter. That it is why it was so puzzling she would use her interview of me to misinform her audience, unless the intent was to diminish and dismiss reports of sex change regret among the transgender population. Costello used only one study to reach a conclusion on the frequency of regret. She or her staff did not look at the wealth of other studies that suggest sex change regret is quite common. One such study commissioned by The Guardian of the UK in 2004 reviewed 100 studies and reported that a whopping 20 percent (one fifth) of transgenders regret changing genders, ten times more than CNN’s Costello reported.

    The review of 100 studies also revealed that many transgenders remained severely distressed and even suicidal after the gender change operation. Suicide and regret remain the dark side of transgender life.
     

  4.  

    Så absolutt. Og når mange rapporterer om at de angrer på kirurgi i etterkant, synes jeg det er verdt å ta på alvor. 

     

    (...) But now, having lived as a women for less than a year the 18-year has decided to change back in to a man after suffering huge mental anguish as a woman.

     

     

     

     

     http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2224753/Ria-Cooper-Britains-youngest-sex-change-patient-reverse-treatment.html#ixzz49nGdTmDn Chelsea Attonley, 30, who was born a boy and called Matthew, said she now finds being a woman 'exhausting'

     

     http://www.dailymail.co.uk/news/article-2776090/Transsexual-10-000-surgery-NHS-wants-man-again.html#ixzz49nGtCY2X 

     

     

     

  5.  

    de har like stor rett på å bli hjulpet som andre.

     

    Helt enig.

     

     Det er uetisk, urimelig og inhumant å ikke hjelpe noen som trenger hjelp.

    Igjen, helt enig. Bare ikke helt enig i at kosmetiske operasjoner og inngrep skal dekkes av skattebetalere. Hvis det blir fritt fram for transeksuelle å gjennomføre kirurgiske korrigerende inngrep, burde det være fritt fram for mannfolk som vil ha større penis også. Hvor skal vi stoppe?

  6.  

     

    - At kosmetiske operasjoner eller hormonbehandling skjer på skattebetalers bekostning

     

    Enig med deg. Tenk om alle de som føler at de har for liten penis, selv om de kanskje ikke har det, skulle få finansiert kirurgisk penisforstørring på skattebetalernes regning? 

     

    Når vi har et helsevesen som etter mitt syn ikke greier å ta godt vare på de eldre, finner jeg det absurd at skatten vår skal finansiere kosmetiske operasjoner og andre inngrep som angår en ung persons ytre karakteristika. Hjemmetjenesten trenger opprusting, det må bli flere sykehjemsplasser, og vi må legge til rette for at eldre kan være hjemmeværende så lenge som mulig. I forhold til det siste, kommer slike ting som ergoterapi og psykososial oppfølging inn i bildet. Slikt koster også.

     

    Hvis det skal være unntak fra prinsippet om at kosmetiske operasjoner og behandling skal betales av skatten, synes jeg heller de skal komme til gode for alle de ekte kvinner som ønsker nye bryster etter brystkreftoperasjon. Kreftbehandling blir allerede neglisjert av helsevesenet; det fins flere avvik hvor mennesker ikke har fått tilstrekkelig behandling, tidsnok. Det fins også mange tilfeller hvor mennesker har finansiert store deler av kreftbehandlingen selv, av nordmenn selv! Hva pokker?!

     

    Sorry ass, men i helseomsorg må vi prioritere. Så lenge eldreomsorg og kreftbehandling trenger tung finansiering, mener jeg det er soleklart hvor pengene skal investeres. Når alt kommer til alt, koker ting ned til et økonomisk spørsmål. 

    • Liker 1
  7. Hva tenker forumets jegere om å la være å jakte en sesong, heller jakte rev og kråke, slik at rypebestanden kan ta seg opp?

    Kråkebestanden er stor, og reven er det veldig mange av også. Dette er faktorer som påvirker rypebestanden, i tillegg til massiv jakt på rypa. 

    Jeg foreslår at rypejakt blir forbudt for bare ett år, en sesong, og at det gjeninnføres skuddpremie på kråke. Vi kan ikke drive å høste av rypebestanden, uten å iverksette tiltak som forsikrer en god bestand.

    • Liker 2
  8. Slik jeg har forstått det, er det mindre fokus på å "grave i fortiden" i kognitiv terapi. Det ble ihvertfall fortalt meg av en psykolog jeg gikk til. Fikk fem minutter til å snakke om problemene og fortiden min, resten av tida fokuserte vi på tiden fremover.

  9. FrP er uttalt å være for en bedre eldreomsorg. Men her i Bergen stemte FrP sine folkevalgte for innskrenkinger i hjemmetjenesten. Eksempelvis blir det mindre tid til å hjelpe pasienter med å dusje, mindre tid til samtale. Mens de blåser av 200k på fyrverkeri for at folk skal få noe å snappe over. Disgusting. Eldreomsorg først, fyrverkeri etterpå!

     

    • Liker 1
  10. Jeg tenker noen ganger (håper) at jeg får vite sannheten ved absolutt alt. Jeg har da et altomfattende sanseorgan som får vite alt om menneskeheten, jorda, universet, evt. gud osv. Jeg kan se alle situasjonene jeg var oppi igjen fra andre perspektiver, hvordan de rundt meg tenkte, hva som kunne ha skjedd hvis jeg gjorde det og det osv. Store hendelser, 9/11, hendelser som ble avverget f. eks, hypotetiske hendelser. Så jeg har altså uendelig med sanser og uendelig med utregningsstyke og får sannheten om alt.. Da kan jeg godt dø nå.

    Det hadde vært fett! :D

  11.  

    (...) Krigsinntrykk kan være svært sterke, så også framandkrigarar som har kjempa på rett side kan ende opp med å returnere til Norge med ein tung psykisk belastning. (...)

    Så bra du retter fokus på det der! Er sikkert ikke bare greit å være hjemvendt soldat, enten det er for Forsvaret eller for Peshmerga. Kanskje vi heller kan satse på å følge opp de som kommer hjem etter å ha kjempet med Peshmerga, i stedet for å peise dem bak lås og slå.

     

     

×
×
  • Opprett ny...