Gå til innhold

Aerospace

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aerospace

  1. Det er så enkelt som at disse stream-ene er det vi kaller outreach. Det er ment å nå hvermannsen, ikke bare oss som allerede har litt peiling. For hvermannsen i statene er tall som mph og mach mye mer familiært enn meter per sekund.

     

    Her gir det fullstendig mening å bruke Mach tall. Ettersom Mach er et dimensjonsløst forhold mellom hastigheten på objektet i mediet (i dette tilfellet gassen i marsatmosfæren) og lydhastigheten i dette mediet, så vil det på en mye mer konkret måte fortelle oss hva som skjer aerodynamisk. Dette har altså ingenting med SI vs. imperiske enheter å gjøre. I tillegg er hastigheten i seg selv egentlig ganske irrelevant, i hvert fall før man treffer bakken :D

     

    Jeg mener det blir feil å si at hvermannsen skjønner bedre hva som skjer om man oppgir hastighet på Mars i Mach enn i m/s. Hvis de har noe forhold til dette fra før, så er det sannsnyligvis fra Jorda, og dermed ikke de samme hastighetene. Mach tall gir bare mening om man kjenner til betydningen av hva det representerer.

  2.  

    Natvallkrysset%202.300x200.jpg

    Mindre enn to år etter at E18 gjennom Vestfold ble utvidet, må et av kryssene bygges om. Det er Natvallkrysset i Sandefjord som er utformet slik at det oppstår køer i en av rampene. De som vil rette opp feilen, må gi anbud innen 14. april.

     

    E18-kryss fra 2014 må bygges om

     

    Det bør vel kunne ordnes enkelt ved å ta bort rundkjøringsskilt og sette opp vikepliktsskilt? Ikke noe stort prosjekt dette?

    Tipper det kan føre til en del trafikkulykker da folk flest bare ser en rundkjøring og antar at den fungerer som alle andre rundkjøringer.

×
×
  • Opprett ny...