Gå til innhold

Arnt-Hugo

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Arnt-Hugo

  1. Det finnes masse løsninger for dette. I tillegg til Z-wave som moskus har nevnt har man Enocean, KNX-rf og flere andre. Jeg ser ikke helt det store poenget med en begrenset hue-løsning når man allerede har et skikkelig system i bunn som du har.

     

    AtW

     

    nei, Hue har jeg mest tenkt fordi det var veldig lett å bare kjøpe et startkit og skru inn noen pærer her og der, og så fungerer det via kontrolleren som følger med. Og så er det bare å legge til en HUE-gateway så kan det plutselig styres fra KNX'en.. og tenker at da er begrensningen til HUE i prinsippet borte. Men mulig det finnes andre alternativer som gjør det samme, til en lavere pris. Men i teorien skal jeg bare kunne skru HUE pærer inn i utelys, lys i utebod, lyktestolper ute på tunet, etc.. så vil det kunne styres siden HUE videresender radiosignalet... kanskje litt mer usikkert hvor lenge de overlever ute da.

    Men knx-rf er sikkert også en mulighet, men ser bare for meg litt mer som trenger for å oppnå samme funskjonalitet. Får se hva tiden viser, har ikke gjort noen beslutning enda :)

  2. ser poenget i artikkelen med at det er litt for dårlig logikkstyring. Jeg har derimot KNX inklusiv Gira Homeserver og det finnes en egen Hue-gateway som kan legges til slik at man kan styre Hue via KNX. Og homeserver har full mulighet for logikkstyring, så her har jeg spekulert litt i det siste om jeg skal gå for Hue som lyskilder på soverom, boder, og på løse lyskilder rundtomkring i huset. Så blir alt ganske lett å styre uten at det krever mye kabeltrekking og relèstyring fra skap,etc (har fra før Dali led downlights i alle oppholdssrom)

    http://www.ise.de/en/products/ise_smart_connect_KNX_Hue

    Så jeg ser virkelig et potensiale i å bruke Hue i kombo med KNX :)

×
×
  • Opprett ny...