Gå til innhold

wadu

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wadu

  1. Her tar dokke feil tek. Ein må ha telia eller telenor abonnement 1. mnd, men kan byte til anna leverandør/sei opp abonnementet etter det.

    Angåande prisen for swap/svitsj så er det dyrare i dei fleste tilfeller.

    Einaste tilfelle eg kan kome på det lønner seg med svitch/swap er når det gjelder telefon med lav "second-hand value" (altså ikkje samsung eller apple som holder seg i verdi), og når ein får abonnementet dekka av jobben, eller har eit veldig billig abonnement.

    I mitt tilfelle, så får eg veldig rimelig abonnement via jobben min, og eg ville ha oneplus 6. Eg ser ikkje for meg å kunne selge den for mykje over 2000kr neste år (pga lav etterspurnad). Svitsj i dette tilfelle var litt over 2000kr billigare enn å kjøpe telefonen reint, og eg slapp å betale alt med ein gong.

     

    Generelt sett, og viss ein ikkje har abonnementet dekka i frå jobben/billigare abonnement enn "normalt", så er det billigste å kjøpe mobil med binding hos telia eller ice(telenor har vel berre swap no?). Mitt tips er: Følg med på tilbud, eller gå frå butikk til butikk og be om tilbud frå dei tilsette (ein kan få billigare pris enn det som står på prislappen), ta det med til konkurrent, og spør om betre pris. Ein må alltid beregne total-pris (abonnement+eventuell nedbetaling + kva ein betalar med ein gong). Kanskje dokke burde laga ein kjøpar-guide for mobilar? Gå litt frå butikk til butikk, sjå kva tilbud dokke får på forskjellige mobilar, og samanlikne total-kostnad (svitsj/swap vs binding vs "vanlig reint kjøp") samt skrive om prosessen?

    Helsing, tidlegare elkjøp-tilsett.

    • Liker 3
  2. Og hvis man kjøper nå så må man vel betale hele telefonen med en gang, jeg føler meg litt lurt når noen andre kjøper samme telefon med abonnement og bindingstid og betaler det samme som jeg betalte for bare telefonen totalt mens jeg må skaffe abonnement i tillegg... Tenkte jeg skulle betale månedlig neste gang jeg kjøpte telefon, selv om jeg har seks måneders nettoinntekt spart opp... :) er vel ingen som tilbyr abonnement med bindingstid og månedlige avdrag på S7 ennå?

     

    Eg ville anbefalt deg å gå innom ein butikk og forhåndsbestille der vis du har bestemt deg om å gjer det. Då er det ikkje noke problem å endre dette til abonnement + nedbetaling når telefonen lanserast. Eg jobbar i elektronikk-/mobil-butikk sjøl, og sjøl om eg ikkje veit noko om prisar med abonnement på denne endå, så kan eg garantere deg du vil spare på å kjøpe den med binding.

    Det er veldig sjelden det lønner seg å kjøpe på avbetaling. Velg heller abonnementet som passer deg best istedenfor en "pakke".

     

    Ikkje sant i det heile tatt. Som nevnt, jobbar eg i ein butikk som selger telefonar og abonnement, so ditta kan eg. :) Husk at totalprisen du ser er inkludert mobil og abonnement. Husk og at det er ikkje berre dei 3-4 forskjellige pakkane som er på prislappane du kan gå med. Du står fritt til å velge andre "pakkar" med andre abonnement eller nedbetalingssummar. 

     

     

    Spør gjerne dei i butikkane dokke går til om ein "break down" av kva dokke betalar, kva går til mobilen og kva til abonnementet. Personlig når eg snakkar med kundar likar eg ofte å ta fram pen og papir, og presentere dei forskjellige pakkane ("Her er det det du betalar for mobilen no, det betalar du for den i mnden og det er abonnement prisen") so kan kunden avgjøre sjøl kva løysning han vil gå med

×
×
  • Opprett ny...