Gå til innhold

Froden1

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Froden1

  1. Også særdeles påfallende at de største boligbyggerne i Norge har levert tidenes overskudd på løpende bånd de siste årene, som OBOS og Selvaag, mon tro om lavere tekniske krav kommer boligkjøperne tilgode? Jeg tror svaret er særdeles enkelt. Boligprisen i et område er det den er uansett, utviklerne selger utfra det uansett hvor lave tekniske krav som stilles.

    • Liker 2
  2. Og der vant leverandørene av dyre løsninger fram med sin lobbyvirksomhet. Dyrere i installasjon og dyrere i drift. Hvor mange anlegg uten feil og korrekt innregulert blir levert i norske boliger? Særdeles få.
    Jaja Høyre/FrP skulle få ned byggekostnadene, det gjør de ikke med dette hvertfall. Penger rett i lomma på leverandørere som har hatt store fordeler av forskriften i mange år. Blir helt umulig å bygge utenfor pressområdene.

    Norsk EL er fornybar og vi har for mye av den, noe vi kommer til å ha i uoverskuelig framtid. Klimaet blir våtere og varmere. Hvorfor tror noen at det vil bli strømmangel og dyr strøm i Norge?

    • Liker 3
  3. Morsomt at dette kommer fra boligbyggernes egen organisasjon. De vet, like godt som oss, at økte energikrav har minimalt å si for boligprisene i Norge, spesielt i tettsteder og byer der tomtekostnaden langt overgår ekstrakostnaden for litt bedre energistandard. Med de nye kravene vil til og med hus kunne bli billigere grunnet mindre strenge krav til energiforsyning, nå holder det med panelovner.

     

    Problemet er at boligbyggerne de kjører i samme sporet, klager på alt av reguleringer, men fortsatt leverer tidenes resultater, for eksempel OBOS og SELVAAG har aldri gått bedre.

     

    En reduksjon i tekniske krav vil aldri tas ut i lavere boligpris, kanskje med et minimalt unntak i svært grisgrendte strøk, boligprisen bestemmes av andre faktorer. Den prisen markedet er villig til å betale blir det solgt for, ferdig med det. At Boligprodusentene vil maksimere sin profitt er en ærlig sak, men noe særlig objektivt blir ikke denne framstillingen fra Per Jæger.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...