Gå til innhold

mrSnorkel

Medlemmer
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mrSnorkel

  1. aklla skrev (52 minutter siden):

    At det er upraktisk å miste lappen er gjerne ikke noe argument..

    Det er ikke noe argument. Men nå er det vel ikke meningen man skal miste inntekt og hjem for slike små saker heller. En straff kan noen ganger bli uforholdsmessig. 

    • Liker 1
  2. Er så jævlig surt... ble tatt i 87kmt i 60 sone. Greit nok med 3mnd uten lappen. Men i forelegget kommer det frem at jeg hadde 2 prikker fra før, som snart er 3 år siden. Dette skal også hjemsøke meg, og inndragelsestiden dobbles til 6mnd. I tillegg til bot på 11500,-  da har de vært så rause og gitt meg rabatt på 2300,-  for tilståelsen og godt samarbeide....  

    For meg betyr nok dette at jeg enten må slutte i jobben, eller flytte nærmere jobb. Er noen mil, og her går det ikke kollektiv. 

    Spørs om det er noe håp i å ta det i tingretten. 

    Måtte bare få ut frustrasjon. Om noen tror tingretten kan se mildere på dette enn juristen, så syng gjerne ut 

  3. Jeg og min samboer kjøpte bolig sammen for noen år siden. Hun hadde 200 000 i egenkapital, men vi står 50-50 som eiere. Klassisk felle det der. Men jeg vil finne ut av hvordan vi kan gjøre ting riktig. Vi har hele tiden hatt "felles økonomi" -eller i alle fall tilnærmet. Nå vil vi står mer hver for oss.

     

    Kjøpesummen var 850 000 og restlån nå er 540 000  Hvordan setter vi opp dette som 2 enkeltstående lån, hvor hun beholder sin egenkapital? Nå er det ikke helt reelt at det er snakk om 200 000, men kanskje nermere 130 000. Da jeg har betalt et par større regninger alene ifbm oppussing.

  4. Er da lørdag ansett som virkedag?

    Normalt er den jo det. Da har man  6 dagers ferieuke. Vi har derimot 5. Altså er ikke lørdag virkedag for oss.

     

    Uansett brukes det jo opp bare 4 dager i romjulen, og rest på 1 dag må vi ta ut ellers. Dermed kan den jo umulig ansees som samlet.

    De har dessuten gjort det samme med påskeuken. Her går det bare med 3 dager. Så vi har 2 dager her også som vi får ta ut som vi vil.

  5. I ferieloven står det at arbeidstaker kan kreve at restferie på 7 virkedager skal gis samlet.

    Vår arbeidsgiver har valgt å bruke denne i fbm jul. Dermed argumenterer jeg med at dette må regnes som enkeltdager siden det kommer røde dager i mellom.

     

    Jeg ser helst at restferien gis som en hel uke en eller annen gang ellers på året. Kan jeg kreve det?

  6. Litt usikker på om jeg poster i riktig del av forumet, men lar det stå til.

    Jeg er ute etter et program eller app som kan finne ut om når en mobil i nærheten er aktiv/ringer.

    Grunnen er at vi har fått ny strømmåler som ringer inn målinger med jevne mellomrom. Samtidig har jeg fått problemer med wifien her hjemme. Det er blitt ustabilt og kutter helt i noen minutter med mer ellr mindre jevne mellomrom. Jeg vil derfor sjekke om det henger sammen med aktivitet fra strømmåleren. Det kan jo evt være interferens.

     

    Så altså, finnes det app eller program som snuser opp slik aktivitet?

  7. Jeg var også inne på den siden og rotet...  Og fant nettopp dette.

     

    Castrol EDGE TITANIUM 5W-40 is suitable for use in automobile, petrol and diesel engines where the manufacturer recommends an ACEA C3, API SN or earlier specification

     

    Så da bekrefter det at API SN og C2/C3 er kompatible/likeverdige. :)

  8. Om den er såpass ny er den vel innefor garantien fortsatt, og da må du vel kjøre med de produsenten sier for at den fortsatt skal gjelde?

    Mulig det. Men som sagt så står det anbefalt API SN i manualen, mens den ble levert fra fabrikk med C2 olje. Butikken anbefalte C3. Så da blir spørsmålet hva som er forskjell på C2 og C3

  9. Det jeg egentlig trenger å vite er om API SN og ACEA C3 er "kompatible"  Det later til at det kommer ann på hvem man spør, hva slags olje man får anbefalt til en gitt bil. Men det er få som virkelig vet hva de forskjellige betegnelsene faktisk betyr.

     

    Det er snakk om en Toyota VERSO-S 2014

    Da den var ny kom den med C2 olje. Og det er hva vi har brukt i ettertid. Så spørsmålet er hva som er spesielt med C3 oljen.

  10. Har en Toyota som jeg skal bytte motorolje på. I manualen står det at den skal ha API SN olje, mens jeg fikk anbefalt ACEA C3 olje på butikken.

    Er sistnevnte noe bedre? Eller har jeg fått feil olje? Jeg vet at det fra før er blitt brukt ACEA C2 olje.

  11. Lønner seg vel å leie den en helg eller noe.Kan du få det til å klaffe med noen helligdager så blir det billigere. Å kjøpe maskiner for å gjøre en jobb blir dyr jobb, men du kanskje starte med utleie etterpå.

    Hadde jeg bare hatt ett konkret prosjekt, så ville jeg leid. Men for meg ville det vært beleilig å hatt en graver tilgjengelig, i et par års tid. Har ikke økonomi til å gjøre alt på en langhelg...

    Slike maskiner faller jo ikke akkurat så markant i pris virker det som, så et salg etter et par år ville neppe medført større tap enn at det fort ville lønne seg kontra å leie for en periode. Spørsmålet er jo bare hvor mye det koster å ha den i form av service og reparasjoner. Da kan man finne ut hvor ofte man trenger å leie den ut for at det hele skal forsvare seg.

  12. Når man har rimelig mye gravejobb å gjøre på egen tomt kan det fort bli lønnsomt å kjøpe egen graver i stede for å leie. Senere kan man jo leie ut og/eller utføre jobber for andre.

     

    men det som bekymrer meg litt er kostandene med vedlikehold og evt reparasjoner. Noen som har erfaring?

  13. Som regel henger pris og kvalitet sammen. Andre ganger ikke. Hvordan er dette generelt med bildeler?

    Har handlet en del på skruvat, som må sies å være en billigbutikk på bildeler, og jeg har ikke så mye å utsette på kvalitet - så langt jeg klarer å bedømme.

    Men så ser jeg at det finnes enda billigere alternativ; autodoc. Her finner jeg både fjærer og dempere til under halve prisen av skruvat.  Når man nærmer seg 500 lappen for et fjærbein så begynner jeg å bli skeptisk. Har jeg grunn til det?

  14. Jeg har en Rav4 som jeg har byttet endeledd på, og selvsagt kom spissingen ut av kontroll.

    Jeg er altfor gnien til å betale et verksted for å justere det, dessuten liker jeg en utfordring.

    Nå har jeg dog funnet en svært nøyaktig metode for å måle spissingen, og har justert parallelt. Etter hva jeg forstår så skal man kompensere litt med pluss eller minus for at det skal bli riktig under kjøring. Dessuten kan det virke som om dekkene blir noe mer slitt på innsiden. Hvilket antyder at det skal være en smule "toe in" for å motvirke dette.

     

    noen som kan bekrefte?

  15. Finnes det noen estimater på hvor mye varme mennesker produserer? Altså direkte kroppsvarme. Vi er jo over 7 mrd nå, og watt styrken her er jo formidabel. Særlig når man også tar med alle dyrene vi "produserer" for å holde oss med kjøtt. Andre direkte varmekilder som industri ol, bidrar jo også.

     

    Kanskje denne direkte varmen også må tas med i regnestykket?

  16. Har man kommet noe nermere en forklaring på fenomenene der oppe? Mener det var snakk om et prosjekt i 2015-2016 støttet av Thon som viste noe om forholdene i bakken. Men finner ikke noe særlig på google.

     

    Tidligere har de jo funnet stoffer som fenomenet inneholder. "luft og støv som brenner"  Var den korte versjonen.

     

    Tar sjansen på å poste dette under naturvitenskap, da det høyst trolig er snakk om et naturfenomen.

×
×
  • Opprett ny...