Gå til innhold

edonis

Medlemmer
  • Innlegg

    338
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av edonis

  1. Jeg kjøpte denne mobilen for noen dager siden etter å ha mistet min gamle telefon. I utgangspunktet tenkte jeg å kun ha den i en kort periode inntil jeg får ny mobil gjennom jobben men hittil har den virkelig imponert. Den føles ikke ut som noen billigmobil i hånden, og til mitt bruk (chrome, snap, Outlook, instagram, facebook, bilder) har jeg enda ikke opplevd noe lag. Lyden er ikke like bra som mine tidligere (Z2, Z3c), og batteriet er heller ikke like bra (men nå var riktignok batteriet på Z3c utrolig bra). Kameraet kunne også vært hakket bedre og med dedikert kameraknapp - men til 2000kr synes jeg dette virker som en veldig bra mobil.

  2. Jeg forstår egentlig ikke det store behovet mange har for vanntett telefon. Bader dere mye med telefonen i lomma?

     

    Noen av grunnene til at jeg har en vanntett telefon i dag og har det som krav for min neste telefon også er at jeg blant annet liker å lese på mobilen når jeg tar et bad, og om jeg skulle glippe telefonen er det ikke noe problem. Jeg kan ha mobilen i baklommen på sykkeltrøyen, på armen når jeg løper, eller ha den liggende klar i kajakken for å ta bilder (uten å måtte ha den i en vanntett pose) og ikke bekymre meg for at den drukner av svette, regn eller en kantring ute i sjøen. jeg kan la mobilen ligge på et bord og ikke bekymre meg når noen søler en mugge med vann eller liknende.

    • Liker 2
  3. Vurderer å oppgradere min Z3c, men er litt usikker på om jeg bør vente til 5.1.1 for å være helt sikker på at det ikke er så mye tull. Men det virker som Sony har fått bort en del av det som Samsung sliter med. Er veldig godt fornøyd med 4.4.4 til nå, men liker jo at Sony har brukt litt av det nye android utseendet.

     

    Til dere som bruker 5.0 nå: Er de samme strømsparings funksjonene der enda?

     

    Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å vente med å oppgradere min Z3c til jeg hadde sikret meg at det ikke var mye bugs, men med en gang jeg leste at 5.0.2 var tilgjengelig måtte jeg bare oppgradere! Heldigvis har jeg ikke opplevd så mye tull. Jeg hadde et problem med en gjesteprofil som jeg var inne på for å teste, for så å slette. Denne trakk angivelig opp mot 40% av batteriet, men etter å ha skrudd den av og fulladet den forsvant problemet. Jeg savner dog lyd/vibrer/lydløs-toggle i nedtrekksmenyen.

     

    Stamina-mode er fortsatt tilgjengelig, men jeg måtte inn på wifi-instillingene for å den til å skru av wifi i dvale. Batteritiden har jeg ikke noe å utsette på. Er nå 60 timer siden jeg tok mobilen fra laderen, og jeg har 32% igjen, så den holder frem til jeg legger meg i kveld, dvs 3 fulle dager med litt lett bruk. (Hittil har jeg hatt stamina-mode på, 3+ timer SoT med ca. 50% lysstyrke, speilet skjermen til chromecast i en halvtime for å vise bilder på TVen, brukt netflix-chromecast i 2,5 timer, ringt i 2 timer, brukt snapchat og chrome)

  4. Misforstå meg rett, jeg er eksepsjonelt fornøyd med produktene jeg har, de er solide og gode i bruk. At jeg klarte å knuse skjemen på min (elskede) Z3 etter 3 ukers besittelse er ikke noe jeg kan klandre Sony for i det hele tatt, og laptopen (2011 Vaio S 15") har jeg hatt i 3 år uten noen form for ønske om å oppgradere da det ikke finnes noe tilsvarende på markedet som vil gi meg mer av det jeg ønsker meg.

     

    Fortsetter trenden kommer de til å trekke ut av tv-markedet, og de kommer til å gi opp på playstation.

     

    'Twas nice knowing ya, Sony.

     

    Sitter selv nå på Vaio SE15 fra slutten av 2011, og har verken behov eller lyst til å bytte den ut med noe, og er strålende fornøyd med Z3 Compact. Det eneste Sony-produktet jeg har vært mindre fornøyd med må være den svindyre Minidisc spilleren jeg hadde en gang i tiden hvor skruene løsnet over tid.

    • Liker 2
  5. Nå har ikke jeg hatt min z3c spesielt lenge, men skal jeg dømme kvaliteten til damas z2 så tåler den overraskende mye. Hun slenger den i vesken med nøkler og alt annet dilldall man typisk finner i en veske, mister den i gulvet fra kjøkkenbenken og brysthøyde mange ganger, og av og til har jeg sett hun har slengt den avgårde i sinne. Mobilen er hel og fin, og det eneste jeg kan se av skjønnhetsfeil på den er litt riper på bakglasset og alurammen.

     

    Men herdet glass kan sprekke, og har selv opplevd både at et Rosendahl glass sprekke av seg selv på kjøkkenbordet, og en vitrinedør i glass sprekke i løpet av natten etter mange år.

  6. Jeg har kjøpt org Sony deksel med vindu til skjermen. På butikk sa de slå på NFC og tlf og deksel snakker sammen.

    Dvs at ved lukket deksel tilpasser skjermen seg vinduet i deksel. Man kan betjene enkelte ting via dette vinduet med lukket deksel. Bl kamera, besvare tlf mm.

    Men deksel og telefon snakker ikke sammen på noen annen måte enn at når man åpner deksel som en bok aktiveres lys i skjermen.

     

    Hva er det jeg ikke skjønner eller er dekselet for nytt for tlf at den trenger software oppdatering ?

     

    Jeg har ikke prøvd dekselet selv, men jeg tror du må installere en app fra play store: Xperia Style Cover window eller noe i den duren. Det er forskjellig app for forskjellig farge.

  7. Etter at jeg leste om alle skjermene som hadde knust/sprukket av seg selv eller små fall behandlet jeg mobilen (Z3c) som det skulle være et eggeskall i noen dager, men har siden den gang innsett at den kan behandles som en mobil uten å gå i tusen knas. Har mistet den i bakken allerede uten noen tegn til det, og når jeg ser hvordan dama mister sin Z2 uten noen beskyttelse i bakken stadig vekk så tror jeg også at dette ikke er så stort problem som man skal ha det til. Men det er vel ikke til å stikke under en stol at det ikke er en 3210 vi snakker om.

  8. Jeg synes egentlig denne testen var litt slurvete gjennomført. For det første, ved å sette lysstyrken til si 50% av maks straffer man mobiler med veldig lyssterk skjerm. Det hadde vært mer nøyaktig å sette lysstyrken på alle mobilene til en tilsvarende nitsverdi, f.eks 200. Det samme gjelder lydnivået. x% på en mobil kan tilsvare 1.5x% på en annen mobil.

     

    Kanskje jeg er i mindretall, men jeg vet ikke om videoavspilling er det folk bruker mobilen mest til. I mitt tilfelle er websurfing mye høyere opp på listen av ting jeg bruker mobilen til.

     

    Ellers interessant at resultatene spriker såpass fra andre tester, f.eks gsmarena som også setter lysstyrken til 50%.

  9. Dere som har Z3 Compact, hvordan opplever dere batteritiden?

     

     

     

    Min Z3C varer greit i 3 dager. Nå er det akkurat under 48 timer siden jeg tok mobilen ut av laderen, og det gjenstår 28%. Skjermen har vært på i 4 timer og 38 minutter siden siste lading, og har tatt en del bilder og filmer og brukt lommelykten litt, som jeg antar trekker en del strøm. Ellers blanding av wifi og 4G og surfing

     

    Utrolig befriende å kunne gå flere dager uten å lade mobilen, da min 18mnd gamle LG 4X HD sjeldent holdt til leggetid engang.

    • Liker 1
  10. Søsteren min skal ha seg ny bærbar, da hennes nåværende 2.5kg 15" er for tung til å drasse på.

    Maks budsjett er ca. 5000-5500

    Størrelse: Helst 13-14", vekt må være under 2kg.

    Bruksområde: Fotoredigering, MsOffice, nettsurfing, osv. Dvs: ingen spilling.

    Ellers: Skal ha greit batteri, og ha god (for prisen) byggekvalitet. Ellers har hun ingen sterke preferanser.

     

    Noen gode kjøp dere kan anbefale?

  11. Jeg ser jo poenget med Lumia 820, selv om prisforskjellen ikke er dramatisk..Den har jo samme prosessor, støtter minnekort, byttbart batteri, flere deksler du kan bytte på, og for noen er skjermen en mer passende størrelse. Til gjengjeld for at du betaler mindre mister du oppløsningen og det gode kameraet, og for de som ikke har behov for det så er det jo en god deal.

  12. Er det noen som kan svare på om kameraet har blitt bedre etter de siste oppdateringene? Det er egentlig det eneste som holdt meg litt på gjerdet da mobilen var på tilbud til rundt 2300 for noen uker siden, og angrer nå da prisene er flere hundre kroner høyere :p

  13. Pocketlint hadde en god test av 820, og mente "this IS the phone you are looking for" og ga den 4.5/5 stjerner, altså en høyere score enn 920.

     

    Selv er jeg spent på 820, da den passer bedre for meg med sin mindre skjerm, minnekort og ikke minst, litt lavere pris, selv om jeg skulle ønske den lå litt lavere i pris. Kjekt å kunne bytte deksler på den også hvis mobilen skulle bli ripete etterhvert ol.

     

    Men er det noen som vet når Lumia 820 kommer til Norge?

  14.  

    Er det noen som ser logikken i oppgave 6 forresten? Jeg bare tok en sjanse og gikk utfra tallene i oppgave 5... Jeg har regnet ut endring i forbruk av kapasitet (Aktivitetsgruppene) men klarer ikke å fatte og begripe hvordan man skal finne økning i volum. Er det jeg som er blind? Hvis meningen er at man skal gå utfra tallene i oppgave 5 er jo hele oppgaven ganske så meningsløs. Er greia at vi skal se at bedriften ikke oppnår noe stordriftsfordeling ved økt produksjon eller?

     

    Økningen i volum blir vel 583? 13.300.000 : 1583 = 8400 + 1000 = 9400

    Men det var egentlig vill gjetning om at det ikke var noen skalafordeler.

     

    Ingen som har fått til 7,8,9 eller 10?

  15. noen som har prøvd seg på arbeidskrav 5? holdt på i 6 timer igår uten å få det til, noen som kan hjelpe meg????

     

    Hvilke oppgaver trenger du hjelp til ?

     

    oppgave 7-11....mangler bare 1 oppgave til å bestå, men vil gjerne vite hvordan man løser de andre. oppgave 7 er det samme som oppgave 6, men får feil når jeg regner ut lønn og råvare kostnad..oppgave 10 ser ut til å være en oppgave fra finans og økonomistyring hvis jeg ikke tar helt feil nå, glemt helt hvordan man regner det ut...

     

     

    Oppgave 8: 200000

     

    Oppgave 6: 900000

    Oppgave 7: 800000

    Oppgave 9: 2100000

     

    Oppgave 10 og 11 får jeg ikke til.

    Takk for 9'ern, den skjønte jeg ikke hvordan jeg skulle få til! Edit: Er logikken som følgende:

    1200000 FK

    1200000 : 2000 = 600 kr timen i variable kostnader

    600 x 1500 timer = 900.000

    SUM VK + FK = 1.200.000 + 900.000 = 2.100.000 ?

     

     

    10: 35 000

    (Utbetaling = råvarekorstnad +/- endring i RVL +/- endring leverandørgjeld)

     

    11:IB = 7 510 000

    (UB AM = IB AM + nyinvest - salg AM (bokført) - avskrivninger - nedskrivninger )

×
×
  • Opprett ny...