Gå til innhold

9K7CK7HD

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 9K7CK7HD

  1. Slik det norske stortinget er skrudd sammen med en "distriktsallianse" på på tvers av partier vil samferdselsmidlene bli brukt som distriktsstøtte og ikke på sentrale prosjekter med samfunnsøkonomisk lønnsomhet. Dette har jo BI-forskerne Boge og Knutsen dokumentert i boka: "Norsk vegpolitikk etter 1960, stykkevis og delt". Rassikring er jo i mange tilfeller ikke annet enn fordekt vegbygging.

    • Liker 3
  2. Kanskje burde slike valg/løsninger som kan gi innsparing/bedre løsninger blitt tatt opp som eget program på TV, med paneldebatt, og  medinnspill/løsninger fra seere?

    ( Men da uten partipolitisk krangel, kun  løsningsdebatt.)

     

    Det kunne jo også bli en form for voksenopplæring når det gjelder infrastruktur og pengebruk. Og det er jo uansett innbyggerne som betaler.  

    Politikerne må fratas muligheten for å bestemme på prosjektnivå, for da blir det IKKE mulighet for å sende "juklekort" hjem med tanke på gjenvalg,de skal kunne gi føringer iform av prioriteringsliste angående samfunnsøkonomisk lønnsomhet, vern av dyrka mark, kostnader osv.

    • Liker 1
  3. Nye veier mellom de store byene, blant annet E6 må bygges med minst 2+1 gjennomgående, ikke som nå hvor det kun bygges av og til. Mye unødvendig kø og villmannskjøring oppstår når det er altfor få forbikjøringsmuligheter. Vegvesene bygger kun 1+1-veg med midtrekkverk, her må vegnormalenes H5-veg omgjøres til 2+1 gjennomgående,ikke kun til forbikjøring. Iallfall på hovedrutene Oslo-Stavanger/Bergen/Trondheim.

    • Liker 2
  4. Planleggingen har i den siste tiden tatt overhånd når det gjelder universell utforming, mens praktiske grep med tanke på å oppnå høy brukerandel og effektiv drift har kommet i bakgrunen. Å kutte ned på 3m sonen og å legge gangvegen lavere enn kjørebanen betyr at snøen kastes fra kjørevei og inn på gangvei ved brøyting. Å lage billige tekniske løsninger KAN fort bli dyrt på lang sikt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...