Gå til innhold

total

Medlemmer
  • Innlegg

    512
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av total

  1. hei, det er enklere å hjelpe deg om du sier noen ord om hvilken type produkt det er snakk om/hvordan det fyller markedsbehov.

    som mange års innkjøper i off.sektor og nå i et stort privat selskap er det ikke måte på hvor mange henvendelser som kommer fra nyetablerte selskaper..

  2. Har selv lekt med tanken, etter å ha fulgt økonomiforumet her en del år, men slått det fra meg. Har alt av stabilitet jeg trenger på gang med tanke på jobb og belåningsgrad på bolig. Er derimot mer pessismistisk på aksjemarkedet framover. Gitt den geopolitiske utviklingen har jeg blitt mer skeptisk til å sette en stor andel i indeksfond.

    Renten skal uansett oppover, det er ikke gitt at boligmarkedet holder seg, og viktigst av alt; egen livssituasjon og preferanser endrer seg også. Sivilstatus, arbeids- og bopreferanser kan endres og plutselig befinner en seg i en annet marked.

    Selv skjedde det mye i mitt liv mellom 30 og 35 som jeg aldri kunne ha forutsett da jeg var 27, og som jeg var glad for at jeg hadde en tilstrekkelig FU-buffer tilgjengelig.

    Der er også hvor mitt sparefokus i dag ligger, i tillegg til vanlig pensjonssparing.

  3. -Arbeidsgiver har ingen mulighet til å sjekke det man oppgir eller ikke oppgir.

    -

     

    Dersom en booker gjennom arbeidsgivers reiseagent hvor en selv har oppgitt bonusnummer, skulle vel dette være grei skuring? Det har hvertfall på mine seneste bookinger også dukket opp «agentbestilling» i SAS-appen på «mine reiser». Da mener jeg det er bedre å fjerne koblingen og evt. heller registrere reisen i etterkant?

  4. Har hørt om en person som bruke kjøpe flybillett som kunne ombestilles, sjekket inn uten bagasje på Gardermoen, koset seg litt i loungen, ombestilte billetten, kjøpte taxfree og gikk ut i bilen med dagens fangst. Vedkommende ble grådig og etter at han begynnte gjøre det flere ganger om dagen ble han gjenkjent av tollen. De fulgte ham ut i bilen som var full av taxfree og det gikk visst ikke så bra for ham.

     

    Tror nok ikke risikoen for å få problemer er særlig stor om man faktisk har flydd til utlandet og ikke gjør det for ofte.

    Men det er ikke noe i boardingkortet som sperrer for evt. kjøp? Slik er det jo på fergene hvis en kjøper t/r-billett samme dag.

    Noen forskell om kjøpet skjer på LHR eller OSL?

  5. God vei ned på fremvoksende markeder ja. Bra jeg ikke kjøpte meg inn med mer enn 10% av porteføljen som anbefalt her.

     

    -15% i år.

     

    Men nå kan det jo være en god ide å kjøpe:

    https://www.dn.no/makrookonomi/makrookonomi/sigrid-wilter-slorstad/emerging-markets/strateg-mener-kina-aksjer-er-billige-en-kjopsmulighet/2-1-441767

    Jeg er nå på hugget til å kjøpe meg en del opp i KLP aksjeframv. index 2. Framvoksende BRIC og land utenfor OECD vil stå for en større del av verdenshandelen framover. Eneste usikkerheten på kort sikt er om Trump gjør alvor av trusselen om 25% toll på alle varer fra Kina til nyttår. Kan muligens være en idé å sitte på gjerdet til dette?
  6. Nyttig info. Det ble en 2015-modell på meg og er hittil veldig fornøyd. Eneste er at den føles veldig bred ut, samt har litt dødvinkler foran ift. stv.golfen jeg er vant til, men det er vel en tilvenningssak.

     

    Noe jeg lurer på med den adaptive cruisekontrollen er om bremselysene aktiveres i tid og utide etterhvert som bilen tilpasser kjøremønsteret til trafikken..? (Litt vanskelig å sjekke selv mens en kjører;)

  7. Argon Alto 5 fikk veldig god kritikk av alle i redaksjonen på Lydogbilde.

    Karakteren Beste kjøp.

    De så bra ut. Kanskje lurt å vurdere noen aktive høyttalere ja, med multiromsfunksjon. Ser at det finnes stadig flere anlegg på trappene, https://www.audiopro.com/sv/product/addon-c5/#vit

     

    Ellers leser jeg at IKEA og Sonos innen et år skal lansere et samarbeidsprodukt, Symfonisk: https://www.tek.no/artikler/dette-er-den-forste-prototypen-pa-ikeas-samarbeid-med-sonos/439304 blir spennende å se hvilke spesifikasjoner/innganger og ikke minst pris...

  8. takk for tips! særlig med det å låse seg inne i et system som fort blir vanskelig særlig med de der appene. spotify connect må jeg undersøke nærmere.

    bra å se det finnes gode alternativer til sonos, heos ser ut til å ha flere tilkoblingsalternativer - også på de små modellene.

    pga naboer (samt plaseringsvennlighet) er det nok de mindre høyttalerne jeg sikter mot.

    når det kommer til hvilken type musikk, så blir det nok mest rock og elektronika.

     

    en ting jeg likte med bluesound var dette:

    "Noe som er uvanlig for en nettverksspiller er at du kan sette PULSE2 i dyp standby (0,4 watt) ved å trykke på touch-panelet på topplaten i ca 10 sekunder, for eksempel hvis du ikke trenger å spille musikk i rommet på en stund. Du vekker den igjen ved å trykke kort på samme knapp, og så kan du glede deg over all strømmen du har spart i mellomtiden."

     

    det blir vel å ta seg en tur på hifiklubben å se litt på alternativene. ideelt sett skulle jeg gjerne hørt hvordan jeg kunne brukt mine eksisterende trådløsenheter, apple tv og airport express, opp mot noen multiromshøyttalere..

  9. For øyeblikket har jeg en appleTV (1.gen med mulighet for airplay) og en apple airport express (nyeste, med optisk inngang og mulighet for trådløs avspilling). Har et analogt anlegg som jeg har tenkt å sette i kjelleren sammen med platesamlingen, mens i stua, kjøkken og bad ønsker jeg trådløs lyd. Har litt forskjellige bærbare bluetooth høytalere som jeg til nå har brukt via iphone, men liker ikke å bli avbrutt av samtaler/notifications, samt vil ha en mer permanent løsning. ideelt sett skulle jeg hatt en løsning som ikke nødvendigvis er avhengig av en app eller smarttelefon for å få lyd utav. Mesteparten av musikklytting i dag kommer fra spotify og radio, men har også en 160GB ipod som jeg kunne tenke meg å spille fra innimellom.

     

    Har sett på Sonos, men synes denne løsningen er litt håpløs da det kun er de dyreste modellene som har minijack-tilkobling, samt en må ha app.

     

    Noen som har forslag på høyttalere jeg kan bruke trådløst til det jeg har eksisterende, eller bygge på med?

  10. Det ble aldri ny GTE på meg i 2015, men nå tenker jeg å kjøpe en bruktversjon fra samme år:)

    Er dere fortsatt fornøyd med bilen, og er det noe ift. ytelse/batterilevetid/serviceintervall en bør være spesielt obs på?

  11. For et salig rot dette skulle bli..! Opprettet ASK hos DNB men disse tar visst årsgebyr på alt overstående 100k. 

    Grunnen til jeg valgte DNB framfor KLP var at KLP sa at jeg kun kunne flytte KLP-fond til dem, men nå står det på nettsiden at de også kan selge eksisterende fond ved flytting, og omgjøre det til valgfritt KLP-fond.

     

    I tillegg har jeg bestilt flytting fra Nordnet til DNB, og venter fortsatt på å få fondet inn på ASK-kontoren etter 1 mnd..

  12. http://e24.no/nettmoter/nettmoete-om-aksjesparekonto/3502

     

    Noen flere avklaringer her. Man kan ikke flytte deler av en konto, noe jeg tror Nordnet opprinnelig sa, men skal man flytte en ASK til en annen tilbyder må man altså flytte hele kontoen, man kan ikke f.eks. ta ut kun et verdipapir og overføre det. 

     

    Om man kan slå sammen to ASK er noe jeg ikke tror ble avklart her, men jeg var litt trøtt når jeg leste igjennom det. 

     

    Greit å få avklart at man kan ha flere ASK. DNB vil åpne for andre tilbydere (som KLP) i sin ASK, mens KLP vil ikke åpne opp motsatt vei. Ser derimot at det kan komme framtidige gebyrer for å flytte/avslutte kontoene..

     

    Noen som vet om det går an å flytte inn egenkapitalbevis/grunnfondsbevis i ASK?

  13. Dette innlegget balanserer nok bankenes hemningsløse skryt om ASK: Fem grunner til at Aksjesparekonto ikke er verdt hypen.

    Jeg har en del i rebalansert fond, altså med renter, som jeg ikke får flyttet inn her. Kommer likevel til å flytte over fond fra 3-4 forskjellige steder og samle dette hos én aktør for enklere oversikt. Ser at DNB har lansert SPARE-appen som en forberedelse. Usikker på om jeg skal gå for DNB eller KLP.Innspill til det?

    • Liker 2
  14. Jeg er bosatt i Belgia, og har skattetilhørighet både til Belgia på inntektsskatt og til Norge på folketrygden. Skatter også av formue/renteinntekter fra innskudd på norsk bankkonto til Norge. Nå viser det seg at Belgia også gjør krav på beskatning på mine bankinnskudd i Norge, og skatteavtalen mellom Norge og Belgia for å forhindre dobbeltbeskatning kun gjelder lønnsinntekt, dermed risikerer jeg nå å betale dobbel skatt på renteinntekter (ca. 30 % i Belgia og 25% i Norge) noe som er rimelig galt.

    Vil det være mulig å i etterkant få refundert norsk skatt på betalte renteinntekter dersom Belgia skatter meg for dette?

     

    Dersom jeg hadde valgt å sette pengene i fast bolig framfor bankkonto, ville antagelig ikke Belgia krevd dette inn fra meg.

     

    Skatteetatens utenlandsavdeling er tydeligvis på feie, kanskje @krikkert kan hjelpe?

  15.  

    Det spesielle med nettopp boligsparekontoen hos Norden er jo at de ikke bryr seg om du har konto andre plasser. Nettopp derfor spør jeg om det er flere banker med samme praksis :)

     

    Så du kan ha BSU, BSU 2 hos feks DNB, og samtidig boligsparekonto hos nordea? Da skal jeg flytte pengene mine også ;)

    Ja, så lenge du er under 34. Angrer på at jeg ikke opprettet konto mens jeg hadde mulighet. Det står ingenting om hva som skjer med renten, eller om en kan fortsette innskuddene etter en fyller 34, men jeg antar at betingelsene fortsetter..

    Jeg har hvertfall beholdt BSU-renten min.

  16. (...)Finansportalen.no kan gi deg et inntrykk på hvordan forskjellene ligger, men av en eller annen grunn er det ikke info om overføring til EUR (...)

    Bare en rettelse til meg selv da jeg ser at både Latvia og Litauen er euroland, og gir derfor et godt sammenlikningsgrunnlag.

     

    QWkvc1RY.jpeg

    La inn siste vekslingskursene i et regneark og ser at Transferwise kommer bedre ut enn DNB..

    Dette er samme folka som står bak skype. Grunnen til at de kan operere til såpass lave kostnader er at de oppretter bankkontoer i alle landene de tilbyr valuta, og på den måten tilbyr peer to peer overføring mellom egne konti.

×
×
  • Opprett ny...