Gå til innhold

genstian

Medlemmer
  • Innlegg

    4 375
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av genstian

  1. UHD? Sier jo ingenting om oppløsningen. De beste havnene er f.eks 1080p, 720p osv. Etterfulgt av 4K, 2K, 8K o.l. Folk kan relatere til at høyere tall = bedre oppløsning. Alle de HD notasjonene er jo mer rotete enn kodene til HDMI kablene.

     

    Må si det tok meg en evighet å skjønne forskjellen mellom HD-ready og Full-HD.

  2. Ville jo vært en grei løsning dette. Men ville det sikret alle, også uføre personer økonomisk trygghet? Gjør det det, så er jeg enig.

    Ja, nå er riktignok arbeidsforsikring igjennom arbeidsplassen vanlig. Bedre løsninger vil også dukke opp på det norske markedet etterhvert som statlig forsikring avtar (det er en gradvis prossess som ikke kan utførse over natta, tror DLF satser på 20års nedbyggingstid).

     

    Feil. Ateisme betyr fravær av Gudetro. Du må nok bruke et annet begrep, ellers blir alt feil.

    Ja, fraværet av stat er igrunn anarkisme. Men er det noe beprep som går på statens fungsjon?

     

    Feil igjen. Standardposisjonen er den vi står midt oppe i, i enhver tid. Og da er det motsatt av hva du sier: Den består inntil de flertallet blir overbevist om at den ikke fungerer.

    Standardposisjon om at noe fungerer er at det ikke gjør det til det motsatte er bevist. På samme måte som at jeg sier at et eple vil gå i taket fromfor i gulvet vil standardposisjonen være at den påstanden er feil.

     

    Så lenge det overveldende flertallet ønsker staten, så vil det være svært lite sannsynlig at konklusjonen "staten fungerer ikke" er korrekt da den tilsynelatende fungerer for alle disse tilhengerene, og derfor må fungere.
    Flertallet trodde på gud også, da må det jo være riktig? Hva Folk tror er irrelevant for om noe er riktig.

     

    Det er heller ikke bevist at et samfunn uten stat fungerer bedre, eller fungerer i det hele tatt. Men det kommer selvsagt an på definisjonen "fungere".
    Vel, riktignok er det bevist gjennom historien at store stater ikke fungerer (f.eks Sovjet Unionen er et godt eksempel). Og at små stater alltid ligger i verdenstoppen (f.eks Hong Kong).

     

    Problemet med en monopol stat er jo selvsagt at alternativer er vanskelig å prøve ut. Om noen smarte personer tenker ut en eller annen ny styreform kan de ikke gå sammen og skape en by elns for å prøve den ut i dagens system. Et samfunn bygget på Kommunisme (uten volds og tvangs elementene fra tidligere regimer) kan eksistere på toppen av f.eks DLF.

     

    Mener du slik at de som finansierer den ene halvparten dvs. velferdsstaten også skal finansiere blindpasjaserene
    Det er vel opp til den organiseringen de velger å bestemme. De kan fint forby folk å bare melde seg inn og ikke bidra.

     

    Eller vil du også ha et pass for dem som er med å finansierer og dem som står utenfor.
    Hva har et pass med en velferdsorganisasjon å gjøre?
    • Liker 1
  3. Ja, det finn

    http://www.dinepenge...-norsk/20261675

     

    Hvis du syns det er enkelt å spare opp 10%, bør det ikke ta lang tid til 15%. Din betalingsevne nå behøver ikke være den samme som du har om ett år.

    Nå er det ofte ikke lett å spare til 10% heller, da er 15% enda vanskeligere. Boligprisene flere steder i landet er lattelig høye (ofte som følge av boligmangel).

     

    Ja, det finnes veier utenom 15% regelen. F.eks kan man vel låne 10-15% og bruke det som kapital i en annen bank?

  4. Det er det hos dem som ikke tror på staten også!
    Politisk Atheisme. Noe som er standard posisjonen innen noen kan overbevise om at staten fungerer. På samme måte som annen religion er fraværet av en Gud standard posisjonen.

     

    OT: DLF er for fjerning av tvungen beskatning. Og staten skal kun gi et sikkerhetsnett for å drive fredlig aktivitet. turbonello ønsker borgerlønn. Det er enkelt å fikse det. Start en organisasjon, bli enig om en eller annen regel for finansiering. Prosenter av inntekter, fast betaling osv osv. Samt hva evt borgerlønnen skal være, og hva som kvalifiserer (for å forhindre missbruk). Alle som ønsker borgerlønn har nå altså en forsikring igjennom et frivillig sammarbeid. Motivasjonen for å være medlem av noe slikt er minst like stor som å skaffe seg andre former for forsikring. Jeg kjenner liberalister som f.eks ønsker noe aga en liten velferdstat, disse kan da organisere det på samme måte.

     

    En stor forskjell mellom stat og privat velferdstat/forsikringssystem er at velferd nå er konkuranse utsatt basert på kvalitet. F.eks ta borgerlønn, om alle betaler f.eks 10% inn, og får X antall kroner ut, mens noen andre har funnet en metode som f.eks lar deg betale 8% inn, og får den samme mengden ut (f.eks igjennom et enklere regelverk og mindre byråkrater) så sier det seg selv hvor man helst bær være medlem. Man trenger ikke vente 4år og håpe på forbedringer.

  5. Det er sant. Du tenker nå på hva DLF har av politikk når det kommer til militæret?

     

    Ja, veldig for intervesjoner. Inn i Irak, inn i Libya, Syria, Iran etc. Etter min mening gjør statlig militærintervensjon situasjonen verre.

    Enig.

    Dere leser tydligvis ikke hva DLF mener, Libya: http://stemdlf.no/node/4956. Samme for Syria. DLF vil evt støtte Isreal som er en alliert av Norge om Iran skulle angripe dem.

     

    DLF vil ikke nekte noen å organisere seg på en måte som krever at de betaler litt inn og får ytelser. Denne vil være frivillig og folk kan melde seg ut. Altså, om halve norge vil ha en velferdstat så er det ikke noe problem. Det vil ikke eksistere noen hindringer. Forskjellen mellom DLF og andre er at DLF vil gjøre tjenesten frivillig.

     

    Samme gjelder borgerlønn, folk kan organisere det om de vil. Det er ingen legitim statlig oppgave å stjele penger og gi dem ut.

    • Liker 2
  6. Må de som får støtte av NAV betale skatt av de pengene de får fra Staten?

    Ja, dersom det overgår frikort beløpet.

     

    Jeg mener å ha hørt en gang at Det Norske Forsvaret betaler skatt. Dette fører blandt annet til at det ser ut som vi bruker mer penger på forsvaret enn andre land, for eksempel Sverige, som ikke har skatt på forsvaret sitt.

    Forsvaret i seg selv betaler ikke skatt.

     

    Resulterer ikke mye av dette i unødvendig byråkrati?

    Ja, NAV i seg selv er i grunn bare et stort byråkrati og kan legges ned.

     

    Og et lite spørsmål til. Er det sånn at noen av de som får NAV-støtte ikke går under arbeidsledig?

    Uføretrygd, dagpenger, barnestøtte, barnetrygd (gis av NAV), omskolering ... Man har utrolig mange støtteordninger, noe som kanskje bør svare på spørsmålet ditt over.

     

    Litt dårlig formulert, men mener å ha hørt at det er noe juksing her slik at det ser ut som vi har mindre arbeidsledighet enn vi har.
    Har du en jobb, f.eks å feie 1 time i byen om dagen så er du ikke arbeidsledig, studenter som ikke har jobb regnes ikke som arbeidsledig, og folk som ikke melder seg som arbeidsledig er ikke arbeidsledig. Tallet på arbeidsledige er ikke sammenlignpart over grensene da f.eks pensjonister ikke regnes som arbeidsledig i Norge. Mens endel land ikke har noen offentlig pensjonsalder (og de som fører statistikk vil da regne dem som arbeidsledig).

     

    Om du ønsker opprydning: http://http://stemdlf.no/

    • Liker 1
  7. Men tanken på at python er voksende, enkelt, og relativt lett å lære så er det å anbefale for nybegynnere som ikke trenger low-end greier. Kan vel også nevnes at Pypy viser muskler (http://morepypy.blogspot.com/2011/07/realtime-image-processing-in-python.html, http://morepypy.blogspot.com/2011/02/pypy-faster-than-c-on-carefully-crafted.html), og det samme gjør RPython (som Pypy er skrevet i, http://morepypy.blogspot.com/2008/01/rpython-can-be-faster-than-c.html)

  8. stian@andromeda ~ $ uptime

    14:08:50 up 80 days, 21:28, 1 user, load average: 0.13, 0.27, 0.45

     

     

    [stian@omega ~]$ uptime

    14:10:17 up 274 days, 15:06, 1 user, load average: 0.50, 0.51, 0.52

     

    stian@deathstar:~$ uptime

    14:11:11 up 19 days, 16:11, 1 user, load average: 0.07, 0.02, 0.00

     

    stian@duck:~$ uptime

    14:11:00 up 4 days, 9:21, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.00

     

    stian@pancer:~$ uptime

    09:12:01 up 5 days, 13:17, 1 user, load average: 0.08, 0.02, 0.01

     

    [root@Norwing ~]# uptime

    14:17:55 up 108 days, 12:30, 1 user, load average: 0.11, 0.28, 0.31

     

    [root@twilight ~]# uptime

    22:40:39 up 197 days, 18:56, 1 user, load average: 0.62, 0.56, 0.56

     

    stian@WoW ~ $ uptime

    14:18:08 up 244 days, 1:44, 1 user, load average: 0.00, 0.02, 0.01

     

     

    Så laptopen:

    [stian@laptop ~]$ uptime

    14:17:01 up 13 days, 5:14, 1 user, load average: 0.58, 0.64, 0.56

     

    Hadde en boks med 400 dagers uptime, men den er sprapet :(

×
×
  • Opprett ny...