Gå til innhold

KnutA3

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KnutA3

  1.  

     

    Tesla batteriet starter ikke på 100%, men over 100%. Da blir grafen annerledes. Tanken på en vanlig bil krymper ikke for hver tanking slik batterier gjør.

    Batteriet krymper heller ikke.

    Er ikke snakk om fysisk krymping da, smarten.

     

    Det er snakk om rekkevidden.

     

    Rekkevidden til en vanlig bil blir jo også redusert over tid ettersom motoren blir mindre effektiv pga slitasje/bruk.

     

    Forskjellen er at det er mer kritisk for en elbil fordi den i utgangspunktet har kortere rekkevidde og ubekvemt lang ladetid.

     

    Siden du er så smart, så er det overraskende at du ikke forstår hva billedbruk er.

    Selvfølgelig krymper ikke batteriet, men irreversible kjemiske prosesser gjør at batteriet ikke har samme kapasitet etter hver eneste lading. Altså kapasiteten krymper.

  2. CO2 er heller ingen foruensning. Ikke er den giftig og den er essensiell for alt liv på jorda. Effekten på global temperatur er tatt ut på lave ppm verdier og en dobling av CO2 i atmosfæren gir en ikke målbar temperaturøkning. Det er bare de over hundre klimamodellene som koker over ift. det vi observerer som er en varmepause på 18 år. Det eneste er at å bruke mindre petroleum er foruftig siden den ikke er fornybar.

    • Liker 3
  3.  

     

    17 elbiler solgt i Danmark så langt i år etter at godene forsvant. Det er fremtiden gutter.

    Du har gamle tal. Til og med 30. juni i år har det vorte registrert 139 nye elbilar i Danmark.

     

    Det var same situasjon i fyrste halvår i fjor, sidan alle hadde kjøpt i desember før avgiftene gjekk opp med 20%. Og i fyrste halvår året før det. Dei som har tenkt å kjøpe elbil, ventar ikkje til rett etter at avgifta har gått opp!

     

    Når danske politikarar i tillegg snakkar om å setje avgifta ned att, drep dei i alle fall alt sal. Ville du kjøpt ein ny bil, dersom du kunne vere rimeleg sikker på at prisen ville falle med 20% kort tid etter kjøpet?

     

    I tillegg mangler elbilen i Danmark en av sine fremste fordeler, nemlig billig drivstoff. I Norge er det 4-5 ganger så dyrt å kjøre diesel som elektrisk. Men i Danmark er strømmen 3 ganger så dyr som i Norge og dieselen koster to tredjedeler. Dermed blir det null kroner å spare på drivstofforbruket. 

     

    Trodde det var miljøet en skulle spare og ikke lommeboka?

  4.  

    17 elbiler solgt i Danmark så langt i år etter at godene forsvant. Det er fremtiden gutter.

    Du har gamle tal. Til og med 30. juni i år har det vorte registrert 139 nye elbilar i Danmark.

     

    Det var same situasjon i fyrste halvår i fjor, sidan alle hadde kjøpt i desember før avgiftene gjekk opp med 20%. Og i fyrste halvår året før det. Dei som har tenkt å kjøpe elbil, ventar ikkje til rett etter at avgifta har gått opp!

     

    Når danske politikarar i tillegg snakkar om å setje avgifta ned att, drep dei i alle fall alt sal. Ville du kjøpt ein ny bil, dersom du kunne vere rimeleg sikker på at prisen ville falle med 20% kort tid etter kjøpet?

     

    Tallet mitt er riktig. Resten var ikke-private biler. Poenget er likevel at salget stupte til null.

  5. Å forklare de "lave" strømprisene i Danmark med vindmøller som en vet har selvkost på rundt 0,5 øre/kwh er godt gjort. Basisprisen på strøm i Danmark er riktig nok mistenktelig lav. Men prisen for forbrukere er i verdensklasse.

     

    http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Electricity_prices_for_household_consumers,_second_half_2015_(%C2%B9)_(EUR_per_kWh)_YB16.png

  6. Solenergi får en selvfølgelig mest av når en har minst bruk for den, om sommeren. Om vinteren er det lite å hente. Dessuten varierer den mye med skydekket, samt natt og dag. Oppkoblet i nett blit gir den bare problemer om det blir for mye av den, ref. Tyskland. Dette kalles uregulergbar kraft, d.v.s. sekunda vare i strømnettet i likhet med vindkraft. Her oppereres det med kWp, som er maks. effekt om sommeren, mens en gjerne regner 1000 timer/8760 timer i design. Dvs. alle verdiene i artikkelen over kan kan granges med 11.4% Fortsatt er fangst av solenergi med solceller kostbart og krever subsidier og støtte de fleste steder. Skulle ønske TU fokuserte på noe annet enn elbiler, batterier, vindkraft og solkraft. Verden trenger mye forskning for å fremskaffe energi som er konkurransedyktig med fossilenergi. Det er bare det som gir en energirevolusjon. Takk.

  7. Vindkraft er og blir kostbar, subsidiert, Uregulerbar strøm, gir helseplager pga lavfrekvent støy, bygger ned natur med nett og industriveier og dreper fugler og flaggermus. Osv osv. Å kompensere noe som allerede er for dyrt med svære batteribanker gjør det selvfølgelig enda mye dyere. Drømmefabrikken. Prisen betaler folk og bedrifter i form av høyere strømpriser, noe som er et kjempeproblem i flere europeiske land; Tyskland, Danmark og UK. Uregulerbar bar strøm er av simpleste kvalitet, men det fremstilles som det motsatte.

    • Liker 1
  8. Har du i hele tall sett kurver over hvordan denne varierer fra time til time, og fra dag til dag over et år? Det har de færreste. Det finnes mange studier som viser dette for mange land. Og det kommer ikke til å endre seg. Den er meget variabelmog uforutsigbar. Selv få timer fram vet en ike hva som skjer. Og teknologien er for alltid subsidiert. Og alt av natur som ryker med. Veinett, skjæringer, kraftlinjer og fundamenter, pluss mølla og dens støy og fuglekverke egenskaper.

  9. Ja til kortreist strøm! Skal man bruke vindkraft til å redusere utslippene offshore, bør man anlegge flytende vindkraft rundt våre oljeinstallasjoner og ikke rasere naturen! Jeg er overbevist at vi kan takke Helge Lund for at Norge i dag IKKE er verdensledende innen offshore vindkraft, så utfordringen går direkte til hans langt mer jordnære arvtaker om en forsering av offshore vindkraft! Og best av alt, når gamle oljeinstallasjoner med offshore havvindkraft fases ut, kan man enkelt taue turbinene dit de behøves!

    Nå må du slutte å tulle. Det gir en meget dyr og strøm en ikke kan stole på. Når du trenger den mest blåser det ikke og motsatt. Alle snakker installert effekt men der er reel som teller og den er en brøkdel. 30-40% johostrøm. Mer til sjøs ja men også belastingen. Vedlikeholdet et mareritt som krever dyre båter. Levetiden er kort noen år ikkr uvanlig. Helt urealistisk. De eneste som tror på sånt er de som for subsidiene til å bygge ut. Bruk heller pengene på vannkraft. I utlandet gass og kull, eller atomkraft. Sånt har vi enda ikke skjønt i Norge. Tyskland har rotet seg et 21000 vindmølle mareritt. Det er pengene som bør styre. Mest kwh for minst mulig penger og der er vind en vits. Osv.

  10.  

    Ingen batterier varer evig. Det vet vel alle med laptop og mobiler. Må bytte batteripakken til 2 mill hvert 8-10 år. Taper seg ved hver eneste lading. 300 ladinger og kapasiteten er ganske dårlig.

    Levetiden kommer helt an på batterikjemien. Noen li-ion varianter har levetid på nærmere 10.000 fulle sykluser. Og minst det dobbelte av dette om man unngår å lade batteriet fullt opp/ut.

     

    De er nok ikke kommersielle enda.

×
×
  • Opprett ny...