Gå til innhold

Rayen99

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rayen99

  1.  

    Takk for svar!

    Complexity skrev (1 time siden):

    Om støtdempere er like gammel som fjæra så burde du bytte den og ja. Kjipt å måtte gjøre samme jobb om ett halvt år når støtdemperen også ryker.

    Bilen er en sen 2014 modell, så ville personlig trodd at fjæren skulle holdt lenger, men er helt enig i det.

    freddy85 skrev (1 time siden):

    Siden dem anbefaler å bytte demperen så tenker jeg at dem kanskje er slitte for man behøver ikke i utgangspunktet å bytte dem. 

    Kan være greit å bytte fjærene i par ja.

    De anbefalte ikke å bytte de, mekanikeren sa jeg bare trengte å bytte fjær + fjærbenslager. Det var en tredjepart, som ikke har sett på fjær+støtdemper som anbefalte at man byttet begge.

    sedsberg skrev (30 minutter siden):

    Jeg ville bytta øvre fjærbenslager også. Ofte er det disse som får fjærene til å knekke.

    Har sett på et sånt "sett", der er disse heldigvis inkludert. Hadde dog satt pris på å slippe å kjøpe selve støtdempere i tillegg.

  2. Hei!

    Fjæringen foran på bilen min har dessverre knekt på høyre side. Fikk beskjed av verkstedet at da må begge byttes. Fikk nå høre at det anbefales å bytte begge støtdempere også, når man skal bytte fjær. Har noen her noen anbefalinger + tips? Bør jeg bytte fjær + støtdemper, eller holder det med bare fjær?


    Setter stor pris på hjelp, takk!

  3. Mener du egentlig AS når du skriver SA? AS er antageligvis riktig selskapsform her, men avhengig av businessmodellen deres kan det være at to ENK og en samarbeidsavtale er like fint. Hva er det dere gjør sammen? Hvordan skal dere deler inntekter og utgifter? Skal dere jobbe sammen, hver for dere eller begge deler?

    Mener SA som i Samvirkeforetak! Til å begynne med skal vi gjøre alt sammen, alt av jobb/møter osv. Vi deler også alt av inntekter og utgifter likt. I hvert fall i starten.

    Har fått høre at det kunne lønne seg med to ENK, men virker til å bli en del mer styr enn bare å begynne AS.

    Takk for svar :)

  4. Vi skal drive med fotografi. Målet er selvfølgelig å kunne drive med det på heltid, men er på ingen måte noe garanti for dette i skrivende stund.

    Det er lite risiko for tap av penger, taper på det meste et par tusenlapper hver,

    Vi er som sagt bare to,

    Til å begynne med skal vi ikke ha ansatte,

     

    Vil det være å anbefale å velge DA fremfor SA?

     

    Er det noe mer info man trenger for et godt svar så gjerne si hva mer dere har behov for!

  5. Skal starte firma med en annen, men de vi er litt usikre på er om vi skal ha AS, SA eller to ENK som jeg har blitt anbefalt av flere.

    Siden firmaet ikke krever mye egenkapital virker SA som et godt valg, men vil høre andre sin mening også.

     

    Har dere noen tips til hva man bør velge?
     

    Takk for hjelp.

  6. Det står på siden du linket til: "* Prisen som vises, gjelder for levering til land/region: Norge. Prisen som vises, inkluderer kostnader for standardlevering og gjeldende avgifter."

     

    Merverdiavgift (moms) er med andre ord inkludert i prisen.

     

    Det du derimot mister ved å handle fra utlandet er de rettighetene som forbrukerkjøpsloven gir deg her til lands. Jeg vil ikke anbefale å ofre de for å spare noen hundrelapper.

     

    Takk til begge for svar!

     

    Er nesten en mnd til det kommer på lager hos Elkjøp, så ville prøve å «forhaste» leveringen. Hvis det det ikke er verdt det så står jeg over! :)

    Får jeg spørre hvilke rettigheter jeg mister? Så vet jeg det til neste gang

  7. Hei! Jeg vurderer å bestille meg Oculus rift S fra deres hjemside da det koster mindre enn på Elkjøp osv, men lurer på en ting. Trenger man betale moms for å få den inn til Norge? Prisen brillene er 449€, og bestilles via deres europeiske webside(https://www.oculus.com/rift-s/?locale=nb_NO).

     

    Har sett blant annet på Tek.no at de nevner at man slipper å betale dobbels moms hvis man bestiller fra den Europeiske siden, men hva vil det si? At det koster 449€? Eller 449€ + 25% moms?

     

    Takk for all hjelp! :)  

  8. Til spill vil du helst ha størst mulig skjerm med høy refresh rate, og komponenter som nødvendigvis genererer litt varme og følgelig litt viftestøy. I en studielaptop (forutsatt at det er helst notatskriving og ikke mye tunge oppgaver) ser du helst etter det motsatte: en relativt liten og lett maskin som er lett å putte i en sekk og bære med seg, og gjerne noe som tåler en støyt. Skal du ha én maskin som tar på seg begge disse oppgavene må det gjøres kompromisser en plass.

     

    Med mindre du har prekært behov for portabel gamingytelse (ikke bare skal spille når du er hjemme), bør du vurdere noe slikt som dette:

     

    https://www.arrowdirect.no/baerbar-pc-mac/lenovo/lenovo-thinkpad-t440-i5-4300u-1-90ghz-14-1511

    + https://www.komplett.no/product/11282/pc-nettbrett/komplett-pc/komplett-gamer-premium/komplett-premium-a145-apex-legends-ed?offerId=KOMPLETT-310-11282#

    + https://www.komplett.no/product/903569/gaming/gamingskjermer/aoc-agon-24-led-freesync-ag241qx#

     

    En slik stasjonær maskin løper sirkler rundt en hvilken som helst laptop, og er billigere i det lange løp da den kan oppgraderes istedenfor å skiftes ut. Og med en stasjonær maskin står du egentlig relativt fritt til å velge hvor stor og rask skjerm du vil ha innenfor budsjettrammene dine. Laptopen er noen generasjoner gammel, men om behovet ditt er i hovedsak skriving og surfing kan den fint holde i mange år enda. Jeg fikk selv nylig en Thinkpad T430 på jobben, og i motsetning til min gamle 15" går denne fint ned i ryggsekken min. Batteriet er ikke like imponerende som på den gamle 13" jeg hadde da jeg studerte ettersom den trossalt ikke er ny, men varer ihvertfall en 3-4 timer, noe jeg ikke hadde turt å håpe på med et 15" gamingbeist selv ny fra fabrikk.

     

    Men egentlig koker det mest ned til hva du tenker å spille. Huawei Matebook X Pro er ikke noen utpreget gamingmaskin med sitt MX 150 og quad core CPU. Du får spilt Sims på den, og sikkert Fortnite på lave grafikkinnstillinger. Hvis det er der listen ligger trenger du neppe noen stasjonær maskin, men du kommer også unna med langt mindre enn 18 lapper for en laptop med samme ytelse.

     

    Tusen takk for et bra svar! Er vil gjerne ha mulighet til å spille de fleste spill, og håpet det gikk med en bærbar. Har vurdert stasjonær, men da må jeg også kjøpe stol og skrivebord. Tenkte derfor det er lettest med en bærbar som jeg kan bruke både til studier og til litt gaming. Har sett på denne:https://www.multicom.no/multicom-kunshan-p960ef-161-144hz/cat-p/c1000042/p1500010068

     

    EDIT: Har sett litt på denne også: https://www.komplett.no/product/1119912/gaming/gaming-pc/baerbar/msi-gl63-156-fhd-120hz-matt#

  9. Hei!

    Er på jakt etter en gaming laptop som både kan spilles på og som kan brukes til skole osv.

    Er opptatt av at den skal gå litt under "Stealth" kategorien, og gjerne ikke bråke så mye.

     

    Prisklasse er rundt 18.000/19.000kr

     

    Har sett litt på den nye Huawei matebook x pro, noen som har erfaring med den?

     

    Setter pris på all hjelp :)

  10. Er han ung/gammel? Kan du fks ta kontakt med foreldrene hans? 

    Er han narkoman eller har han andre "relevante" egenskaper som kan tilsi at fyren ikke er i stand til å betale for seg? 

     

    Vet du hvor han bor? Møt opp på døra hans med ferdig utfylt politianmeldelse og krev pengene tilbake. Hvis ikke det får fart på ting så gjør du som Invader sier og går til namsmann.

     

    Han for gammel for at jeg skal ta kontakt med foreldrene, og han er heller ikke narkoman. Vet hvor han bor, så det kan jeg også gjøre! Sendte han en melding nå der jeg skrev at han må betale, eller så går det igjennom namsmann :)

     

    Da har du om ikke annet lært at du ALDRI leverer ut noe før du har fått betalt for det.

    Ja, men valgte å gå god for han når han var en tidligere kollega og en «kompis». Nå har jeg i hvert fall lært :)

     

     

  11. Du anmelder det ikke. Du sender betalingsoppfordring også går du til slutt til namsmannen hvor du gir dem i oppdrag å kreve inn pengene. De sender da et brev til dere begge for å komme i et møte. Har man da bevis og kan dokumentere kravet vil namsmannen til slutt kunne kreve inn pengene via hans arbeidsgiver før han får pengene. Dette koster deg et par tusenlapper, men disse tusenlappene blir lagt på summen han må betale til deg.

    Dette tar også lang tid, men så lenge han har inntekt og du har et dokumenterbart krav så vil du vinne igjennom.

    Den eneste problemstilling her er hvorvidt du kan bevise at han har mottatt maskinen dersom han kommer til å påstå at handelen aldri ble gjennomført. Om du har noen mailer eller smser hvor han bekrefter at han har den så står du sterkt som fjell.

    Han skulle først ha både skjerm og pc, men så ville han ikke ha skjermen uansett. I melding bekrefter han at han ikke skulle levere tilbake pcen, siden han skulle ha den, men at han skulle levere tilbake skjermen.

    Har flere samtaler med han der han bekrefter at han skal ha pcen, at han har den og har brukt den, og at han skal betale.

     

    Tusen takk for svar! :)

  12. Solgte en pc til en jeg jobbet med før, vi ble enige om pris og han bekreftet at han skulle kjøpe pcen på melding så jeg har bevis på avtale. Han sa at han bare skulle få lønn først, som nå er en og en halv mnd siden, men han har fortsatt ikke betalt.

    Har sendt 4 meldinger uten svar, så jeg lurer nå på hva jeg skal gjøre.

  13. Hei!

    Skal på en hyttetur i sommer der jeg vil lage noe morsomt å drikke.

    Vanligvis lager jeg vannmelon geleshots, at man rett og slett fyller en vannmelon med gele, også spiser man geleen som en vanlig vannmelon.

     

    Har dere kanskje noen andre morsomme ideer som jeg kan lage?

    Har sett litt på å kanskje lage saftis med vodka, men vil ha noe annet også!

     

    Tusen takk for alle svar :)

  14. jeg ville vært skeptisk til å i det hele tatt åpne slike vedlegg. Du vet da om du har vært inne i PayPal og overført penger? Skulle ikke han kjøpe noe av deg da?

    Jeg har ikke overført penger, linken var sendt fra paypal. Har fjernet kortet mitt fra paypal, slik at det ikke kan bli trukket :)

    Jo, han skulle kjøpe noe. Han sier han har betalt, og at jeg skal gi han det han har kjøpt. Men jeg vil ikke gi han noe før pengene er på konto.

     

    Jeg har ikke overført penger, men trykket på linken fra paypal for å se på invoicen, men har ikke bekreftet å betale noe

  15. Hei!
    Kunne trengt litt hjelp til en paypal invoice.

    Er en type som skulle kjøpe noe av meg, han sendte meg denne invoicen.

    post-402111-0-74937500-1529832640_thumb.png

     

     

    Er dette legit? Kommer jeg til å få penger innen 24 timer? Har jeg betalt han?

    Trenger den hjelpen jeg kan få :)

    Har ikke bekreftet noe overføring, har bare åpnet invoicen.

     

    Takk for all hjelpen!

     

  16. Hei!

    Jeg fikk reparert dekket mitt Onsdag forrige uke, ettwr at jeg fikk dekket reparert så kjørte jeg hjem, som er en kjøretur på 8km. Bilen stod frem til Fredag uten at den ble brukt, men når jeg kom ut på Fredag var det samme dekket var punktert igjen. Ikke skjønner jeg hvordan det er mulig, så jeg tror at det er de som har gjort en slurvejobb.

     

    Når jeg kom ned til besriften idag, og de sjekket dekket, sa de at «Du har vært på heldig og uhedlig, fordi det var et «nytt» hull i dekket, men det lakk også luft fra jobben vi gjorde, så du trenger bare å betale for en reparasjon»

    Hva skal jeg gjøre? De blodnekter på at det er de som har gjort en dårlig jobb, så kom ingen vei med å diskutere med de..

     

    Tusen takk for alle svar

×
×
  • Opprett ny...