Gå til innhold

irio

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av irio

  1. God dag!

     

    Jeg har nettop begynt på en mastergrad, så tenkte å kjøpe en rimelig laptop som kan ligge fast på universitetet.

     

    Det eneste den vil bli brukt til er å skrive i word, med et referanse program som endnote e.l. Og litt lett databehandlig i excel.

    Den trenger ikke være spesielt lett ettersom den skal ligge på skolen, og jeg har en fast kontorplass så batteriet trenger ikke å ha lang levetid. Lagringsplass er heller ikke så nøye, alt ligger på dropbox.

     

    Den bør helst være stillegående, og ha et tastatur som er godt å skrive på (blir nok noen lange skriveøkter).

     

    Har sett litt på ASUS Transformer Book T100 (https://www.komplett.no/asus-transformer-book-t100-101-hd/808910), men er beskymret for at tastaturet og skjerm blir litt smått. Noen som har erfaringer med den?

     

    Prismessig tenkter noe rundt 4000 kr.

     

    Håper noen har anbefalinger.

  2. Når han sier at det er best å holde følelsene sine for seg selv synes jeg du bør påpeke at det ikke virker som om det gir de helt store resultatene for han. Fyren vurderer jo tross alt å ta sitt egent liv. Om han ikke er villig til å søke profesjonell hjelp, kan du kanskje hjelpe han til å se problemene hans fra et litt annet perspektiv. Når man er deprimert tenker man ofte veldig urealistisk negativt, selv omring små problemer. Det skaper flere situasjoner som gjør én mer deprimert, og blir fort en ond sirkel. Den beste måten å bryte den på å forandre tankene, eller hvordan man tolker situasjonene som "trigger" depresjonen.

     

    Det å ha et aktivt forhold til egne problemer og forsøke å finne løsninger er i seg selv gunstig ved depresjon. Det er fornuftig å skaffe seg generell kunnskap og informasjon om depresjon og behandling av depresjon. På denne måten kan man få et inntrykk av hva som virker styrkende eller hemmende i forhold til bedring. Det finnes mange gode selvhjelpsbøker. Et eksempel på dette er "Lykketyvene" av Berge og Repål. Å kontakte brukerstyrte organisasjoner kan være en positiv form for selvhjelp i forhold til depressive eller andre psykiske plager. Mental helse er et eksempel på en slik brukerstyrt organisasjon som har lokallag over store deler av Norge
    Wikipedia.no

     

    Mosjon er også veldig nyttig. Det sies at en spasertur på 30 minutter 5 gang om dagen har sterkere effekt enn tradisjonell antidepressiva. 5 ganger om dagen er så klart litt mer enn hva man kan forvente, men bare ha sørge for å være litt i aktivitet hver dag er gunstig.

     

    Som det er sagt tidligere i tråden er det viktig at du tenker på deg selv også. Jeg ønsker han god bedring.

  3. Hei. Jeg skal ha privatisteksamen i fysikk 1 om noen uker, og lurer på hvordan eksamen foregår. Det står at den skal være muntelig-praktisk. Er det noen her som har hatt fysikk 1 eksamen som kan fortelle litt om hvordan det var? For eksempel hva de fikk som tema og hva de gjorde i praktisk del. Og om de oppfattet den som vanskelig. Får man regnestykker, eller skal man bare snakke om et tema?

  4. Tror ikke tequila sunrise er nevnt, såååå...

     

    2 Deler tequila

    4 Deler appelsin juice

    1 Del grenadine

     

    I den rekkefølgen.. Gjerne med litt is.

     

    Edit: Fant ikke bloody mary heller, den er jo en klassiker.

     

    1 Del Vodka (helst finlandia)

    2 Deler tomat juice

    salt & pepper

    Litt Tabasco sauce

    2 dråper Worcestershire sauce

    Juice av en 1/4 sitron

     

    Skal shakes

     

    Tar med Daiquiri også jeg, den er så enkel.

     

    3 cl. Hvit Rom

    Juice av 1/2 presset lime

    1 skje sukker

     

    Skal også shakes.

     

    God gamle klassikere alle sammen. Gløgg også en slager i vinterkulda, men har ikke noe oppskrift på det. Står vel noe på gløgg flaska.

  5. Hei, dette var en utrolig fasinerende tråd. Tar meg friheten til å kaste ut et spørsmål.

     

    Har tidligere benyttet meg av diverse lydbøker som omhandler økt selvtilitt og angst, men har ikke hatt for store resultater av dette. Leste din skepsis angående dette i en tidligere post, og lurte på om det er mulig å oppnå resultater innen dette ved hjelp av selvhypnose, eller bør jeg oppsøke en hypnoseterapist?

     

    Jeg lurte også på, om du har tid en gang, til å poste noen linker til seriøse sider om forklarer hypnose eller anbefale lesestoff som omhandler hypnose generelt.

  6. Lyden på Vision:M kan måle seg med Zen Sleek.

    Men hvis du ikke trenger støtte for video så ville jeg gått for en Zen Sleek da den er mindre...

    7610144[/snapback]

     

    Nåvell, kunne godt ha hatt hjul for alt jeg bryr meg. Er ikke som om jeg skal på fottur i Jotunheimen, det at jeg får hva jeg betaler for spiller derimot en viktig rolle. Føler ikke jeg får det når Vision:M har så mange flere funksjoner og er billigere, så lenge den passer i en ryggsekk gir jeg fint faen i hvor stor den er. Hva er deres formening om ipod? Lurer litt på en av dem gamle svart/hvitt 40gb modelene.

  7. Vegglader er jeg helt avhengig av, har på det meste tilgang på pc 3-4 dager i måneden. Har en Ipod lader fra før (Ipoden ble selvfølgelig ødelagt 4 dager etter garantien gikk ut) men denne fungerer vel kun på Apple produkter. Pris er også en veldig viktig faktor. Jeg har fått høre at lyden på Zen Sleek skal være veldig bra, kan Vison:M måle seg med den? Video kommer jeg mest sannsynelig aldri til å bruke, og vil nødig kjøpe en spiller som har det. Bare det faktum at jeg har en videofunksjon uten å bruke den kommer til å irritere meg til det ukristelige.

     

    Når jeg tenker meg om kommer jeg nok ikke til å trenger mer enn 5-10 gb, men vil helst ha en form for oversiktelig menyfunksjon. De skjermene på bare 1 linje som har en liste med 2 første bokstavene i navnet på artisten har en tendens til å være litt småirriterende.

×
×
  • Opprett ny...