Gå til innhold

Tor C

Medlemmer
  • Innlegg

    915
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Hjelpsomme svar

  1. Tor C's innlegg in Asus v1v batteri, utrolig vanskelig å få ut batteriene ble markert som svaret   
    Fordi vi bor i Norge.....  Alt er dyrt her. Det er høy kostnad for arbeid, og det er gode forbrukerlover. Derfor er det mange butikker som unngår å selge det billigste skrotet fordi de kan ende opp med å betale veldig mye for frakt og retur for ny vare. 
     
    Du kan fint få tak i helt greie billigere ladere fra f.eks Kina. Jeg har tidligere gitt deg et forslag på Soshine H2 eller H4. Her kan du få kjøpt den for $ 20 : Soshine H2 Intelligent Battery Charger with 2 Slot LCD Display and Car Charger EU Plug for Li-ion Ni-MH AA AAA LiFePO
     
    Det er sikkert mulig å få kjøpt billigere også, men pass på at du får riktig plugg. De med US plugg er ofte litt billigere av en eller annen grunn.  
     
    Jeg har selv brukt en slik i  flere år, og er fornøyd med den. Jeg synes den er litt for forsiktig i opplading, men gjør at jeg ikke er så redd for å la cellene bli liggende fulladet en stund siden den bare lader opp til ca 4,17 V.
     
     
     
     
    Panasonic og Samsung celler er som regel et trygt valg. Sony og Sanyo er også greie valg. Men, det har vært noen tilfeller at noen har slengt på falske merker. Så kjøper man slike celler løst er det lurt å ta en sjekk av dem når du får dem. 
     
     
     
     
    Har du rotet deg borti en side som selger 18650 celler som har 9800 mAh? Disse er ren og skjær scam. Det finnes ikke slike celler. Det høyeste man får av 18650 celler idag er rundt 4000 mAh. 
     
    Eneste måten man kan få så høye verdier er å setter 3 celler i parallel. 
     
     
     
     
    Tja. Si ikke det. Det er vel rundt 7000 celler i en Tesla, avhengig av batteristørrelsen. Og disse bilene koster vel rundt 700 000. Så det betyr da at en celle vil koste deg rundt en hundrelapp. 
     
    Hvis du imidlertid kjøper 7000 celler så vil jeg tro at du kan prute ganske mye på prisen. 
     
    Men hva i alle dager skal du med 7000 celler?
     
     
     
     
     
    Har du et eller annet prosjekt på gang, eller er du bare nysgjerrig? 
    For hvis du har noe prosjekt på gang, så bør du vite at det er ikke sikkert at 18650 cellene er det beste valget. Det finnes mange andre former på li-ion celler som kan være bedre egnet for din bruk. Selv er jeg blitt veldig glad i sardinboksene til Nissan. 
  2. Tor C's innlegg in Forsikring, skade og antall forsøk på reparasjon ble markert som svaret   
    Her er det flere forhold mellom mange parter så jeg tror ikke du får noe godt svar på åpent forum med mindre du gir mer presise opplysninger.
     
    De fleste forsikringsselskapet har en viss dekning for juridisk bistand (og kan brukes mot samme selskap).
     
    Gå til advokat. 
     
    Det koster ikke all verden, og vedkommende kan hjelpe deg videre. Får du medhold så får du dette uansett helt eller delvis dekket. 
×
×
  • Opprett ny...