Gå til innhold

toreibjo2

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toreibjo2

  1. Denne ingeniørbragden det er, å ha holdt sondene i livet så lenge er monumentalt uten sidestykke. De "visste" at Voyagersondene hadde et potensiale for lang levetid, men dette her er langt utenfor enhver ønskedrøm. Unge dataingeniører som betjener disse i dag, må lære seg kode skrevet på en tid da dataprogrammering var esoterisk, og datamaskiner var så eksotisk at de ferreste hadde sett en - utenom på svart hvitt bilder i papiravisa. Det er nesten å regne som arkeologi det de holder på med.
    • Liker 2
    • Hjerte 1
  2. Ingenting som "kommer i løpet av 20 år" kommer i din levetid. Det sagt er det ikke uløselig med selvkjørende biler, også i Nord-Norge midtvinters. Det er bare ubegripelig kostbart. Det kan tenkes f eks infrastruktur i veglegemet i form av kabler/givere. GPS er ubrukelig i nærheten av Russland, og på en god dag der Russland lar vær å jamme, så dauer den uansett i våre tallrike tunneller. Også gleder jeg meg til å se at de autonome lastebilene til Erna Solberg - som hun bruker som argument mot Nord-Norgebanen, stanser i snøkovet for å legge på _skikkelig_ kjetting. Det er det eneste som fungerer 20-60 dager hver eneste vinter. Nord-Norgebanen har vært i bruk i 30 år før selvkjørende biler og vogntog er fullverdig, og som andre i kommentarfeltet sier: Det er ikke sikkert privatbiler er relevant til den tid. Noe som forøvrig er uforståelig for min del. Hele verdens totale velstandsøkning og jeg tør påstå helse, er bygget opp rundt muligheten for rask personlig mobilitet og et maskinelt landbruk.

  3. Joooakim skrev (14 timer siden):

    Er det sannsynlig at vi noensinne her hjemme kommer til å fyre av et eneste skudd/rakett fra noen av forsvars våpnene våre? Hvis ikke kan vi vel ha ‘våpen’ uten innmat slik at isla…terroristene fortsatt blir skremt?

    De relativt få gangene vi har hjulpet NATO med «forsvar» har ikke vi egentlig alltid i ettertid angret på at vi ble med?

    De enorme mengdene med forsvars våpen som vi lot være igjen i Kabul var vel ikke en særlig god ide…?

    Jeg bare spør jeg 🙃

    Jeg er fullstendig enig i alt du sier. Jeg tenker isolert sett og kun på at dette systemet kan erstatte det tomrommet - om noe, som er etter nedleggelsen av kystfortene.

  4. Tesla? Hvorfor i all verden skal noen som helst lytte til "Tesla". Det er det mest fjollete jeg noen gang har hørt i elbildebatter. Tesla er et forretningskonsept bygget av en rasistisk aspergersyk milliardærsønn med grandiose vrangforestillinger. Han er like mye self made som barna til Kjell Inge Røkke. De patentfrigivelsene Tesla har gitt som "gudegave" til resten av bilindustrien er verdiløse. Det eneste Tesla motor company er interessert i er å selge flere Teslaer. Sitat Elon Musk "Til helvete med demokratiet i Bolivia, bare vi får det vi trenger for å bygge Teslaer så billig som mulig". Problemet er ikke sitatet hans, for det kan vi jo alle flire vekk. Guri så vittig han eeer... Problemet er at det er sånn på ordentlig. Boikott Tesla! Forby tesla i Norge!

  5. De som bejubler denne opprustningen i nord er for det første søringer, og for det annet er det de samme folka som sto snørrete i barnehagen og ropte: Min pappa er sterkere enn din! I stedet for å legge all vår lit til, og stadig løpe skamfulle ærend for USA (ødeleggelsen av Libya f eks), så skulle vi dannet en egen forsvarsallianse med Sverige, Finland og Danmark. Nato er ikke en forsvarspakt. Det har blitt et instrument for å bevare den allerede døende petrodollaren.

  6. Avleggs alt sammen. Det fins droner på størrelse med et lite insekt, som kan surre rundt i huset ditt ubemerket. Og jada, jeg forstår at det kan være forskjellige scenarier der spennet går mellom en flue og et fly. Og jeg fordømmer det alt sammen. Det må da holde at overvåkerne vet absolutt alt om oss gjennom lurtelefoner. Den formen for overvåkning er totalt ubegrenset. Selv Wi-Fi-strålingen i hjemmet ditt kan gi et live 3D-bilde av alt du gjør. Det er bare å resignere. Vit at uansett hva du enn hvisker, gjør eller sier, vil og kan bli lyttet til hvor enn du er. Allikevel er de udugelige, etteretningsbyråene. De klarer aldri stanse de som virkelig utgjør en samfunnsfare. Kan det være sånn at vi trenger fiender? ;)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...