Gå til innhold

P. Tuvnes

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av P. Tuvnes

  1. Kina, India, Russland og Afrika rundlurer naive Vesten (Europa, Australia og USA). De tror egentlig ikke på FNs klimapanels (IPCC) skremsler, men jatter litt med. Det er heller ingen grunn til å tro på IPCC fordi det er helt andre faktorer som bestemmer global temperatur og klima enn CO2, forklart her:

    https://www.klimarealistene.com/2022/02/23/global-temperatur-og-klimaendringer-forklart/

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  2. 4 felt er viktig, men ikke unødvendig brede midtfelt og veiskuldre. 90 km/t er nok. La oss få lengst mulig vei for pengene, ikke bredest mulig. Strekningen Bærum til syd for Drammen har mange steder 4 felt uten brede veiskuldre og midtfelt, og det er ikke mangler på dette som gir kø. Vi må bygge for å forhindre ulykker, og ha fartsgrense for å redusere slike. Vi kan ikke bygge for "worst case" ulykker. Ved ulykke får vi finne oss i sneglefart over i de andre 2 feltene.

    • Liker 1
  3. Vi lever i den beste klimaperioden siden vikingetiden, da de dyrket korn på Grønland. Det går ikke nå. Det settes rekord i matproduksjon omtrent hvert år, se link med info fra bl.a. FN FAO.

    Hvor er klimakrisen?

    https://resett.no/2021/05/06/hvor-er-klimakrisen/

    Klimaendringene er IKKE menneskeskapte, og de kan vi ikke gjøre noe med. Vi må tilpasse oss, og det greier vi.

    Global temperatur og klimaendringer forklart

    https://www.klimarealistene.com/2022/02/23/global-temperatur-og-klimaendringer-forklart/

     

    • Liker 2
  4. Man kan undres på hvorfor ikke Norge i det minste forsker på Thorium kjernekraft med den ressursen vi har.

    Men det var noen tåpelige påstander i denne podkast. Plantenæringen CO2, som er selve grunnlaget for liv på jorden, påstås å være farlig. Ja, man kan bli kvalt av det i tilstrekkelig store konsentrasjoner, men vann er like farlig, og enormt mange flere dør i vann enn av CO2. Kullkraftverk med god rensing slipper ikke ut farlig avfall!

  5. Forfatteren hevder innledningsvis: "Vindkraft er i ferd med å bli en av verdens viktigste energikilder."

    Feil allerede i innledningen. Væravhengig energi utgjør mindre enn 2 % av verdens energiforbruk. Kina, India og Russland blåser i "det grønne skiftet" og bygger ut kullkraftverk i stor skala, både i egne land og andre land i Asia og Afrika.

    Vindkraft er definitivt kostbart og ulønnsomt nå subsidier regnes med, og helt unødvendig i Norge. Det er faktisk INGEN (!) fordeler med vindkraft, bare ulemper som dyr energi, narurødeleggelser, visuell forurensning, infralyd støy som går folk på nervene, dreper fugler, innsekter og flaggermus, sprer mikroplast m.m. Stopp og reverser galskapen.

    • Liker 2
  6. Lindeberg kritiserer Roaldseth og Stenersen for å være klimaskeptikere, og stiller spørsmål om deres "alternative løsninger på det globale klimaproblemet". Det er har Lindeberg feiler, for det er ikke noe klimaproblem, og det er unødvendig å løse noe som ikke er noe problem. Se mer her: https://resett.no/2019/09/20/ingen-grunn-til-klimapanikk/

    For interesserte kan jeg anbefale Dr. Poyets GRATIS e-bok her: : The Rational Climate e-Book (patricepoyet.org) https://patricepoyet.org

  7. Ja, biosfæren er sulteforet på den livsviktige plantenæringen CO2 sammenlignet med tidligere tider da livet på jorden blomstret, f.eks. da dinosaurene levde. Den naturlige øking i CO2 siden Lille Istid sluttet på 1800-tallet har gitt økt vegetasjon med mer skog enn det som hugges ned, det tørre Sahel-området er blitt mindre og tregrensen i fjellet er blitt høyere. Biosfæren og livet på jorden tåler og vil blomstre med minst 3 ganger det CO2-nivået vi har i dag, uten at det vil påvirke klima, for det finnes det ikke bevis for. CCS er kostbar galskap.

    • Liker 3
  8. Annen forskning påviser det motsatte:

    Doomsday AMOC “Tipping” Claimed In ‘Nature’ Already Refuted…New Study: AMOC “Shows No Decline”

    https://notrickszone.com/2021/02/27/doomsday-amoc-tipping-claimed-in-nature-already-refuted-new-study-amoc-shows-no-decline/

    A new paper by Worthington et al, “A 30-year reconstruction of the Atlantic meridional overturning circulation shows no decline“, tells us there’s been no decline, let alone a “weakest state”.

    TU bør for egen troverdighets skyld tillate balanse og reell debatt i klimasaken.

    Alle alarmerende spådommer som er fremsatt de siste 30 år har vist seg å feile:

    Klimaspådommene som slår feil

    https://resett.no/2018/11/19/klimaspadommene-som-slar-feil/

     

    • Liker 2
  9. Riktig at "Rimelig norsk vannkraft var grunnlaget for fremveksten av det moderne industri-Norge i forrige århundre."

    Nå er det utopiske "grønne skiftet" i ferd med å gjøre industri-Norge dystopisk. Dette er meget godt forklart i artikkelen:

    "Det «grønne skiftet» har ikke plass til levende mennesker."

    Her er noen av grunnene

    Politikerne kan sannsynligvis ikke regne, har intet forhold til tall, og hva rådgiverne deres driver med i sine elfenbenstårn, kan man undres over.

    https://www.klimarealistene.com/2021/01/30/det-gronne-skiftet-har-ikke-plass-til-levende-mennesker-her-er-noen-av-grunnene/

  10. Med "åpen konkurranse" ville ikke havvind ha noen sjanse fordi det blir for dyrt.

    "en svært sterk og bred allianse" vil nok greie å tvinge politikerne til å subsidiere.

    "nødvendig at staten bidrar" medfører at vi skatte- og avgiftsbetalere må ta regningen

    Havvind er unødvendig, for dyrt og skadelig med mikroplast i havet, fugledrepende, hindrer fiskeri. Etter 7-8 år er vingene ineffektive pga slitasje.

    Her er det "grønne skiftet" oppsumert av siving Ger Hasnes

    Det «grønne skiftet» har ikke plass til levende mennesker. Her er noen av grunnene

    https://www.klimarealistene.com/2021/01/30/det-gronne-skiftet-har-ikke-plass-til-levende-mennesker-her-er-noen-av-grunnene/

     

  11. Latterlig. Væravhengig energi (sol og vind) trenger back-up fra fossil energi eller helst atomkraft. Det grønne skiftet er uoppnåelig. Se:

    Det «grønne skiftet» har ikke plass til levende mennesker. Her er noen av grunnene

    Politikerne kan sannsynligvis ikke regne, har intet forhold til tall, og hva rådgiverne deres driver med i sine elfenbenstårn, kan man undres over.

    Av Geir Hasnes, sivilingeniør, universitetslektor og styremedlem i Klimarealistene

    https://www.klimarealistene.com/2021/01/30/det-gronne-skiftet-har-ikke-plass-til-levende-mennesker-her-er-noen-av-grunnene/

    • Liker 4
  12. Jeg refererte til 2020-temperaturene!

    Det er ingen endring i raten CO2 totalt øker med på tross av at CO2 utslipp avtar.

    Det er ingen grunn til norske folkevalgte å kaste bort milliarder på «klimakrisa». En fullt innfridd Parisavtale vil koste verden fra ¾ til 1,5 norske oljefond i året, og dersom klimamodellene til IPCC viser seg å være riktige, vil vi med dette økonomiske gigantløftet i år 2100 redusere temperaturstigningen med 0,027 grader C (IPCCs klimamodell MAGICC). Det er symbolsk, og med norsk andel av CO2-utslippene på ca 0,1 prosent, og med kunnskapen om at de samlede globale klimautslippene kommer til å øke (utviklingslandene vil kraftig øke sine utslipp), innebærer den norske klimapolitikken at vi vil kaste enorme verdier ut av et åpent grønt vindu. Det er penger som kunne vært brukt så uendelig mye bedre på virkelige problemer.

  13. Verdensomspennende CO2-test relevant for karbonfangst CCS pågår.

    Det har seg nemlig slik at utslipp av CO2 fra forbruk av olje, gass og kull har gått ned med over 7 % globalt på grunn av redusert virksomhet innen industri og transport på grunn av Corona-pandemien i 2020 i følge forskning.no (https://forskning.no/a/1786199 ). Dette har imidlertid hittil ikke ført til noen reduksjon i total mengde CO2 i atmosfæren, som bare har økt på naturlig vis til rekordhøye 414 ppm (milliondeler) basert på målinger ved Mauna Loa, Hawaii (https://www.esrl.noaa.gov/gmd/ccgg/trends/ ).

    Altså; reduksjon i menneskeskapte utslipp av CO2 har ikke hatt noen målbar virkning på naturlig CO2-øking i atmosfæren!

    Totalt CO2-innhold i luften vi puster inn er nå det høyeste siden pålitelige målinger ble igangsatt. Global temperatur, imidlertid, har vært på vei ned i 2020 med ca. ½ grad C (UAH satellittmålinger https://www.drroyspencer.com/2021/01/uah-global-temperature-update-for-december-2020-0-27-deg-c/ ).

    Altså; rekordhøyt nivå på CO2 er ikke påvirket av nedgang i CO2 utslipp og har ikke gitt tilsvarende øking i global temperatur!

    Dette er lite kjent, fordi det er motsatt av hva klimaalarmistene i media og blant politikere og klimaaktivister har spådd. Dermed passer det ikke å omtale dette.

    Dette er meget relevant for karbonfangst CCS. CCS er det dummeste vi kan bruke milliarder av kroner på.

    Utslipp av CO2 har ubetydelig virkning på total CO2, og total CO2 har ingen målbar virkning på global temperatur og klima. Klimabløffen er verdens største svindel.

     

  14. Klimasaken avsløres i grundig GRATIS eBok av dr. Poyet.

    Noe for Tekna-folk å lese.

    The Rational Climate e-Book

    https://wattsupwiththat.com/2021/01/18/the-rational-climate-e-book/

    Patrice Poyet has just published a new 431-page eBook entitled, The Rational Climate e-Book, it is free to download here. Dr. Poyet studied geochemistry, remote sensing, and computer science at Ecole des Mines de Paris / Nice University. He received his doctorate in 1986. As an expert computer modeler, he spends much of the book evaluating climate computer models and uncovers their often-unstated underlying assumptions.

    The Rational Climate e-Book – Watts Up With That?

     

×
×
  • Opprett ny...