Gå til innhold

Robin955

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Robin955

  1. ja altså, gjenomsnitt med 100Mbps bruker så å si 2 til 5% av nettet i måneden, er ingen som nedlaster et spill om dagen eller andre ting heller, nedlaster du en film ellerno så har du 2 timer du skal sitte å se på denne videoen mens andre på nettet gjør andre ting. 

    for de som nedlaster noe en film eller to om dagen (noe som er ganske mye) så trenger du aldeles ikke mere enn 100Mbps.

    gjenomsnitt per person nedlaster nok kanskje et spill og en film i uka ellernoe sånt, men å se på youtube videoer eller twitch eller hva det nå enn er, streame videoer på netflix etc. da holder 100Mbps lenge. selv om 4 stykker holdt på med dette.

     

    også takk for bildet i morgen, ser du har bruker siden 2014 men bare 1 post (denne), obvious admin som bare leker rundt? eller bare meg? grønne er fiberen?

  2. somregel alt over 100 Mbps er ikke noe særlig å gå for (så lenge det er snakk om få personer og bare hverdagslige ting som nedlaste spill og være på facebook / youtube etc, Først alt som er populært etc har de ja 10-20 servere på 1Gbps ellerså, og når du har et par tusen som skal nedlaste spill etc så er det ikke særlig mange som får brukt over 100Mbps

     

    stedet du skal nedlaste fra må ha 500/500 klar for deg til å bruke og det er derfor du ikke har fått noe særlig mere en 20-30Mbyte fra vanlige nettsteder, ser at youtube og nettflix og alt det her gir deg sikkert de høyeste numrene.

     

    Og om du noengang hadde hatt en counter eller noe slikt så ser du at kanskje iløpet av tiden du har hatt nettet imens du har vært våken hadde det nok lagt på en soleklar 3 til 5% av nettet. 

    jeg kan nevne Netlimiter og det er gratis i 2 eller 3 måneder, verdens beste program, og der ser du internet bruken i minutter / dager / uker / måneder / år, og du kan se hvilke program det kom fra, og du kan da putte sperre på hvor mye hvert eneste program skal bruke i internet opplastning or nedlastning, og hele pcen for den slags skyld. det som er greit er at du kan se ukjente programmer og om de plutselig har sendt noe data eller nedlastet noe og du har ikke peiling på hva det kan være. 

  3. skrev egentlig ganske detaljert her nå, men det orket jeg bare ikke å poste.

    Nas, websider, forums, mange forums har videoer og filer som de lar andre nedlaste gratis etc, opplaste til facebook eller kjøre på med twitch eller youtube ellernoe

    hoster man en webside der man har noen ressurser som kan bli populære etc tar det lett alt nettet.

    legger bare merke til ett problem med høyere internet, blir man hacket eller noen kommer igjennom og inn på filene dine så går dataen ut på minutter,

     

    og blir noen websider ellernoe slikt populært så blir det nok en del ddosing og slike ting, da er det greit med 500/500 og Cloudflare

  4. de fleste land idag har 1Gbps linjer som helt vanlig, norge er bare utrolig treig når det kommer til internett. 

    og snart så kommer det mere support til den nye TP-LINK Talon AD7200 som kjører 60Ghz istedet for 2.4 ghz +- rutere idag. opp te 4.6 Gbps trådløst, 

     

    100Mbps er ikke så veldig vanskelig å bruke opp med bare en mid range server. og vetikke helt hvorfor norge er så imot 1Gbps eller nettbruk i første omgang, 

    og skal man ha mere en 100Mbps så vil prisen nesten doble seg (6000kr ekstra) og det syntes jeg er dårlig, burde vel ikke være noe problem å kjøre 150 / 250 Mbps for en greiere pris.

     

    men sånn sett så, 100Mbps er 32GB i timen, og det er utrolig mye når man bare tenker på det, 10 Timer = 320 GB, og en dag er over 700GB.  er nok ikke så mange husstander som trenger mer. 

    • Liker 1
  5. Så da har fiberkabelen sin egen 100/100 nett hastighet + ekstra datamengde til tven, for joda fiberen skal klare greit 1000/1000, vetikke helt hvorfor canal digital stoppet på 500/500 som høyeste man kan betale for. er akkurat som om norge er redde for litt internet bruk.

     

    er bare det at mengden data satt inn til ruteren fra canal digital sin side er satt ned til 100/100 og da vil du ikke få inn mere uansett hva har bare lite tro på at tv'en og fiberen går separat i samme fiberkabel. og greieste bevis på det er jo det at jeg ikke trenger å bruke en canal digital ruter og kan bare kjøpe en universal ruter som vil ha samme hastigheter uansett. 

     

    var vel mest ute etter noen som hadde tested hastighetene på internettet med / uten tv ruteren.

    har såpass god erfaring med å teste internett hastigheter selv så dette er garantert funnet ut av når det kommer. ville bare høre på forhånd.

  6. Går kabeltv fra canal digital igjennom fiberkabelen til internettet?

    Hvor mye internet går til hver TV (ruter) som er i bruk? (så lenge det bruker nettkabelen) tenkte rundt 10-20 Mbits om den brukte nettet i  det hele tatt.

     

    vi har allerede lagt klart til at canal digital skal legge ledning inn til huset men det er bare en fiberkabel som vi har bestilt 100/100 til, og hvis det er sant så vil jo tven bruke internet. og det er jo litt plagsomt å bestille 100/100 til internet når tven tar 20 så har vi bare 80/100 totalt men som aldri står noe sted på canal digital sine sider.

     

    men nå vet ikke jeg om teorien min er sann heller enda. det finner jeg greit ut når jeg først får nettet.

    og joda 80/100 høres ikke så verst ut men for de som trenger all nettet de kan få bruk for så spiller det en grei rolle. 

    + hvis det er sant og la oss da si at tv'en bruker 15 Mbps ned per TV, så 3 rutere har jo allerede halvert nettet. det er jo gøy å ikke få vite noe om sånt i forkant ikkesant? =)

×
×
  • Opprett ny...