Gå til innhold

_Amund_

Medlemmer
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _Amund_

  1. Du får veldig mye bærbar for 10000 kr, så kravene dine er lette å oppfylle.

    Tror Dell XPS 15 vil passe fint her:

    Velger du FHD B+RGLED TL (1920x1080) får du en skjerm med veldig gode farger, som er et stort pluss når du ser på nettTV og driver med bilderedigering :)

    i7-2670QM er en kraftig firekjerner, mer enn nok kraft her ;)

    GT 525M er god nok for enkle spill.

    Vil anbefale å bytte HDD til en 7200RPM-disk

    Vekten er på 2.7kg, så den er ingen lettvekter, men fortsatt helt grei å frakte med seg.

     

     

    Eneste minus jeg ser er at XPS kun kommer med blank skjerm på 15". For meg var det en viktig grunn til å gå fra XPS til Latitude E6520 hjemme.

  2. Jeg har Dell Latitude E6520 (15") og er strålende fornøyd. Den er ingen killer når det gjelder nye spill, men til alt det andre er den helt sjef. HDMI ut sammen med rett programvare gir "mediespiller". DVD-spilleren kan nappes ut og byttes med ekstra batteri = laaang batteritid. SSD gir lydløs drift, eller den kan settes opp med 750GB HDD for å kunne lagre mange filmer. Lav vekt er det eneste du ikke helt får. Derimot får du Dell sin byggekvalitet på proffmodellene. Den er fantastisk. Husk å bestille med bakbelyst tastatur!

    Tror 14" utgaven heter 6420.

  3. du kan også ta en titt på samsung sin 700 serie. Du sier du er urokkelig på full hd skjerm, men kanskje 1600*900? Ting vil uannsett føles smått nok. Jeg som sagt på en 15.6'' med full hd og ting er smått:P

    Grunnen til krav om oppløsning er at jeg kjører SCADA programvare på den som er 1024 i høyden. Det er bitmap grafikk, og ved lavere oppløsning så komprimeres automatisk bildet uten mulighet for å få det i fullskala. Komprimert bitmap ser ikke bra ut, noe som er et problem med PCen jeg har i dag.

     

    Utenom det så hadde jeg glatt gått for Samsung 7 serie for lenge siden. SSD på hovedkortet + 700GB harddisk, og generelt sprekt utseende er til å sikle over.

     

    XPS 15 har ikke så mye utganger (USB), noe jeg trenger en del av for bla.a å plugg inn USB/RS232 overganger.

     

    Det er i grunn Vaio SE som frister mest, grunnet den lave vekten, men jeg frykter at den sliter med byggekvaliteten.

     

    Litt skummelt dette som nevnes om Envy maskinene. Det er tydligvis udelte meninger, men stort sett har jeg lettest for å forholde meg til det negative som blir sagt. Som oftest er det ikke ubegrunnet.

     

    Er anbefalt av kollegaer om å gå for Dell, da grunnene er visstnok byggekvalitet (og god service). Jeg har kjennskap til at servicen er upåklagelig, men kjenner ikke til noe om at de er kjent for god byggekvalitet.

     

    Jeg hadde gått for Dell, men ikke XPS. Lattude er bygget mye bedre på alle måter og kan leveres med matt skjerm. Det er på proffmodellene til Dell at du virkelig ser hva de er gode for.

     

    Hjemme har jeg en E6520 som jeg er strålende fornøyd (med. God skjerm (1920x1080, matt), og med SSD er den helt lydløs før den blir presset ganske hardt. Hvis du tar ut DVD'en og bytter den med et batteri får du ganske mye bedre driftstid før du trenger å lade.

     

    Jeg har en "gammel" E6400 på jobben som har vært gjennom en god del misbruk, den rusler og går som en klokke fortsatt.

  4. Hei, har en Latitude E6520 m/ 4 GB minne som jeg ønsker å oppgradere til 8GB (maks). I maskina nå sitter det en brikke fra Samsung, nærmere bestemt

    SO-DIMM DDR3 PC10600/1333MHz 4GB (helt spesifikt heter den "M471B5273DHO"). Kan jeg fritt bruke en hvilken som helst annen brikke med samme spesifikasjoner, eller bør jeg forsøke å skaffe en nøyaktig lik brikke. Jeg finner Samsung-brikker med samme spesifikasjoner (http://www.prisjakt....ct.php?p=724764) men ikke med nøyaktig samme samme betegnelse.

  5. De fleste høgskoler har ett eller annet lavterskel helsetilbud (forutsetter at du er høgskolestudent). Du kan også snakke med fastlegen din og høre om han kjenner til noen gode tjenester i nærmiljøet. Kanskje det finnes en helsestasjon for ungdom der du bor? litt kort svar dette, kan skrive mer senere i kveld.

  6. Hei.

     

    Jeg vil veldig gjerne jobbe innenfor psykiatrien. I år søkte jeg profesjonsstudiet i psykologi uten hell.. Til neste år blir det derfor sykepleie/vernepleie(noen som kan forklare meg hvem som passer best til det jeg vil?) og deretter videreutdanning innen psykiatri.

     

    Men jeg har så lyst til å prøve å jobbe på en psykiatrisk klinikk/sykehus! Jeg bor i Trondheim. Er det noen jobber på f.eks Østmarka for en som meg uten relevant utdanning? Jeg var inne på sidene til St. Olavs Hospital, og der sto det "NB: vi tar ikke imot "åpne" søknader som sendes til oss pr. e-post. Kun søknader som er levert gjennom vårt elektroniske søknadsskjema blir behandlet.", så da kan jeg jo ikke sende en e-post om mitt ønske heller... What to do?

     

    Setter pris på at noen svarer meg, for dette er noe som interesserer meg veldig! :yes:

     

    Hei!

    Både sykepleier- og vernepleieryrket passer godt innenfor psykiatrien. Vernepleiere har tradisjonelt jobbet mye med mennesker med funksjonsnedsettelser, dvs mye utviklingshemming. Som sykepleier vil du utdannes i mye somatisk sykdom og pleie. Begge disse kan ta videreutdanning i psykisk helsearbeid.

     

    I forhold til jobb må du jo søke når St.Olav lyser ut stillinger siden de ikke tar imot "åpne" søknader. Du ser jo når de søker etter assistenter / ufaglærte.

    Du kan jo også sjekke om det finnes kommunale institusjoner som tar inn ufaglært arbeidskraft. Annen erfaring fra pleie og omsorg er også nyttig å ha med seg inn i utdanning senere, du får mye ut av utdanningen når du har noen erfaringer å henge teorien på.

     

    Lykke til!

    Amund (psykiatrisk sykepleier)

  7. Det er ikke noen garanti for at du klarer å få tilbake alle data som ble slettet, hvis området det bildene lå ikke er overskrevet så er det endog rimelig enkelt med f.eks Recuva eller å gjøre det via f.eks Ubuntu.

    Det er når disken er overskrevet at ting begynner å blir skikkelig vrient spesielt med freeware som vi forholder oss til. Til slike oppgaver så er finnes det programmer som koster penger som er det beste alternativet, eller å sende bort disken til noen som har slike verktøy.

    Jeg har ved flere anledninger "reddet" data fra disker og alt avhenger av hvor mange ganger disken er overskrevet.

    Er det overskrevet 2 ganger eller mer så er strengt tatt løpet kjørt hvis man ikke er rik og kan betale IBAS 10000kr for å gjøre det for deg.

     

    http://www.ibas.no/ontrack-datarecovery/data-recovery-clinic.html

     

    Koster 1290 såfremt disken ikke er skadet, noe den tilsynelatende ikke er.

  8. Jeg trenger pc til arbeidsplassen. Jeg tenker samtidig det er utrolig mye lettere med en bærbar enn å kjøpe en stasjoner.

     

    Spørsmål 1: Hvordan får man koblet til to eksterne skjermer på en bærbar pc?

    Spørsmål 2: Selges det bærbare pcer med docking lengre? eller er det systemet død ut?

     

    Vi bruker i hovedsak Dell på vår arbeidsplass (sett bort fra et lite og kortvarig sidesprang til HP, sånn er det med utro tjenesteleverandører), og til Dell E-serie selges det "ekte" docking med flere utgangen til ekstern skjerm. Alle jeg jobber med har 2x24", og det fungerer knirkefritt på E6400 og docking.

  9. Det er ikke helt uvanlig at skjermkort lager slike lyder. Det kommer vanligvis fra en kondensator eller spole på skjermkortet. Er du sikker på at lyden kommer fra skjermen? Det er og en mulighet at det kommer fra strømforsyningen, enten strømforsyningen i pcen eller skjermen.

  10. Ultron 40/2 er et rent manuelt objektiv, og da er Samyang 35/1.4 trolig et like aktuelt objektiv. Fordelen med Ultron er at den er utrolig liten (Samyangen er stor). Voigtländer Ultron 40/2 er heller ikke optisk overlegent Sigma 30/1.4 eller Samyang 35/1.4, faktisk nesten litt svakere.

     

    Men det er et snasent objektiv - og jeg som liker manuelle objektiv har den i kikkerten.

    Løp og kjøp, det er genialt. Har hatt det siden det kom, har brukt/prøvd det på 5 (FM2n, FM3A, D70, D300, D700) forskjellige kamerahus, og det leverer uansett.

  11. Tusen takk for svar folkens :D! Blir nok innkjøp snart, mest sannsynlig den sigma 30mm 1.4 ;)

     

    Voigtländer Ultron

     

    Aldri hørt om, så jeg tror jeg holder meg unna :dontgetit:

    Ingen grunn til det, Voigtländer er så langt fra jalla du kan komme. Det er et lite, godt bygget objektiv med gode optiske egenskaper. Kan du leve med manuell fokus får du mye glede av dette. Det har vært mitt favoritt gjennom mange år, fra lykkelige dager med FM2n til D70 og D300.

  12. Synes det høres litt underlig ut at gjeldsgrad skal måles relativt til inntekt – skjønt det ofte vil være det mest relevante tallet for privatpersoner har det ikke så mye å gjøre med det vi vanligvis tenker på som «gjeldsgrad».

     

    Hofteskudd: gjeldsgrad 1 er gjeld/egenkapital, gjeldsgrad 2 eiendeler/forpliktelser. Om det er akkurat slik kredittvurderingsselskapene bruker tallene vet jeg imidlertid lite om.

     

    Har fått det oppklart:

     

    Beregnet gjeldsgrad sier noe om sammenhengen mellom gjeld og brutto- og nettoinntekt.

     

    Den sammenligner også personen sett i forhold til andre i samme aldersgruppe, inntektsgruppe og landet i gjennomsnitt.

     

    Grad I indikerer hvor stor andel av bruttoinntekten som er gjeldsrenter og særfradrag.

     

    Grad II indikerer hvor mye høyere bruttoinntekten er i forhold til nettoinntekten (etter at alle fradrag er tatt i betraktning, og ikke bare nettofradrag som i grad I).

  13. Gjeldsgrad er et begrep mange ikke vet så mye om, bankene liker å bruke dette uttrykket. Jeg skal prøve å forklare hva det betyr. La oss anta at du har en årsinntekt på 1.000.000,-. Du ønsker å låne 1.000.000,-. Dette vil gi deg en gjeldsgrad på 1. Fordi lånesum er 1 x din inntekt. Har du annen gjeld som studielån eller kredittkortgjeld må du ta med dette i beregningen også!

     

     

    Dette sier desverre ingenting om forskjellen mellom "Gjeldsgrad I" og "Gjeldsgrad II" som Experian opererer med.

    • Liker 1
  14. Hei, sitter med en Eizo S2202W skjerm og Sapphire Radeon HD 6850 skjermkort. OS er Windows 7 Pro 64bit.

     

    Når jeg skroller nedover i et vindu, og noen ganger når jeg spiller, kommer det en "skurrelyd" fra skjermen. Det kommer også noen ganger når jeg flytter et vindu på skrivebordet. Har noen en ide om hva det kan skyldes? Jeg bruker siste utgave av drivere til skjermkort og skjerm. Noen gode tips til hvordan jeg kan bli kvitt dette problemet?

     

    Amund

×
×
  • Opprett ny...