Gå til innhold

O6Z6Y0K2

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av O6Z6Y0K2

  1. Det hadde vært spennstigere om glasset hadde blitt brukt til reflekterende glass perler, som brukes i veimerkeindustrien. Ca 40 vekt % av veimerkingen består av reflekterende perler 200-800µm i diameter og ulike siktekurver.

    Men dette produktet har dessverre ingen produksjons enhet i Norge. De nærmeste er i Tyskland og Glasgow

    Gunnar Strøm.

  2. Overvar en grunnboring ved Melløs stadion. 300m syd for problem-gropa til Bane Nor. Der er det ca 60 meter til fjell. Først 5-6 meter med sand og silt, derifra og til bunnen behøvde operatøren nesten ikke borre. Bare sette på forlengere. Det hele gled ned med tyngdekraften!. Det går ikke an å bli overrasket over at det er kvikk-leire her. Og enda verre blir det fra Råde til Fredrikstad og Sarpsborg.

    Nei, finn en fornuftig trasse og hopp over Østfold- byene. Det er leire i og rundt alle byene. De får leve med autonome tilbringer tog på dagens skinner.

    Rett linje fra Råde til Gøteborg

    Gunnar

    • Innsiktsfullt 1
  3. Jens Kr. Kirkebø skrev (29 minutter siden):

    Midt Energi betaler meg 110 øre/kWh. Det har tidligere vært en veldig god deal, men for tiden hadde spotpris vært bedre. Blir nok å bytte leverandør til sommeren når bindingstiden går ut. 

    Jeg fikk 7øre/kWh for linjeleie ? og 92 øre/kWh for strømmen. Betalte tilsvarende 43ære for linjen og 149 for strømmen. Og er det riktig å regne inn linjeleie på det som går ut. Kjøperen blir belastet og E-selskapet tar betalt to ganger for samme vare.

  4. En ting er støtte og stimulans ved instalasjon. Det er bra hvis den er betydelig. Men etter å ha hatt solceller på taket i 7 år, føler jeg meg snytt av strømselskapene når jeg noen ganger leverer til nettet. Det er som regel langt under halvparten kWh prisen jeg betaler. Mulig bare det er NorgesEnergi som opptrer slik? Det burde vørt lovpålagt at pris inn og ut er den samme.

  5. Ikke rart det går seint med å installere solceller her i landet.

    Bygningsrådet - i Rygge- nå Moss- tillot ikke annet enn at solcellene hadde samme vinkel som taket. 22,5 grader. Da er det ikke rare projeksjonsvinkelen nå på vinteren.

    Så det undrer meg at det i går var en overraskelse at solceller montert vertikalt på veggen: De fanger selvfølgelig mer sollys enn de som ligger med lav vinkel på et tak.

    Podcast gjengen får kjøre et kurs i fysikk om lys.

    • Liker 1
  6. All utvikling opp mot det offentlige har følgende profil - uansett om ideen er god eller dårlig.

    Først må du sloss og bevise at produktet er bra- det tar 2-4 år. Så kommer en dvalefase, hvor ofte plutselig noen i VD får en god ide. Din ide. Da blir det formell uttesting og høring. Så kan det hende at ideen blir satt ut i det virkelige liv. Da har det gått 7-8 år.

    For at det skal bli landsdekkende går det gjerne noen år til, da skepsisen er stor, særling hvis det er en oppfinnelse fra Østlandet - Den passer ikke i vest eller nord. De skal i hvert fall ikke ha noe tredd ned over øra fra Oslo ! :-)

    Stå på- ikke gi opp.

×
×
  • Opprett ny...