Gå til innhold

SEDBVGJJ

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SEDBVGJJ

  1. Det er flere ting du utelater her. Levetiden på vindturbiner er 12 - 15 år. De er avhengige av det er vind for å produsere strøm. Resultatet av lite vind i Europa er medvirkende årsak til høye strømpriser i vinter. Enhver mekanisk konstruksjon krever vedlikehold. Solseller må også vedlikeholdes. De må bla rengjøres og de produserer ikke strøm når det er mørkt. SMR vil levere stabil kraft. Når det gjelder pris vil de produsere kraft til en relativ billig penge iht til mange eksperter.

    • Liker 5
  2. Jeg har to spørsmål jeg håper noen kan svare på.

    I Tyskland har de subsidiert grønn energi. Subsidiene vil bli fjernet før eller siden.

    Spørsmålet gjelder strømprisen. Hvis man hadde fjernet subsidiene, hvordan har strømprisen i Tyskland utviklet seg fra før de begynte å subsidiere grønn energi og frem til i dag?

    Hva vill prisen vært i dag for strømmen pr KWh inklusive alle kostander hvis man måtte betalt full pris uten subsidier?

  3. Vi må være helt konkrete og ærlige her, ved å si at Norge må (ikke regne med) kutte dramatisk på offentlige utgifter hvis inntektene fra oljen forsvinner. Jeg vil tipper at en halvering vil være i nærheten av virkeligheten.

    Det er ikke noe produkt i verden som kan erstatte inntektene fra olje. Overskuddet fra Johan Sverdrup feltet alene (i full produksjon) vil være i nærheten eller mer enn omsetningen i norsk havbruk.

    Mange sosialister vil stenge oljeproduksjonen raskt og vil kompensere dette ved å øke skattene og å produsere vindmøller. Det er bare tull og enkel matematikk vil vise at det ikke lar seg gjennomføre.

    Jeg har samtidig problemer med å forstå at den reneste oljen er den vi først skal slutte å produsere. Hvis norsk olje bortfaller vil den kompenseres ved at andre øker produksjonen da det er mer en nok oljereserver til dette. Den oljen vil da med stor sannsynlighet forurense mer.

    • Liker 9
  4. Håper dem finner ingenting, og håper vi snart får ledere som er sitt ansvar bevisst, uavhengig av hvor egoistiske folk i det ganske land er.

     

    Det er ingen gave til verdens miljø hvis Norge stopper oljeproduksjon, det er ikke det som får ned oljeforbruket.. Det er mer enn nok olje i verden. Bortfallet i Norsk produksjon vil raskt ble erstattet av andre uten at prisen endres. Spørsmålet er om det er bedre at overskuddet av salg av olje går i lommen på f eks noen Arabiske ledere enn om vi har de til disposisjon i Norge. Hvis man vil ha ned utslipp krever det vekst og god økonomi til utvikling av ny teknologi.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...