Gå til innhold

Giraf

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Giraf

  1. Dipso, uansett, hvis det skulle være sant, så lager HW.no bare forvirring rundt deres artikler ved å stå fast på sitt "for å gå skille seg ut". Jeg mener at det er deres rett til å uttrykke seg slik som de ønsker, jeg står for ytringsfriheten men ser ennå ikke det store poenget i hvorfor de gjør dette ettersom jeg personlig føler at det er unødvendig og kan potensielt forvirre folk uten grunn.

     

    Jeg synes det er flott at HW.no ikke bevist skal holde på med feilskriving. Ungdom som vokser opp å dag tar veldig lett etter hva som skrives i media, og hvis media skulle bevist skrevet feil så hadde det vært et nederlag. Samme hva feks Apple skulle ønske, det heter ikke iPod og iPhone i Norge. Det heter derimot Ipod og Iphone.

  2. Apple vil heller bestemme alt selv og ofre noen fremtidige kunder

    en å tillate noen få kloner. man vet jo at det ikke er akte mac-er pr Apple definisjon

     

    Apples EULA er uten betydning. Her i Norge er det norske lover som kommer først, og de vil ikke hindre deg i å bygge datamaskin til OSX selv, eller kjøpe en fra Psystar "Så glad i monopoler er vi da ikke her i Norge". Hva Apple skriver i sin EULA er ok så lenge de holder seg innenfor Norsk lov, er de ikke innenfor loven, så se ganske enkelt bort fra dem. Som dere ser tør ikke Apple starte noen rettssak heller.

  3. Tapt... nei, tilbakeslag... ja.

    Husk at HD-DVD har selskaper som Microsoft bak seg. Regner med det blir nogenlunde samme resultat som DVD-R og DVD+R i sin tid. Husker jeg ikke feil så er HDDVD billigere å produsere.

     

     

    Nå har verken Apple eller Microsoft hatt særlig innflytelse på dette markedet så langt. Microsoft gikk i sin tid for "DVD+" og Apple for "DVD-", men i Windows og OSX har du alltid hatt mulighet til å bruke begge formater uansett. Det som har noe å si er hvor filmene kommer "altså bestemmer film-selskapene".

  4. Noen så har glemt at det kommer ny windows sån hver 3-5år. Det skal ver framtids rettet, XP gikk treigt og forhold til 2000 når det kom og trengte nyeste maskinvare så var på den tiden. All denne whining får meg berre til å bli oppgit øver enkelte folk. Kjør linux hvis du har en pc så er dårlig og trenger å utnytte maskinvaren best muligt, eller kjør XP hvis du ikke har behov for DX10.

    Hvis en PC er dårlig med ett OS og god med et annet OS vil jeg ikke si at det er PC-en det er noe i veien med. Enkel feilsøkingslogikk sier meg da at det ene OSet er dårlig.

     

    Hvis et OS fungerer dårlig på en PC og bra på en annen, skulle enkel feilsøkinglogikk tilsi at det noe feil med oppsettet.

     

    Hvordan får jeg XP til å yte like godt på min 386 med 16mb ram, som min helt nye 4 kjerne maskin med 4gb ram? Må være oppsettet hva?

  5. Liker Vista jeg funker heilt greit, ikkje hatt noen problemer enda.( annet en små greier)

    Synest mange her har glemt at kua har vert kalv :p

    Har levd siden windows 3.1 og folk sa akkurat det samme når windows 3.11 win 95\98 osv kom ut.

    Ingen skal komme og fortelle meg at Windows xp var bra når det kom ut, det var bugs med alt blue screens cd-rom som ikkje funket hardisker osv, jeg personlig syntest win xp først var brukbart når sp2 kom.

     

    Men bare tviholdt på windows xpen deres :p Dere kommer nok til og bytte snart nok :)

     

    Jeg er helt enig med deg. Vista krever mer minne og CPU en tidligere Windows OS "selvsagt"! Slik har også utviklingen alltid vært, og vil nok alltid bli. Men så utfører jo også Vista betydelig flere oppgaver en feks WinXP og Windows3.11 gjorde. Hos meg er Vista betydelig raskere til å starte og kjøre Office2007, mye av grunnen til det tror jeg er fordi Vista i motsetning til XP bruker GPU til å ta seg av det grafiske, derfor blir også alt mye raskere. Denne testen som sammenligner Vista mot XP og ikke tar i bruk nok ram, vel... jeg kan ikke ta den helt seriøst. ;)

     

    På mine maskiner var Vista en positiv hastighetsøkning, men jeg har jo også nok ram da. og de egner seg vel derfor ikke til å være med i en slik "seriøs" test..

  6. Jeg tror at når den verste hypen over et nytt Apple produkt har lagt seg, så vil folk se på funksjoner og kvalitet "som de alltid gjør ellers", og da vil nok dessverre denne iPhone falle igjennom. Får bare håpe at Apple har resurser nok til å lage en oppfølger til denne iPhone, og gjerne legge inn noe funksjonalitet som gjør den moderne.

     

    Apple har nok et stykke igjen å gå. Min nye mobil kommer i alle fall med GPS innebygd, det er garantert! og 3G tar jeg som en selvfølge, vi er vel og merke i 2007.

  7. for en dårlig forklaring, haha!

     

    AMD vs. Intel diskusjon er så teit, og det snur fort. Siden A64 ble lansert og til nylig har jo AMD vært på topp, før det var det intel osv... sånn er det alltid. selvfølgelig er core bedre nå, den er jo helt ny! skulle bare mangle. er vel ingen som trodde at intel skulle lage en CPU som er DÅRLIGERE enn det AMD lagde for 3 år sia.

     

    det som er litt irriterende er at noen nekter å se dette. selv har jeg brukt AMD de siste årene, nettopp fordi de har vært raskest og billigst. utrolig irriterende å se noen argumentere så mye for P4 da. nå er det snudd, og jeg har ingen problemer med å si at Core 2 er det som lønner seg i dag.

    7037283[/snapback]

     

    Min beste CPU i dag er en fra VIA. Ikke pga den er så veldig rask, men fordi den kjører kun med kjøleribbe, og gir meg derfor en veldig stille maskin. Det kommer altså helt ann på hva man skal ha CPUen til når en skal si hva som er best.

  8. Så, da er mitt spørsmål til kyndige, interesserte og andre hva jeg bør velge av de to til mitt formål og de bruksområdene jeg har listet opp. Jeg ser ikke på andre alternativer enn de to nevnte, og håper på konstruktive svar som kan hjelpe meg med å trekke en konklusjon jeg ikke vil angre på de tre - fem årene maskinen skal være i bruk.

     

    Det eneste som bør tilsi at du bør kjøpe Win/PC er hvis du blant annet skal bruke den til spill. Mac er jo som kjent ikke førstevalget for gamere.

    Alt det andre du nevnte klarer begge maskiner lett. Jeg for min del synes Mac er for spesielt, og det finnes ikke konkurranse på hardware-fronten hvis du skal ha Mac...

  9. Trodde macerne ville langt VEKK fra det operativsystemet.  Men nå har de sannelig lagt penger i en overpriset mac og BETALER den som gir de muligheten til å svitsje tilbake.  :shrug:

    5559805[/snapback]

    Jeg ser for meg at drivkraften bak dette er _minst_ tredelt:

    1) Utfordringen ved å klare det, med tilhørende heder og ære :)

    2) Selv om man kjøper Mac, så betyr det ikke at det er OSet man vil ha, selve designet på maskinene er også ett argument for mange, samt Mac'er(særlig bærbare) har veldig høy byggekvalitet sammenliknet med tilsvarende IBM kompatible modeller(den betegnelsen svinner litt hen dersom prosjektet lykkes). Det er vel bortimot bare IBM bærbare som har hatt samme byggekvalitet, men de ser til gjengjeld langt fra like bra ut.

    3) Ikke minst at det faktisk kan være praktisk å ha muligheten til å kjøre Windows XP, det finnes fremdeles mange spesial programmer(ikke minst spill) som kun finnes til Windows XP og derav åpner man døren for flere(bla meg) til å kjøpe Mac i visshet om at man ikke er låst til OSX eller Linux. Virtual PC er sef fint, men en emulator er til syvende os sist ikke alfa-omega.

    5559859[/snapback]

     

    Høø, utseende er en smaks sak. Jeg for min del har holdt meg unna Mac pga kjedelig utseende og lite programmer/spill/drivere.

  10. Det er sikkert litt old å si det nå, men folk slutter liksom ikke å la seg inspirere av Apple-design, og det må jo være et godt tegn for Apple. :)

     

    Btw; trådstarter - "mov 13h,ax" før nicket ditt, så får du skikkelig oldskool-oppløsning. :)

    5431519[/snapback]

     

    Apple design? Enkelte ser tydeligvis Apple design overalt.. Var det intel CPUen du trodde var Apple design?

  11. beklager å si det men verken crative eller apple sine spillere er av interesse. hvorfor? fordi dem begge krever spesielle programmer for å kunne legge inn musikk på spillern...

    5288240[/snapback]

     

    Både mediacenter 11 og winamp funker med min creative... Programvaren som følger med er ikke verdt tegnene den er skrevet med, men det er ikke vanskelig å finne programvare som gjør jobben.

    5288279[/snapback]

     

    Og det er ikke spesielle programmer?

     

    AtW

    5288321[/snapback]

     

    De Creative spillerne jeg har prøvd, virker uten spesiel programvare.

  12. "Du kan umulig ha lett veldig hardt etter infoen på egenhånd i alle fall. Det var det jeg ville poengtere"

     

    Du kunne jo kommet med linken med en gang da, og ikke forsatt med slikt barnslig vås du kom med. Det eneste du klarte å poengtere var jo kun at du ikke var helt... "oppgående". :thumbdown:

     

    Hvis du i fremtiden ikke har noe mer vetugd å komme med, så er det kansje like godt å la være..

  13. "Tror du hardware.no tar det de skriver i artiklene sine rett ut av luften? Sjekk grundig før du er så standhaftig ved argumentene dine: http://www.nextgentel.no/ressurser/pressem...press.pdf"

     

    Det handler ikke om å være standhaftig vet du.. Jeg etterlyste bare en link til en eller annen uttalelse fra NGT der de opplyste at de nå var begynt å bruke netto i stedet for brutto. At en eller annen 14tis hyler og skriker, og sier sånn er det.. Det hjelper ikke meg "eller noen", noe særlig.

     

    Men endelig var det en som sendte en link.. "du alså"

     

    Jeg har forøvrig Charlie 3000.

  14. "Du fatter det bare ikke du.. det er IKKE nedgang i upload hastighet. angry.gif

     

    Charlie er for øyeblikket 512kbit brutto, som vil si 435kbit netto om jeg ikke tar helt feil. Så du har fått en økning på ca 65kbit!

     

    Dvs ca 7-8kb/s."

     

     

    Nei jeg fatter det ikke. Nextgentel nevner ikke noe steder at de har fått en ny måte å regne på. før hadde jeg 640 kbps nå har jeg 500. Ettersom 500 er mindre en 640 så får jeg en nedgang. Kan du vise til en side der NGT sier at de regner på en ny måte nå, eller er dette noe du bare tar utfa ingenting?

  15. " Er det så utrolig vanskelig å lese det som står der? Er det så vanskelig å skjønne dette med brutto og netto? Er jo en del som har kommentert det i denne tråden også."

     

    Jeg leser det som står der, det står det noe om netto eller brutto hastighet på NextGenTel sin side heller. Siden jeg stort sett er opptatt av "Upload" hastighet, så har jeg fått en nedgang og dermed et dårligere produkt. En kan ikke håpe på at NGT skal gi meg det samme som før, når NGT i klartekst sier jeg får en nedgang! Jeg sitter med Charlie 3600 i dag.

×
×
  • Opprett ny...