Gå til innhold

zagadka

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zagadka

  1. Dere som har bestilt case, har dere bare skjermen, altså uten tastaturdock? Personlig fant jeg ut at jeg ikke trengte case så lenge jeg har tastatur - jeg bare klemmer den sammen og hiver den i sekken når jeg har behov for å frakte den med meg.

     

     

    Jeg har bare pad'en, enn så lenge. Har ennå ikke funnet ut at jeg "må" ha tastaturet. Ekstra batteritid og USB-porter frister selvsagt, men foreløpig holder det med bare plata. Med dockingen ser jeg, som deg, liten bruk for noe case.

  2. Jaja jeg vet dere har rett i alt dere sier, men jeg føler at japsene blir litt "kjedelige". Hvis vi skulle vært 100 % fornuftige så hadde vi kjøpt en Mondeo eller en superb.

     

    Er ikke at vi har lyst på et statussymbol (da hadde vi kjøpt en range rover vouge til 350k) men jeg føler at audi/bmw har det "lille ekstra" i forhold til feks mondeo eller superb. Begge er kjempebra biler og om folk sjekka LITT mer rundt før de shoppa bil så burde de fleste i Norge ha kjøpt dem.

     

     

    Nja, rett har vi ikke nødvendigvis :)

    Forrige bilen min var en 318i E46, og jeg var lenge fast bestemt på å fortsette med BMW.

    Men så begynte jeg å kikke rundt og falt pladask for Accorden.

     

    Ingen tvil om at Audo og BMW er gode biler (fader'n har en A6 som jo er en drøm å kjøre).

    De er jo også et hakk eller to dyrere om man skal ha velutstyrte biler.

     

    Jeg støtter deg på det at folk bør sjekke litt mer rundt før de kjøper bil, for det begynner å bli litt traust med så mange Avensiser, Passater, 5-serier, A6'ere, Mondeoer, etc på norske veier.

  3. Ellers har du jo Honda Accord en helt utrolig bil:

    http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...mp;WT.svl=Bilde

    http://www.finn.no/finn/car/object?finnkod...mp;WT.svl=Bilde

     

    Dere kan kjøpe en splitter ny Honda accord stv med alt tenkelig utstyr en sprek motor og gode kjøreegenskaper til 420-430 k.

     

     

    Jeg kan skrive under på at det er en utrolig bil. Fikk min for ca en måned siden (2.0l Executive Auto utgaven), og jeg er bare strålende fornøyd så langt. Til mitt bruk er den bare en glede.

     

    Dog er det noe trangt i baksetene og bagasjerommene er noe små på både sedan og stasjonsvogn. Det plager ikke meg, men jeg er jo da også i en helt annen situasjon enn trådstarter.

     

    Tror du skal få bilen billigere også forøvrig, jeg betalte ca 50.000 mindre enn estimatet du kommer med, dog for sedan. Og også uten Navi.

     

    En annen god ting er jo at det er en langt mer sjelden bil. Tyskere er jo overalt!

  4. Litt synd at ikke flere har noe å si. Alt jeg spør om er hva DU mener hjelper for å skjønne hvor farlig det egentlig kan være å kjøre bil/hva tror du hjelper for å få andre til å forstå det.

     

    Dette varmer bilførerhjertet mitt! :love:

    At nettsidene ser ut som et bilvrak ( :whistle:) akkurat nå spiller jo ingen trille. Det er sluttresultatet som teller.

     

    Jeg tror det er viktig å ikke skrive ihjel sidene, men heller være konkrete.

     

    Synes det er et veldig viktig tema som tas opp. Samtidig er det, etter egen erfaring, ekstremt vanskelig å endre holdninger til hvordan man kjører. For å sitere kjørelæreren min: "Du kan si til bestekameraten din at du har hatt deg med kona hans, men det er ingenting imot hvor sint han blir om du forteller ham at han er en dårlig sjåfør."

     

    Jeg har rett og slett ingen bekjente som har lagt om kjørestilen sin. Det hjelper ikke å ha blitt stoppet flere ganger av politiet for "ekstremt aggresiv kjøring"; de fortsetter likevel. Om det er noe unntak må det være de som har blitt foreldre, da kjører de forsiktig.

     

    Skal følge spent med på tråden, og kommer jeg på som kan være verdt å tenke på, så skal jeg hyle ut.

     

    Flotte initativ, både av trådstarter og Per A. Løken!!

  5. En kamerat pratet om en låt som han gjerne vil høre igjen pga gode minner, og jeg blir nysgjerrig selv også.

     

    Låta er mest sannsynligvis fra starten av 80-tallet. Den starter med en type folkemusikk, før den går over i radio-støy (av typen som kommer når man vil ha inn ny kanal og skrur på en knapp for å få det). Så starter selve sangen, og det er en rockelåt. Kanskje også heavy metal. Mer hardt enn mykt i alle fall :)

     

    Coveret på plata var gult og oransjeaktig, med et tema fra en planet, eller noe i den duren (bear in mind at minnet er over 25 år gamlet, så det kan være skrikende gærnt).

  6. Byttet vifte på skjermkortet, og nå skjer det ingenting ved oppstart.

    Byttet også tilbake til den orginale chipsett-vifta (*grøss*) fordi den nye vifta til skjermkortet trengte plassen som kjøleribba jeg hadde satt der tok.

     

    Var nøye med å forsiktig ta vekk kjølepasta fra de stedene som hadde det, og påførte ny pasta etterpå.

     

    Har testet følgende:

    - sjekket kontakter

    - kort sitter skikkelig i

    - prøvd med 0, 1 og 2 RAM-brikker, i henhold til hvor de skal plasseres ifølge HK-manual

    - tatt vekk HD'er

    - skjermen fungerer fint på laptop'en

     

    Skjermen sier altså bare "No signal" og "OK"-pipet fra speaker'n kommer ikke ved booting.

     

    Lest andre innlegg her også, og fulgt tipsene uten hell (f.eks resting av BIOS, minnetester, etc...)

     

    Hvor er det mest sannsynlig at problemed ligger; skjermkortet, hovedkortet...?

    Alt fungerte fin-fint før bytte av skjermkort (...uhm...dvs, bortsett fra skjermkortet som ikke likte noen som helst oppgaver som krever noe som helst av det, altså alt som kan likne visning av video og spill).

     

    Forstår det sånn at jeg har gjort et eller annet når jeg har bytta vifter. Er det andre tester jeg kan gjøre for å finne ut hvilke(n) del som har havarert?

    Er det andre ting jeg kan teste?

     

    Specs:

    CPU: AMD Athlon 64 3700+

    MB: Asus A8N-SLI DeLuxe nForce4 SLI

    VC: Sapphire Radeon X850XT 256MB GDDR3 PCIe Platinum Ed.

    Monitor: NEC 20,1" LCD MultiSync 2080UX+BK

  7. Help..! :)

     

    Så fort jeg gir skjermkortet noe å jobbe med, så blir det overopphetet, piper jevnlig ca hvert sekund. Og det går jo ikke ann å ikke leke med PC'en når man har ferie! :no:

     

    Jeg trenger ny kjøling så fort som mulig, men vil være sikker på at jeg kjøper noe som passer til kortet. Er altså et Sapphire Radeon X850XT PE-kort...

     

    Vet ikke om andre steder enn Datakjeden ved Glassmagasinet i Oslo, hvor man får kjøpt slikt. Er det andre steder i Oslo jeg kan få tak i ny kjøling?

  8. Mange takk! Er en underlig følelse.

    Hva nå liksom? Jeg har hatt det fantastisk moro i bil med kjørelærer, og kommer til å savne å ha den merkelig fyren ved siden av meg, med hans sære og geniale humor. Føler også et tomrom, eller noe liknende. Nå har jeg liksom lappen, hva skal jeg drive med nå da da?!

  9. Det beste rådet er vel egentlig å ta det rolig. Vis at du har kontroll, kjør i et tempo du behersker (uten å ligge langt under fartsgrensa).

     

    Jeg kjørte opp i dag, og tok det veldig rolig inn mot krys/rundkjøringer. Ikke gli inn i hindringer foran deg, men hold heller avstand. Holder du hodet kaldt, går det nok bra :yes:

     

    Gikk forresten glimrende for egen del :grin:

  10. Hei,

     

    Jeg hadde mitt første forsøk for ca 3 uker siden. Det gikk ikke så bra, ble 9 feil.

    Fortsatte å lese litt de neste to ukene, tok 15-20 tester på teoritentamen.no i dagene før nytt forsøk.

    Prøvde å tenke logisk under selve prøven, og endte opp med null feil :)

     

    Bruk hodet, forstå reglene og tenk ført og fremst hensyn.

  11. Ikke alle eldre som klarer å følge med i trafikken desverre.

    Biltilsynet og politiet(?) bør bli flinkere til å luke slike "trafikkfeller" bort fra veien.

    2737972[/snapback]

     

    Det er legene som er pinglete i disse tilfellene, politiet har svæææært lite de kan gjøre i slike tilfeller. At legen til en av bestefedrene mine jobber med å få lappens til bestefar tilbake, er en helt latterlig handling som i beste fall burde vært straffbart. Bestefar er IKKE egnet til å kjøre bil lenger, uansett hvor mye han maser om det...

    Jeg har noe inside info om dette, hadde ei "svigermor" ganske så høyt oppe i systemet.

    Moralen er altså at om faren din er lege; tving ham til å tenke mindre på pasienten hans og mer på samfunnet ellers.

    Folk i familien min har flere ganger snakket med politiet om venner av besteforeldrene mine, der f.eks sjåføren må få kona til å fortelle fargen på lys i kryss. Politiet er rimelig frustrerte over at de ikke kan gjøre noe, om de ikke ser det selv. Til syvende og sist er det legen til denne mannen som skulle ha gjort noe for lenge siden.

     

    Slik er reglene nå i alle fall...

  12. Joda, jeg forstår at mye av dette nok er noe de aller fleste går i gjennom.

    De første ukene/månedene blir det nok mye kjente veier, selv om jeg tror det kan være lurt å øve litt andre steder også.

    Lærer å kjøre i Bærums-området, samt Oslo. Det å kjøre med familien, som er i Skien, er noe helt annet, mye pga at jeg kjenner veiene så godt fra før. Det er teorien min i alle fall.

     

    Jeg blir kanskje først og fremst skremt pga sånne som faren min (selvinnsikt tok han ikke selv, så han sendte alt videre til meg kan det virke som). Generelt folk som kjører i 100 på svingete 80-veier og argumenterer med at de kjenner veien så godt, og at de derfor fint kan holde en sånn fart, mangler også noe, spør du meg. Man kjenner kanskje veien, men ikke søren om man vet hva som venter rundt neste sving.

     

    Bør kanskje legge til at jeg er ganske opptatt av regler. Liker regler. Regler er til for å holdes tenker nå jeg om den saken. Det finnes selvsagt unntak der man må gå (litt) utenom. Når det kommer til såpass farlige saker som bilkjøring kan være, så liker jeg faste rammer. Folk som da går utenom disse, og da veldig spesielt de som ikke tenker på andre enn seg selv (de som grisekjører etc), gjør meg lettere fortvilet, for å si det mildt.

     

    Jeg går ikke ut og tar ansvar for de som grisekjører, de må kjøre seg ihjel så mye de vil for min del. Er mer bekymringen om at de skal ta med seg noen (familie, venner, meg selv...) som er skummel.

  13. Det nærmer seg dagen der jeg får lappen, mangler "bare" teorien og oppkjøring, pluss litt "finpuss" på ferdighetene. Jeg begynte å kjøre med skole september i fjor, og har hatt kjøretimer ca hver 2-3 uke i snitt. Alt har gått milevis over egen forventning, jeg kjører langt bedre enn jeg hadde trodd, og er faktisk litt stolt over hvor raskt jeg tar ting, spesielt med tanke på hvor lite jeg egentlig har kjørt bil. Blir relativt lite øvelseskjøring, da jeg har familie litt unna og få venner jeg kan kjøre med der jeg bor.

     

    Jeg har blitt 26 år, og har ikke tatt lappen før nå fordi jeg har vært redd for trafikkbildet. Denne frykten har gradvis avtatt da jeg har sett at jeg sannsynligvis takler å kjøre selvstendig (selv om jeg får skikkelig sommerfugler når jeg tenker på det). Nå i helga tok faren min og jeg en kjøretur på et par timer, bare for å finne på noe (han kjørte, vet ikke at jeg tar lappen, skal være en overraskelse). Han kjører som et svin, presser seg helt oppi folk bakfra, blinker sjeldent i rundkjøringer og kryss generelt. Natta etter denne turen våknet jeg mye og kjente at frykten rundt det å kjøre bil igjen har dukket opp. Og det er rett og slett utrolig surt, siden jeg nå er så nære å få lappen selv.

    Det er tullinger som faren min som gjør meg redd for trafikken. Folk som står på vilja si uansett hva, blir sure om noen gjør noe som kan hindre dem i noen sekunder og om man skulle være så "gal" at man holder fartsgrensa så er man helt sjanseløs. :nei:

     

    Har en kjørelærer som har hjulpet meg veldig mye mtp dette, stort sett ved å ikke fokusere på det, men heller ta tak i ting som går bra.

     

    Er det noen som har noen tanker eller kommentarer om situasjonen? :hmm: Jeg skal få tatt lappen, går ikke tilbake på det. Ønsker vel egentlig bare å ikke ha den angsten for trafikken lenger.

  14. Om jeg ikke husker feil har det i lengre tid vært problemer med Tele2 SIM-kort og SXG75, som i bunn og grunn er samme telefonen som EF81. Derfor gikk jeg også og lurte på om dette ville ramme EF81, og det ser sånn ut?!

     

    - Tele2 sa det var telefonens feil, og sa at det ville bli fikset i en FW-oppgradering. BenQ-Siemens på sin side sa at det var problemer med SIM-kortene til Tele2, og sa de arbeidet med Tele2 for å løse det. Antakelig er dette blitt en deadlock, og ikke blitt løst ennå... :( Men, EF81 blir nok en mer populær telefon enn SXG75 var, så Tele2 eller BenQ-Siemens må vel nesten komme opp med en løsning, det er jo tross alt mange Tele2 kunder rundt om i Norge!

    5990046[/snapback]

     

    Ouch, dette var dårlige nyheter. Og jeg som akkurat bytta leverandør :o(

    Nå er jeg i tvil på hva jeg skal gjøre; levere mobilen til rep (evt "rep", om det ikke er noe BS kan gjøre) eller bytte leverandør (igjen...)

  15. Hei, det høres ut som et sim kort problem. Gå til en mobil forhandler, der dem selger tele2 abb og si at sim kortet ditt har sluttet å funke. Mulig du må betale 100kr, event så må du snakke med tele2 og få dem til å bestille et nytt til deg. Da vil det ta noen dager.

    5989743[/snapback]

     

    Jeg ringte Tele2, og ble enig om at det beste jeg kunne gjøre var å reise til Elkjøp og be om nytt SIM-kort der. Kosta meg 100 kr, og kortet ble aktivert etter bare et par timer. Det gikk lenge bra, men nå har jeg plutselig problemer med SIM-kortet igjen...

  16. Jeg fikk den herlige EF81 i går, men har desverre noe problemer.

     

    Bruker jeg SIM-kortet fra Tele2, så går det en kort tid før jeg får beskjed om å sette inn SIM-kort. Kan bruke telefonen normalt i fra tre sekunder til tre minutter, så kommer beskjeden.

    SIM-kortet fungerer fint i andre mobiler.

    Jeg har hittil bare forsøkt med mitt forrige SIM-kort ("begrenset bruk", sidet kortet er fra min forrige leverandør), men har hittill ikke opplevd feilmeldinger der.

    Med Tele2-kortet driver mobilen å slår seg av iblant også, hvis jeg får lov til å leke i noen minutter. (Har også opplevd dette én gang med mitt forrige SIM-kort).

     

    Mobilen er ikke operatørlåst.

     

    Når jeg ser på mitt gamle Chess-kort og mitt nye Tele2-kort, så er det en snodig forskjell; på baksiden av selve data-chipen på Tele2-kortet er det ikke hard plastikk, som på Chess-kortet. Det er bare et tynt plastikklag. Kan det være at kortet ikke blir sittende godt nok i den nye mobilen?

     

    Skal prøve å overtale en av kollegaene mine til å prøve sitt SIM-kort over en tid i dag.

     

    Hvordan bør jeg gå frem for å få bort dette problemet? Er det mest sannsynlig at det er mobil eller SIM-kort det er noe galt med? Eller begge, bare for å ha det ekstra gøy...?

     

    Setter stor pris på alle tanker rundt dette

  17. Hvis Hz'en er satt for høyt (holder med 60 på LCD), så kan man få svart skjerm. Står ofte "out of sync" på den isåfall, dog.. Men lykke til :thumbup:

     

    Og: bruk _selvsagt_ DVI-tilkoblingen!

    Kan også høres ut som sykdommen som rammer min kjære boks hjemme.Men hvordan får jeg endret den i Windows, når jeg ikke ser hva fanken jeg gjør der?

    Det jeg gjør i Safe Mode påvirker vel ikke driveren ellers?

     

    DVI? Selvsagt :o) Wouldn't have it any other way.

×
×
  • Opprett ny...