Gå til innhold

Dertzey_Mechanic

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dertzey_Mechanic

  1. Gratulerer!

     

    Angående vikeplikt på veier uten forkjørsrett. Jeg har hatt lappen siden 2008 og syns fremdeles det er vanskelig, spesielt når jeg kjører på ukjente steder. Gateskilt indikerer offentlig vei hvor du får vikeplikt, som er det jeg bruker å se etter. Jeg lærte litt av hvert rundt hvordan disse veiene er utformet også, men har sett nok avvik fra dette til jeg ikke kan stole på det. Det bruker generelt sett å være vikeplikt fra slike veier i nabolag osv.

     

    I Stavanger har de begynt med å erstatte slike veier med forkjørsrett og skikkelige vikeplikt skilt. Det liker jeg veldig godt, da dette med vikeplikt kan fort bli en irriterende "synse og tro" lek. Tror jeg ikke har kjørt i noen andre land som har det samme idiotiske systemet.

     

    Lykke til med kjøringa, husk at du aldri blir utlært, selv om du kanskje føler deg som verdens beste sjåfør.

    Tusen takk! :D Ja er helt enig med deg at man blir aldri utlært. Jeg regner med at jeg blir bedre etter hvert med å skille på høyreregelen. Jeg har også som vane å se om det er gateskilt der. Jeg opplevde i dag at det var mange som bare kjørte når de egentlig skulle stoppe for meg (siden de hadde vikeplikt for meg fra høyre), så jeg vet også at andre kan slite med det.

     

    Ja, jeg er heldig som for kjøre i Stavanger.

  2.  

     

    Det jeg lærte på kjøreskolen, var at alle veier som kom fra høyre, som hadde det typiske hvite skiltet som forteller hvilken vei det er, så gjelder høyreregelen.

    Hæ? Hva type skilt er det?

    Kanskje litt utydelig på dette bildet, men skiltet står der to veier krysser:

     

    bkxxc09h.jpeg

    Ja det skiltet. Men jeg har måttet vike flere ganger der det skiltet ikke var der, når jeg kjørte med kjørelærer.

  3. Vær oppmerksom på at ved både inn- og utkjøring til/fra private utkjørsler, parkeringsplasser, bensinstasjoner og lignende, så har man ikke bare andre biler å ta hensyn til, men også fotgjengere og syklister. Mange har strøket på oppkjøringen fordi de ikke tok tilstrekkelig hensyn til myke trafikkanter. En bilist som heller viker en gang for mye enn en gang for lite for myke trafikkanter er som oftest en generelt trygg bilist.

    Takk for at du nevnte det. Ja det har du helt rett i, viker alltid for fotgjengere og sykklister.

  4. Hei. Jeg skal snart ha oppkjøring, og kan kjøre for det meste. Har bare kjørt noen få timer med far på veier jeg allerede kjennee til og melket masse penger til trafikkskolen jeg går på. Har lært det meste der.

     

    Jeg vet at jeg har vikeplikt fra venstre i rundkjøring, vikeplikt fra høyre når det er slutt på forkjørsvei og ikke vikeplikt på forkjørsvei. Og at de som forlater bensinstasjon, privat eiendom, gatetun, parkeringsplass osv... skal vike for meg. Men når jeg kjører, så blir jeg av og til litt usikker når jeg kjører på vei med høyre regel, dersom det ikke er tydelig. Altså hvis det er noen hus i den veien, og det er halv åpent osv... blir litt usikker. Kjørelæreren min sier bare at jeg må lære meg å skille dette. Noen tips til hvordan?

     

    Ellers kjører jeg normalt. Plasserer meg riktig i rundkjøringer og blinker meg ut, følger hele veien med skilt, viker for buss når farten er 60 og under.

  5. Hei! Lurte bare på om hva slags bil jeg bør kjøpe for første gang? Jeg er lærling som bilmekaniker, så jeg kan skru og reparere biler. Har 100 000 kroner å bruke, men klarer ikke å bestemme meg. Jeg liker japanske biler mest, men jeg godtar alle andre merker og. Også hadde det vært fint om dere kunne forklart fordeler og ulemper med bilen. Takk!

×
×
  • Opprett ny...