Gå til innhold

Lero1515

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lero1515

  1. Symptomer på rus og symptomer på lite søvn kan være like, derfor reagerer læreren. Å ta deg med til en sosiallærer, som kanskje kan vurdere situasjonen mer riktig enn den andre læreren er en smart ting å gjøre. Hvorfor blir du redd? Så lenge du har ditt på det tørre er det bare å si det som det er og holde fast ved det, så løser det seg til slutt.

    Blir redd siden skolen har også tidligere truet med å anmelde meg til barnevernet pga en kanskje litt over grensen vits som dem trodde var seriøs selv etter jeg sa at det kun var tull. Ikke det at det å melde meg til barnevernet hadde vært så ille men da igjen så har jeg hørt skrekkhistorier fra barnevernet også :hm:

    Det er alltids forskjellige måte å håndtere ting på, men var virkelig dette en av de som var så dårlig at det burde påpekes?

     

    Litt merkelig at du ble tatt til en sosiallærer og ikke helsesøster, men det kan jo ha noe med at skolen ikke har helsesøster der på heltid.

     

    Med tanke på at du går gjennom en vanskelig tid er det jo også ekstra viktig med oppfølging da du er mer sårbar og utsatt for å prøve rus.

    Jeg vet ikke helt, hvordan hadde du reagert dersom du ble anklaget for rus fordi du hadde lite søvn en dag? Grunn til anklagelsene var fordi han sa han ikke fikk kontakt med meg selvom jeg svarte på alle spørsmål han spørte meg om på en måte jeg hadde gjort selv når jeg hadde vært full av energi! Det er fint at en skole gjør oppfølging på di av oss som kanskje har en vanskelig tid men da igjen så tror jeg nok alle i en alder av femten år har hatt det eller går igjennom det? Skal dem da anklage oss alle den ene og samme dagen som vi har sovet lite? Har også interesser som ødlegger døgnerytmen min på kort tid (spill) og dette er også noe lærerne er veldig kjent med. Dagen dette hendte var jeg langt ifra mitt verste da jeg har vært på grensen til å sovne i klassen før (Er jo flere på skolen som sovner også så hvorfor akkuratt jeg skulle være beruset begynner jeg å mistenke som litt mer enn bekymring fra lærerne?)

    Skolene har rett til å snakke med elever ved mistanke om rus. Det er ikke lov å være ruset på skolen, uansett hva man er ruset på så da skal eleven(e) som er mistenkt tas ut av undervisning. Jobber selv på en skole der mange elever har rusproblemer, så dette skjer en gang i blant.

     

    Jeg sier ikke at det ble løst på en god måte dette her. Man burde gjøre det mye mer diskret.

     

    Det er veldig viktig at du snakker med kontaktlæreren, rådgiver, helsesøster og/eller andre voksne på skolen og forteller hva situasjonen er. Dermed kan faglærere være klar over at du kan virke sliten, sløv, litt borte, uten at det nødvendigvis er rus med i bildet

    Både kontaktlæreren min og lærere som har meg i fag visste veldig godt at jeg går igjennom en vanskelig tid og at jeg har søvnproblemer pågrunna en god del ting. Som jeg skrev tidligere oppe så var jeg langt ifra kjempe trøtt. Var kanskje litt borte fra bakken men det var ikke på et nivå der jeg ikke svarte på spørsmål eller følgte med på samtalen som jeg var i da jeg svarte på spørsmålene til læreren helt fint og ga mine meninger om hans kommentarer under samtalen som førte til at han mente på at jeg var beruset.

     

     

     

    Oppdatering på saken:

     

    Skolen ringte foresatte som ble sint på situasjon, min mor foreslo urinprøve for å motbevise skolen men vi måtte først få et dokument fra skolen som skulle bli gitt til legen noe skolen ikke godtok da læreren var borte idag. Dem sa det ikke kom til å skje noe videre og at dem forsto vår side av saken (Noe jeg tror var ren løgn da dem har sakt dette før men dem har fortsatt med det videre etter det også.)

     

    Har i lang tid mistenkt at lærerne ikke liker meg for grunner jeg bare kan teorisere meg fram til men uansett så er denne saken løst så da venter jeg bare i tålmodighet på neste ting jeg da eventuelt skulle bli beskyldt for fordi dette er nok ikke sisten gang :rofl:

     

    Takker ihvartfall for svar jeg har fått og om meningene deres.  :)

  2. Jeg ble idag tatt ut av en lærer som førte meg til sosiallæren fordi han mente på at jeg var beruset. Jeg forklarte til han på en så god måte som mulig (var veldig nervøs med tanke på at skolen jeg går på overreagerer på alt) om hvorfor jeg kanskje kunne se eller oppføre meg beruset. Jeg har hatt mangel på søvn med tanke på at jeg mistet et familiemedlem som sto meg nært og dette har ført til at jeg har vært veldig sliten. Mitt spørsmål derimot er om en lærer har rett til å ta en elev ut av timen, føre han til en sosiallærer og skremme livet ut av eleven fordi en lærer har mistanke om at eleven er beruset? Jeg som sakt har kun vært sliten og skolen + læreren det gjaldt vet veldig godt at jeg går igjennom en vanskelig tid. Dette er heller ikke første gang jeg har blitt tatt ut av lærer når det gjelder berusning. For et par måneder siden ble jeg tatt ut der jeg ble spørt om jeg visste hvordan jeg skulle få tak i dop og om jeg visste om fester også videre. Min eneste mistanke til hvorfor dem mistenker meg er fordi vennene mine er venn med tidligere elever som har oppleveser med rus (verken jeg eller vennene mine har noensinne rørt noe form av rus eller annet.) 

     

    Dette begynner å gå ganske langt over grensen da jeg gang på gang får slike ukomfortable samtaler med lærere som ikke har noe særlig til grunnlag av bevis eller grunn til mistanke. 

  3. Hei hei!  Jeg er en 14 år gammel data geek og jeg har planer om å kjøpe ny pc til konf

     

    Sammenlignet litt priser og slikt på norske nettbutikker og diverse nettbutikker ifra amerika (new egg osv)    Og jeg ser at prisene for data komponenter er en god del billigere i utlandet så det jeg lurte på er om noen har erfaringer med det å kjøpe data komponenter ifra utlandet

     

    hvordan er garantien dersom noe blir ødelagt? Blir det ekstra med toll og slikt? Har du opplevd at windows ikke har støttet diverse "region locked content" forgrunna du har komponenter ifra utlandet? 

     

    Takk for alle svar! Gjerne gi forslag til nettbutikker med lav pris også

     

     

  4. En liten bump må da værra lov :))

     

     

    Mamma har selv sett at jeg har hatt snus i leppen men har ikke sakt direkte at jeg snuser, legger alltid fram snusen på bordet i et håp om at ho ser at jeg snuser, føler det stresset med å holde noe skjult for andre (spesielt foreldre) er en stor sak, får heller ikke kjøpt snus i sverige siden dem ikke vet om det og jeg ikke tørr å si det til dem direkte.. 

     

    Samtalen når ho så meg med snusleppe gikk som dette:

     

    "Jaja skal ordne det greine"

     

    "Har du snus leppe?!?!"

     

    Det var i det øyeblikket jeg selv skjønte jeg hadde snus i leppa og ble sjokka og nervøs

    så sier jeg bare: Hææ nei har ikke det?? mens jeg springer mot badet for å ta den ut 

  5. Importreglene gjelder uansett om sender er bedrift eller person.

    Feil.

     

    Tobakksvarer inkl. snus:

    Privatpersoner kan motta tobakksvarer (inkludert snus) fra utlandet i gavesendinger, men i praksis er det ikke mulig for privatpersoner å importere tobakksvarer på grunn av svært strenge importregler fra Helsedirektoratet. 

    • Varen skal være merket med advarsel (Lov om vern mot tobakksskader, § 3)

    • Man må være minst 18 år for å få lov til å kjøpe snus (Lov om vern mot tobakksskader, § 5)

    For tobakksvarer som fortolles inn i Norge vil det kreves opp avgifter som toll, merverdiavgift og andre særavgifter ved innførsel. I tillegg til importavgifter til staten, vil Posten kreve opp en fortollingskostnad, som er betaling for fortollingsarbeidet vi utfører.

    Sendinger inneholdende tobakksvarer vil ved utlevering følge Norsk lovgivning til alderskontroll og mottaker må betale en kontrollavgift ved utlevering.

  6. Hei, er det noen her inne som vet hvor jeg får kjøpt snus på nettet som også sender til norge? har funnet et par men ingen har hatt mulighet til å sende til norge

     

     

    prøvde snuslageret men der spørte dem om jeg kunne sende dem bilde av gyldig id (tenker dette er noe jeg ikke vil gjøre med tanke på at denne informasjonen kan bli missbrukt + jeg føler det er brudd på meg som privat person)

     

     

     

    Helst så billig som mulig med en relativt lav pris på frakt.

  7. Hei! Visdomstenner har jeg erfaring med, og det du beskriver høres ut som en visdomstann som dukker opp. Jeg har ikke peiling på når det er naturlig at de dukker opp, men ville bare minne om at det er gratis å gå til tannlegen i din alder. Mer om dette på Helsenorge sine nettsider.

     

    https://helsenorge.no/betaling-for-helsetjenester/hvem-betaler-tannlegeregningen-din#Tannbehandling-for-barn-(0-18-år)

    Tusen hjertelig takk for svar :)

  8. Hei, har siden fredag hatt vondt i tannkjøttet (bak nedi ved venstre side) smertene kom etter jeg hadde pusset tennene tror jeg? Har søkt på nettet å symptomene peker mot visdomstann som er på vei opp (Jeg er kun 14 så syns det er litt tidlig men det er jo fullt mulig) eller tannkjøttbetennelse (Noe som kommer av dårlig munnhygiene noe jeg ikke har, pusser tennene mine 2 ganger daglig + jeg bruker munnskyll)

     

     

    Så er det noen her som vet hva det kan være? skikkelig ubehagelig å spise fordi det ender med at jeg bare får vondt 

  9. Hei!

     

     

    Jeg har blitt kjent med en jente over nettet og vi har allerede planer om og møte

     

    dette er første gang jeg går ut med en jente og jeg trenger tips

     

     

    hva bør jeg unngå? hva bør jeg ha på meg? hva bør jeg si eller gjøre?

     

     

     

    alt av hjelp trengs!

     

     

    noen historier om hvordan det gikk for dere første gang hadde også vært fint :)

     

     

    • Liker 1
  10. Hei! Vet ikke om dette er riktig underforum og poste i er ny på denne siden men denne virket som den mest riktige  :rofl: 

     

     

    Så jeg har tenkt til og skulke, grunnen er at jeg føler meg sliten og lei av skolen å da trenger jeg bare rett og slett en liten pause ifra skole arbeidet.

     

     

    Så hva ville vært den beste unnskyldingen for og vært hjemme? har tenkt til og si at jeg har migrene imorgen tidlig men vet ikke helt om det kommer til å funke eller ei  :hmm: 

     

     

    Så noen her som har noen tips? kan også evt bli syk med vilje (mild hodepine eller noe sånt)

     

     

     

    Takk for svar på forhånd :) 

×
×
  • Opprett ny...