Gå til innhold

PhenixSun

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PhenixSun

  1. Det er hvis man har to eller flere interesser (eks. to verv) som kommer i konflikt, for eksempel ved at man ønsker forskjellige ting. Du får et dilemma og må velge mellom interessene.

     

    Hvem får et dilemma? Vervene som streiker og som ikke ? Hva går dilemmaet ut på?

     

    ~ Boligeieren

  2. "Dermed blir det en interessekonflikt mellom de streikende, som får streikebidrag, og de permitterte, som får dagpenger."

     

    Trenger forklaring på denne

     

    Fra wikipedia

  3. Tar opp igjen denne tråden.

     

    Fra SNL:

     

    Et boligaksjeselskap har store likheter med et borettslag, men er ikke underlagt borettslovens regler. Frem til den tidligere borettslagslov som trådte i kraft 1. juli 1960, kunne man velge mellom disse to selskapsformene, men deretter var borettslagsformen påbudt.

     

    Trodde aksjeselskap var mye likere selveier, bare at eiendommen var organisert som et aksjeselskap. Men her trekkes det paralleller med borettslag? Betyr det at boligaksjeselskap er/var lånefinansiert som borettslag osv?

  4. Tar opp denne tråden for jeg har funnet hva organisasjonsform er. Kom gjerne med innspill eller bekreftelser.

     

    Organisasjonsform er en juridisk greie. Du trenger ikke organisasjonsform, men det rettsliggjør ting. I en rettsstat som vi lever i, er papirarbeid viktig. Man kunne ha gått tilbake som i the good old days hvor du fikk en krone for en høne, osv, men å rettsliggjøre ting er poenget her.

     

    Innspill?

×
×
  • Opprett ny...