Gå til innhold

Darkar_

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Darkar_

  1. Pleier å gå bra så lenge begge settene kommer fra samme produksjonsrunde. Verre om man kjøper til ett sett måneder eller år senere, men man kan like godt kjøpe sett med 4 eller 8 moduler først som sist, så lenge det er å få tak i. Det pleier å være bedre tilgang på store sett nå enn tidligere.

     

    Det lønner seg å kjøre minnetester etter montering mens man fremdeles er innenfor angrefristen. (Da kan man returnere varen uten diskusjon, mens senere så får man en retursak hvor nettbutikkens teknikere muligens ikke greier å fremprovosere samme scenario pga ulik maskinvare osv.)

     

    De fleste er alt for slurvete med monteringen og testingen av PC-er. Det er ikke hvor raskt man får klint det sammen og opp og kjøre som teller, men hvor grundig og gjennomtenkt man er med tanke på at en PC skal virke <=99% problemfritt 24/7 i flere år fremover.

     

    Går for ett sett 4x4, bør holde for mitt bruk. Har endret litt på listen siden første posten, tar til høyde å kunne overklokke litt. Har lest litt tester av vannkjølere og håper at H110i GT gjør jobben. Hvordan blir dette oppsette me overtrykk i kabinettet? Får 2x140mm + 1x120mm for innsug, og 1x140mm bak + 280mm radiator i toppen.

  2. har egentlig bare en ting å sette fingeren på, velg ett sett med 4x rambrikker, siden cpu/hk støtter quad channel (for alle del, vil ikke være natt og dag i forskjell, men litt forskjelli i noen spill/programmer)

     

    noctua vifter er jo ansett som de beste, men de koster j***la mye og ser ikke så pene ut, men får ikke bedre kvalitet, uansett hva  du velger av vifter så må du passe på å få "riktig" type, dvs det er forskjellige typer for radiator til vannkjøling og vanlig kabinett vifter (dette står ofte i info om viften)

     

    og om du har planer om overklokking så ville jeg absolutt ha valgt ett lukket vannkjølings system med større radiator (240mm), en god luftkjøler vil nokk gi deg bedre og mer stillegående kjøling en den lille 120mm radiatoren så lenge du ikke har plassmangel

     

    Når det gjelder quad channel, er man låst til  kit på 4 brikker for det mest optimale? Er det fy fy å kjøre 2 kit på 2 brikker? Må bare høre siden jeg aldri har kjørt med flere enn 2 brikker før.

     

    Om jeg forstår rett så følger det vel med 3 vifter på kabinette, 2 i front og 1 bak. Er disse optimale eller hadde enkel vifter solgt fra samme leverandør hatt bedre kvalitet/ytelse enn det som medfølger i ett komplett kabinett?

     

    Har ikke noen store planer i å overklokke med det første, har du noen eksempler på en god luftkjøler?

     

    Takker for inspillet!

  3. Hadde heller vurdert

    Corsair RM1000i, 1000W PSU ATX 12V V2.4, 80 Plus Gold, Modulær, 8x 6+2-pin PCIe, 12x SATA, 11x Molex, 2x FD

     

    Men tviler på du trenger over 850 watt Gold PSU hvis du ikke skal ha SLI og overklokke mye f.eks EVGA G2 eller tilsvarende fra Corsair

    Corsair RM850i, 850W PSU ATX 12V V2.4, 80 Plus Gold, Modulær, 6x 6+2-pin PCIe, 10x SATA, 8x Molex, 2x FD

     

    Har vurdert sli i lengden, RMi serien har jeg hørt har mer coilwhine enn RM og litt høyere temperatur under load? Vet ikke om dette stemmer. Er det stor forskjell på disse bortsett fra vifte lager og hva man kan monitorere?

     

    Edit1: Har gått over til RMi, rett å slett pga vifte lagret og at den sparer meg noen lapper. Takk for tipset!

×
×
  • Opprett ny...