Gå til innhold

Kanal123

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kanal123

  1. Hei!

    jeg har nylig startet som elektriker lærling! Trives veldig godt i firmaet jeg er i! Har jo fagbrev som telemontør fra før men kjente at jeg ville skifte jobb og da tok jeg like godt et nytt fagbrev også! Tenkte bare å høre litt i forhold til læretida ettersom at jeg ikke har vg2 elenergi! Så har jeg fått beskjed i lærekontrakt om at jeg må ta eksamen på vg2 elenergi og vg3 elektriker. Så jeg kan velge litt selv når jeg skal ta disse i løpet av de 2 årene som lærling. Men jeg bare lurer på hva dere anbefaler meg å øve på i teori i forhold til eksamen? Bør jeg leie bøkene fra skolen eller hva tenker dere? Og jeg må ta det gjennom privatist, så lurer på er det beste å ta det så tidlig som mulig eller i slutten av læretida?

  2. Hei!

    Skal ha fagprøve nå på mandag i telekommunikasjonsmontørfaget! Kjenner jeg har en nøytral følelse akk i dag men tenker den nervøsiteten kommer dage før! Men bare lurte på om noen har noen tips i forhold til hva jeg bør tenke på av småting og ting de evnt vektlegger? Har jobbet mye selvstendig gjennom læretiden min, og føler meg ganske komfortabel på det jeg har lært men er så redd jeg får noe jeg ikke kan! Har for det meste drevet med fiber gjennom tiden som lærling. Har drevet mye med stamnett, FTTH, bedrift og litt større prosjekter. Hadde en samtale med prøvenemda for noen dager siden hvor jeg fortalte dette. Hva tenker dere som har hatt fagprøve i telemontørfaget? Noen gode tips til fagprøva?

  3. Hei!

    Skal ha fagprøve nå på mandag i telekommunikasjonsmontørfaget! Kjenner jeg har en nøytral følelse akk i dag men tenker den nervøsiteten kommer dage før! Men bare lurte på om noen har noen tips i forhold til hva jeg bør tenke på av småting og ting de evnt vektlegger? Har jobbet mye selvstendig gjennom læretiden min, og føler meg ganske komfortabel på det jeg har lært men er så redd jeg får noe jeg ikke kan! Har for det meste drevet med fiber gjennom tiden som lærling. Har drevet mye med stamnett, FTTH, bedrift og litt større prosjekter. Hadde en samtale med prøvenemda for noen dager siden hvor jeg fortalte dette. Hva tenker dere som har hatt fagprøve i telemontørfaget? Noen gode tips til fagprøva?

     

  4. Kan være glidere kanskje, sjekket ikke disse så godt... husker ikke helt i farta hva prosedyre jeg tokk etter skiftet. Men jeg brukte det verktøyet for å presse inn stempelet igjen. Så jeg fikk resatt den. Men litt usikker på det med håndbrekk og brems etterpå. Eneste jeg har merket litt av nå etter dette skiftet er at bilen føles ut som den holder litt igjen når jeg kjører. Litt som om bremsene sitter på hele tiden. Litt usikker om det er at den føles tyngre eller om den faktisk blir senka av bremsene. Men 3 av bremsene er jo ikke så varm etter en kjøretur, er bare den ene. Vurderer å spørre et verksted jeg kjenner godt til om de vil bare ta en titt og se om jeg har gjort det korrekt og hvor denne varmen kommer fra. Tenkte å jekke den opp nå i helga og ta en titt

  5. De foran er bare lunkne når jeg har kjørt ferdig, den bak på høyre er bare lunken, men venstre bak er gloheit. Så det er den bak ja. Bare den ene da, syns det er litt rart. Men var den vi tukla med mest når vi skulle starte å skifte bak, var mye problem med å skjønne seg på stempelet osv

  6. Hei!

    Har nettopp skiftet klosser og skiver på bilen min. Etter dette ble gjort merket jeg at venstre bak ble glovarm, vet dere årsak til dette? Jekket opp hver jul for å sjekke om det var noen direkte kontakt mellom skive og klosser når ingen bremser var på osv. Når  jeg skulle rotere dette selv for hånd så merket jeg at egnt alle bremsene hadde litt kontakt med bremsene. De forrige skivene og klossene var ganske nedslitt. Mulig stempelet ikke har vendt seg helt til litt tykkere skive og klosser?

  7. Har egnt bestmt meg litt at jeg velger å vente en god stund med bil. Ettersom jeg får bil av jobben og bruker den stort sett hele tiden og trenger da ikke en bil. Men har tenkt på en ting, ønsker jo noe jeg kan bruke på fritiden som jeg kan ta tur med. Ville det vært dyrt med mc? Da tenker jeg tung, har ikke kjørt mye selv, men har leeeenge ønsket meg det men har egnt ikke sett så realistisk på det. Er det veldig dyrt å eie en mc rundt 50k?

     

  8. Hei!

    Vurderer å kjøpe meg bil, har vært mye at og fram men nå har jeg egnt bestemt meg litt. Er det en dum tid å kjøpe bil på? Må ta et lån i såfall hvis jeg skal kjøpe meg. Bilen koster rundt 100. Jeg er lærling også. Det jeg vurderer er en VW Scirocco, denne har 1,4 liter med 160hk. Ganske bra utstyrt i såfall. Er det verdt det? Eller bør jeg vente med å kjøpe bil til sommeren kanskje ettersom det er litt dårlig med coronasmitte osv? Vi jobber fortsatt men det er jo lite jobb å gjøre. Har litt egenkapital men sparer til hus også, så legger av mye penger til sparing.

  9. Hei!

    Har en stasjonær gaming PC som i det siste ha begynt å lagge veldig mye unse loadingscreen av forskjellige spill... dette har bare blitt mer og mer merkbart i det siste. Er ikke veldig bekymret for systemet ettersom veldig mye av det er veldig bra og nytt. Jeg kjører 2 screen setup hvor jeg alltid ser på stream på sideskjermen og spiller på hovedskjermen, når jeg fyrer opp spillet begynner streamen og PCen og lagge noe insane mye. Har ikke formatert pcen på over 1 år hvertfall, kan det være dette? Kjører WIN 10 på ssd også. Har også 2x 2tb HDD. Merka laggen ekstremt i går når jeg testa det nye cod warzone...

  10. Bor på bondandet kan man si så jeg har litt lange avstander til steder. Har en liste med biler jeg tenker på men vil jo ha en bil som er god og kjøre, ikke dyr i drift og forbruk da. Sett på, audi a4 og a3, bmw 3 serie, Volvo v40 og v40 cc, mazda 3 og en 2016 vw passat. Noen flere tips? Er bør jeg rett og slett bare gå for høyere årsmodell?

  11. Hei!

    Sitter og vurderer bil nå, er bare lærling men jobber mye overtid, har ikke bestemt meg helt enda om jeg skal kjøpe men tenker å kanskje gjøre det siden jeg trenger. Har et budsjett på ca 200000,- og da lurer jeg på hva dere tenker. Har titta på mazda 3 2016 og Volvo v40 2014. Noen erfaring med en av disse eller noen anbefalinger?

  12. Hei!

    Har nå planer om å kjøpe min første bil snart, skal bli lærling og må evnt ha en bil etterhvert pga jeg bor på landet. Har litt egenkapital og vurderer en bil til opp mot 120000,-. Har sett på litt av hvert men greier ikke helt bestemme meg, ønsker en bil med god kjørekomfort, gode seter, evnt god stereo, billig i drift og lite på mila. Har sett litt på audi a4, men føler den kanskje blir litt stor for en som bor aleine, har også sett på volvo v40 ettersom jeg har kjørt v60 selv. Har dere noen tips? Jeg er 21 år, har hatt lappen i nesten 3 år og dette blir min første!

  13. Hei!

    Jeg har nå vært i kystvakten i nesten 2 år som menig og trives svært godt ute på sjøen, vi er ytre kystvakt så jeg har vært en del i Nordsjøen kan man si. Tingen er den at jeg dimmiterer snart noe som jeg syns er utrolig tris ettersom jeg elsker turnus og det å jobbe på fartøy. Jeg har et stort ønske om å jobbe som dekksmann eller gå videre til styrmann etterhvert. Kurs jeg har fra fra før er: imo60, røykdykker på båt, brovaktsertifikat. Pluss at jeg har veldig mye erfaring med det å jobbe på dekk. Utdanningen min er vg1 elektro, vg2 data, vg3 data og påbygg. Jeg vil veldig ut på et fartøy som jobbe mye med plattformer eller lignende, hva tenker dere jeg bør gjøre? Har mye seilingstis også.

  14. Hei!

    Jeg kjøpte en asus zenpad 3s 10 z500m for ca 7-8 mnd siden, jeg har brukt denne svært lite ettersom jeg egnt ikke føler jeg har så mye bruk for den, hadde vært mer iddeeelt for meg å ha en notebook eller noe lignende! Jeg kjøpte denne for 4000 kr. Har dere noe tips til pris jeg kan selge denne for når jeg kanskje har bare brukt denne 5-10 ganger? Null riper, ser helt ny ut, og det følger med original etui som kosta 500 kr. Vurderer evnt å bytte den med en brukt macbook elns

  15. Hei!

    Jeg skal da få min 2 tatovering som jeg gleder meg sykt til! Jeg har tenkt en del og lurer på hva dere tenker om dette? Skal da ta halv sleeve på venstre arm hvor tema skal være sjø/pirat. Har funnet et kompass som ser bra ut, putta inn et anker, en hodeskalle elns, også evnt et skip, kanskje noe ekstra som dere syns høres kult ut. Denne skal jo ikke bare se bra ut men har også tenkt å legge navnene til foreldrene mine som har stilt opp for meg hele livet med alt, ønsker å legge mor, far og søster sitt navn litt skjult i kartet, som at de har navn på øyene på dette kartet. Litt som at de «blender in» i kartet.

     

    Hva tenker dere? Har dere noe som høres bra ut å legge på? Legger med bilde, hvor det som er skravert ikke er med og de som ikke er skravert er noe jeg kanskje vil ha i denne tatoveringa

    post-398359-1192020_thumb.jpeg

  16. Hei!

    Jeg har vært veldig mye att og fram på hva jeg ønsker å gjøre nå etter førstegangstjenesta mi. Har tenkt mye på om jeg skal starte på fagbrev, studere, jobbe osv. Men så har jeg jo en stor drøm om å bli pilot, og det har jeg veldig lenge. Helt siden jeg var liten har jeg alltid syns det har vært så spennende å se fly. Men en dag sa jeg til meg selv at jeg en dag skal sitte bak spakene på en sånn. Nå tror jeg at jeg har bestemt meg for retning jeg vil gå og det er å følge drømmen. Jeg har 4 år på VGs, 3 år yrkesfag og 1 år påbygg. Problemet er at jeg ikke har fysikk og matte r1 eller r2... som jeg ser at de krever. Jeg føler jeg har god kontroll på det meste av fagene men føler en nervøsitet for denne SIAP testen. Da lurer jeg på, er det noen som liksom kan fortelle om jeg skal ta 1 år forkurs, tresemesterordning, realfagskurs? Og er dette noe dere tenker jeg bør satse på hvis jeg virkelig er motivert for det? Nå har jeg vært en stund fra skolebenken og er ganske klar for å starte på noe stort!

×
×
  • Opprett ny...