Gå til innhold

Albinomaur

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Albinomaur

  1. Hei, og takk for svar!

     

    Ja, jeg vil gjerne bli lektor, særlig i idrettsfag. Da får jeg jobbe med ungdommer, og lære dem å trene ordentlig og hvorfor man trener. Hvilken posisjon har idrett i samfunnet? Jeg vil bli den læreren som jeg selv alltid har ønsket meg. Derfor vil jeg bli lektor.

     

    Men denne masteren er kun 2-årig. Er det nok for å komme innpå PPU ~ bli lektor? Har du noen lenker på dette med at idrettsfagene er ekskludert fra det 5-årige masterkravet som blir implementert i 2019? 

     

    Ha en fin kveld,

    Mvh Nicklas

     

    EDIT: Grammatikk 

  2. Fra og med 2019 så er det krav om Master + PPU for å bli lektor. 

     

    Dette studiet: https://www.ntnu.no/studier/midr ( MASTERPROGRAM 2-ÅRIG, TRONDHEIm, idrettsvitenskap) er på 2 år. 

     

    I beskrivelsen for jobbmulighet så står det: 

    Studier av det samfunnsvitenskapelige aspektet ved idrett og fysisk aktivitet gir en yrkeskompetanse som er rettet mot blant annet forskning ved høgskoler og universiteter, undervisning i grunnskole og videregående skole, planlegging og arbeid som trener og leder.

     

     

    Ved fullført studie + 1 år med PPU, vil jeg da være kvalifisert for å bli lektor i idrettsfag og kroppsøvning?

     

  3. På forskningsnivå trengs det jo selvfølgelig ikke særlig med kommunikasjon, og det er jo på forskningsnivået at man får nobelpriser. Grunnen til at jeg valgte legeyrket er at jeg liker å arbeide med mennesker og har som mål å bli en godt likt lege som kan svare på faglige spørsmål når det trengs. Ville jeg har forsket hadde jeg valgt et eller annet fag innen fysikken.

     

    Hei, jeg satt og googlet om medisinstudiet her i kveld, og fant denne tråden (https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=966939).

     

    Ser at du gikk førsteåret den gangen du skrev innlegget ditt (2008). Bare lurte på hva som ble av deg i arbeidslivet? Hvilket yrke har du i dag?

  4. Du kan gå rett til PPU med en bachelor i idrett, og du kan velge å ta master etterpå. Du trenger ikke å måtte ta masteren først. Det som nok er mest aktuelt for deg er å ta en mastergrad, normert til to år heltidsstudier. Lektorprogrammene tar på sin side fem år å fullføre.

     

    Just saying: Med bachelor + ppu kan du undervise opp til "13. trinn", altså VG3. Det som er heidundrande flott med idrettsbachelor, er nettopp det at man slipper å ta mastergrad for å komme inn på PPU.

    Hei, tusen hjertelig takk for svar. Jobber du selv som idrettsfagslærer eller studerer du for å bli det?

  5. Hei!

    Jeg går det siste året på idrettsfagslinjen. Det er snart på tide å søke seg inn på høyere utdanning, og jeg tenker å bli lektor. (Lærer fra 8 trinn til 3. VGS).

    Jeg har lyst til å bli lektor. Det vil si en 5 år lang utdanning. De spesielle fagene jeg har lyst til å utdanne meg i er enten i idrettsfag og kroppsøving, eller samfunnsfag og tysk.

     

    Som jeg har forstått det så kan man søke seg inn på en dedikert linje for lektorutdanning. Men det jeg lurer på om det går an å ta en mastergrad i de fagene man vil jobbe i også ta et årsstudium i PPU på siden av? Blir man da kvalifsert som å jobbe som lektor? Jeg dekker ikke karakterkravet i matte, så jeg tenkte bare å forhøre meg om det går ant å ta en annen vei som å ta en mastergrad i de fagene man vil også ta 1 år med PPU på siden av?

  6. Hei!

    På torsdag, 21.09.17, så har jeg en oppkjøringstime på Ørland, Sør-Trøndelag.

     

    Fra dere som har strøket, hvilke gode tips bør jeg ha med meg på oppkjøringsdagen? Hva bør jeg gjøre og hva bør jeg ikke gjøre? Hvorfor strøk du på oppkjøringen? Noe jeg kan imponere sensor med?

     

    Takk!

  7. Det kommer an på konteksten i setningen. 

     

    Om du skal skrive: "Når tiden er inne, så slår vi til" vil det bli på engelsk: "When the time is right, we will strike."

    Om du skal skrive: "Når tiden er inne, så dør du" vil det bli på engelsk: "When the time is up, you will die."

     

    Om du mener som at tiden er inne for å gjøre noe, så vil du heller bruke førstnevnte (When the time is right). Om du sier at når tiden er inne som at et tidsrom er over og det er ikke mere tid igjen til å gjøre det du skal, så vil du bruke andrenevnte (When the time is up).

×
×
  • Opprett ny...