Gå til innhold

EnuLun

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EnuLun

  1. Skjønner ikke følgende:

    Jeg tar Skoda og Ford som eksempel. I rekkevidde-figuren (stolpediagrammet) har Ford 419 km, mens Skoda har 409 km i "reell rekkevidde", altså en forskjell på 10 km. 

    Lenger nede under overskriften "Lading", sier dere at dere kjørte alle bilene 250 km, med en start på rundt 90% batterikapasitet. Dette medørte da at Skoda hadde 16-19% igjen på batteriet, mens Ford hadde 35% igjen. Altså brukte Skoda 71-74% av batteriet sitt, mens Ford brukte 55% av batteriet sitt. Basert på dette kan det gjøres et omtrentlig anslag på at rekkeviddene er ca 454 km (250/0,55) og 352 km (250/0,71) - og det ser derfor ut som Ford har over 100 km lenger rekkevidde enn Skoda.

    Jeg skulle gjerne hatt en forklaring på denne forskjellen. En eventuell rekkeviddeforskjell på 10 km vs 100+ km er vesentlig.

    • Liker 1
  2. Det finnes nok de som vil like å kunne å fylle hydrogen raskt. Personlig etter å ha kjørt Tesla noen måneder så er det uaktuelt å gå over til hydrogen, selv om hydrogen skulle bli billigere. Det er så mye mer praktisk å starte hver dag med full rekkevidde enn å måtte stoppe å fylle drivstoff hele tiden.

     

    Skulle gjerne prøvd Tesla eller annen lade-elbil, men har i dag ikke lademulighet der jeg parkerer (hverken hjemme eller på jobb). Kjører i dag 12 år gammel bensinbil som snart er moden for utskifting. Alternativer er enten ny fossilbil, eller hydrogenbil.

     

    Med hydrogenstasjoner under utbygging nå i løpet av dette året (Hvam og Ryen), vil jeg bo i nærheten av den ene, og kjøre forbi den andre på vei til jobb. Med Nexo sine 600-800 km kan jeg også ta mine jevnlige tur-retur Oslo-Sørlandet (600+ km) på én fylling, eventuelt med en 4 km avstikker til hydrogenstasjonen ved Porsgrunn hvis det skulle være nødvendig.

     

    Ettersom lade-elbil som sagt ikke er tilgjengelig for meg slik jeg bor/jobber i dag, er hydrogenbil eneste mulighet hvis jeg ikke skal kjøpe ny fossilbil. Nexo er første hydrogenbilen hvor jeg ser at jeg (i alle fall nesten) faktisk kan kjøre tur-retur Oslo-Sørlandet. Jeg er fristet. Det gjenstår å se hva prisen blir.

    • Liker 1
  3. Forøvrig er det vel trolig at rekkevidden til Hyundai Nexo kommer til å bli markedsført som omlag 800 km her i Norge (?), beregnet med den europeiske NEDC-målemetoden som ofte benyttes i denne delen av verden. De 600 km som er oppgitt i artikkelen (egentlig litt under 600) er beregnet med den amerikanske EPA-målemetoden.

     

    Ref. f.eks. denne tweeten fra @HyundaiEurope hvor det er oppgitt 800 km. Tilsvarende fra @Hyundai_UK.:  

     

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...