Gå til innhold

SimenR

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SimenR

  1. Simen1 skrev (1 time siden):

    Et telt for to er jo fort billigere enn den spesialmadrassen og gardin-løsning. Samt mer romslig og luftig. Sammenpakket tar det kanskje også mindre plass enn madrassen og det kan ta mindre tid å sette opp og rulle inn. Telt kan jo også brukes i andre sammenhenger, så det blir litt mer 2-i-1 funksjonsmessig. Spesialmadrassen kan jo ikke akkurat brukes til så mye annet, så mesteparten av året vil den vel bare bli nok en ting som fyller opp boden, potensielt i tillegg til det teltet man har.

    Underholdning er jo enkelt å få til i telt også, hvis man eier en mobiltelefon og hvem gjør vel ikke det? Evt bærbar PC som man vil ha større skjerm.

    De eneste tingene et telt ikke gjør bedre sånn jeg ser det er aircondition (kjøling/varme) og at man slipper å tørke teltet etter camping i regnvær.

    Apropos luft, det skjer jo fra tid til annen at Teslaenes hoved-PC kræsjer eller får feil. Hvis ventilasjonen stopper så er det vel fare på ferde? Som å overnatte i en hermetikkboks som er avhengig av ventilasjon for at man ikke skal kveles. Hvordan vurderer dere risikoen for PC-kræsj og kvelning?

    Det er ikke alltid det er så greit og sette opp telt. I andre land som danmark og tyskland er det ikke lov og slå opp telt bak enhver busk, slik som i norge. I byen kan man heller ikke slå opp telt. Da er det greit og sove i bilen. Har man sotede ruter, vil forbipasserende aldri tenke at det faktisk befinner seg noen inne i bilen. 

    Har et par netter i bil i sommer, og det kan være veldig praktisk dersom man bare trenger noen timer på øyet etter 10 timer på autobahn. Man behøver slett ingen spesialtilpasset madrass heller. 

    Aner ikke hvor tett en tesla er, men en ti år gammel passat er i hvertfall ikke noen hermetikkboks. Går fint ann og sove der uten ventilasjonen gående, men det beste er en cm glipe på et vindu. Jeg følte i hvertfall ikke jeg var døden nær etter en natt i bilen med vinduene lukket og ventilasjonen av. Har man webasto kan denne også stilles inn på "kjøling", og kjøre vifta fra fjernkontrollen uten at bilen er på.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
    • Hjerte 1
  2. ACYBN18O skrev (På 14.2.2021 den 11.45):

    Hei Kristoffer. Flott sykkel denne Elride Prime Evolv,kan godt tenke meg en slik med 100 nm motor og 800 watt batteri. Men har du tenkt noe på muligheten for raskere lading av batteriet. Jeg har elsykkel med 500 watt batteri og det tar 3,5 timer å lade det. Det synes jeg er for lang tid når man er ute på lang sykkeltur om sommeren. Du som er ekspert på elsykkel-batterier,er det mulighet å kunne få til å lade ett slikt 800 watt sykkelbatteri på 30 minutter? 🚴

    Nå fikk du et greit og forklarende svar fra kristoffer. Men jeg mener han/du angiper det hele litt feil.

    Løsning for lade et batteri fortere er ikke nødvendigvis og lade et batteri med 5C. Dersom du dobbler kapasiteten på batteriet, vil du kunne fylle på 800W dobbelt så fort. 1C vil bli dobbelt så mange A.

    Spenningen på batteriene kan også økes for og oppnå raskere lading. Du vil lettere kunne tilføre mye effekt i et 48V batteri, fremfor et 36V batteri. Dette kommer av at effekten da ligger i spenningen og ikke amperetimene.

     

    Selv hadde jeg et 22S(90V) 20Ah en gang i tiden. Ladet mange mil der på null komma niks med en 2000W 48V lader og step-up converter.

     

    Annbefaler forøvrig mange og "bygge" el-sykkel selv, da man får et veldig vedlikeholdsvennlig resultat. Og du kan enkelt bytte ut delene selv. Tenk hvor kjedelig det må være og ikke få tak i ekstra batterier om 10-15 år.

    BBSHD, EM3ev batteri, rohloff hub med interne gir.

    Så at de anslo 350.000km på rohloff hubben dersom man bytter olje ofte.

    Var en som syklet fra Lyon,frankrike til kina på et slikt oppsett, 64 dager, 15000 km nesten uten vedlikehold på veien.

    Sun Trip, hadde vært gøy og prøvd et år :)

    https://www.youtube.com/watch?v=FgYoatzfJlI

     

     

    • Liker 1
  3. Beklager for rant til og begynne med, kommer etter hvert med saklige argumenter for hvorfor dette er en svært dårlig ide.

     

    1. Det finnes ingen plast/søppel øy, skjerpings. Det finnes på en annen side 5 store områder med en større konsentrasjon av plast i havet, dette blir på engelsk kaldt for "North Atlantic garbadge patch" eller tilsvarende for andre områder. Atlanteren og stille havet har to, mens det indiske hav har en. Forstår at det kan være vanskelig og finne på norske ord og utrykk, men øy blir litt vel sensasjonelt. Det er folk som har seilt gjennom disse øyene, uten og legge merke til at de er der.

    Se kort NOAA artikkel.

     

    2. Må hedre dere for overskriften "Nå får vi se om denne teknologien kan fjerne søppeløyene(områdene med konsentrert plast) i Stillehavet". Siden dette vil tiden vise! Har mine tvil om denne farkosten kommer til og samle mye plast, og ikke minst få plasten på land. De hadde en prototype i Nordsjøen, etter to måneder måtte den taues til land på grunn av store ødeleggelser. 

     

    3. Dersom dere ser under en hver større gjenstand i havet så danner det seg store mengder tang og tare. Blant denne tangen danner det seg et eget lite økosystem som tiltrekker seg masse fisk og annet marint liv. Plasten som ligger i havet inneholder store mengder POP(paraplybetegnelse på PCB lignende stoffer). Jeg ser for meg at det kan være en dårlig ide og tiltrekke masse fisk til hyperkonsentrerte områder av plast inne i U-en, for og virkelig servere dem giftig plast på sølvfat. Dør fisken kvikt er det selvsagt ikke noe problem, men dersom den får unger vil giften gå nedover slektstreet.

     

    4. For å løse problemet med marint avfall i havet må man konsentrere seg om og slutte og kaste den i havet. Det er latterlig mye enklere plukke opp plasten før den havner i havet, enn etter den har forsvunnet ut på det åpne hav. Subsidier bedre avfallshåndtering i u-land og den tredje verden, eller tving det på plass politisk. Sett opp rensestasjoner ved de 10 største elevene i verden, slik som Nautica nevnte, står disse elvene for en gigantisk del av avfallet. Usikker på om tallet 95% stemmer, men det er en enormt stor prosentandel. Må også nevne at det er langt i fra all plast som flyter, her er en artikkel om det.  Denne innretningen samler kun plast som flyter. Den kan heller ikke brukes i nord Atlanteren pga Sargasso Sea.

     

    Når man ordner avfallshåndtering, resirkulering, pluss rensestasjoner ved de verste elvene i verden, da kan man begynne og rense ut flytende plast i havet.

     

    5. Jeg ser på dette som en stor scam, som har fått inn hele 35 millioner dollar, fra velmenende filantroper. Penger som kunne blitt brukt på prosjekter som faktisk har en effekt. Den første 3d modellen de lagde så jo ganske kul ut, og er en total motsetning til de store tønnene de har nå med gardiner under. De første modellene hadde et helt annet konsept enn de som blir laget nå.

     

    På en annen side er det jo vanskelig og mislike noen som faktisk prøver og gjøre noe godt for miljøet i havet.

     

    Jeg kunne fortsatt, men føler dette er nok for denne gang. Ser dere videoene som er lagt ut vil man kunne oppdage selvmotsigelser som "vinden og bølgene vil føre farkosten raskere enn strømmen i havet" og "Strømmen i havet vil passe på at innretningen holder seg i riktig område".

    • Liker 1
  4. Er det bare jeg som lurer på hvordan man regner andelen software i et fly, i prosent?

    Jeg håper flyet består av mer enn 20% metall og 80% software.

     

    Men spøk til sides, skulle likt og vite hva de 20% som ikke blir styrt av software er. Ikke minst hvordan man regner det. Betyr dette at 80% av avgjørelsene flyet tar ikke krever input fra pilot? Skulle tro alle funksjoner i flyet gikk gjennom en dataprossesering på en eller annen måte, selv om det er en enkel 1:1 logikk.

  5. Denne artikklen er ikke så lett og tyde.

    "De 3000 wattene i det hjemmelagde batteriet låter heftig når man tenker på at en elsykkel ifølge dansk lov bare kan assisteres av 250 W"

    Regner med han kan trekke 3kW av motoren, og har et 4kWh batteri?

    Overrasket over og se en goddagman økseskaft setning som dette på TU.

     

    Kult prosjekt i hvert fall! Ser ut som han kjører Cycleanalyst og Cyclone motor.

    Hadde vært spennende og se hvordan det hadde gått i en teknisk kontroll. Tviler på at veivesenet er så glad for software begrensing av effekt.

    Har selv en 8kW (14peak) som kan begrenses med passord. Brukes selvsagt aldri på veien.

    • Liker 1
  6. Det er javascript! Beklager for feil forum og den merklige kommenteringen, var egentlig kun ment for mine øyne..

    Stemmer at det blir brukt i et GUI. Bruker tagen ComTag_WTD01 for og hide/unhide et grafisk symbol, som viser kommunikasjonsfeil til PLS nr1. i GUI.  

     

    Jeg må se litt nærmere på posten din Enthroner, når jeg har koblet opp test riggen. 

     

    Jeg er litt usikker på om dere forstår problemet, jeg er litt dårlig til og forklare, spessielt ting jeg ikke kan godt. Men jeg prøver på nytt.

    Koden over fungerer, men ikke helt slik jeg ønsker. Dette er på grunn av offline tagen som først reseter ComTag_WTD0x når alle kommunikasjons feilene er vekk.

     

     

    Tidligere så koden slik ut(utsnitt): 

    if (str.search("prot1,MRTU,1") != -1) {
        ComTag_WTD01=0
        project.setTag("ComTag_WTD01",ComTag_WTD01);
    }
    else {
        ComTag_WTD01=1
        project.setTag("ComTag_WTD01",ComTag_WTD01);
        }
    

    Si at jeg har feil på adr. 1 og 2.

     

    Teksten som kommer fra ProtocolErrorMessage ser slik ut:

    [prot1,MRTU,1] read tag [WTD01_Open] failed - Error: No response

     

    etter et sekund kommer neste linje som er:

    [prot1,MRTU,1] read tag [WTD01_LOP] failed - Error: No response

     

    Og så videre:

    [prot1,MRTU,1] read tag [WTD01_LOL] failed - Error: No response

    [prot1,MRTU,1] read tag [WTD01_LOPR] failed - Error: No response

    [prot1,MRTU,1] read tag [WTD01_Rc] failed - Error: No response

     

    Deretter kommer feilene som hører til adr. 2.

    [prot1,MRTU,2] read tag [WTD02_Open] failed - Error: No response

    [prot1,MRTU,2] read tag [WTD02_LOP] failed - Error: No response

    [prot1,MRTU,2] read tag [WTD02_LOL] failed - Error: No response

    [prot1,MRTU,2] read tag [WTD02_LOPR] failed - Error: No response

    [prot1,MRTU,2] read tag [WTD02_Rc] failed - Error: No response

     

    Så begynner den på nytt fra toppen.

     

    På grunn av at linjene ikke vises samtidig kan jeg ikke bruke koden ovenfor.

    Da vil ComTag_WTD01 gå lav når det står "[prot1,MRTU,2] rea......." og ComTag_WTD02 vil gå høy selv om det fortsatt er feil på adr 1. Så de vil blinke annen hver gang avhengig av hva som står i ProtocolErrorMessage.

     

     

     

  7. Hei, først og fremst, jeg kan ikke java, men jeg forstår mye av det når jeg leser det. 
    Håper noen kunne hjulpet meg med en utfordring.
     
    Jeg har et nettverk med 7 PLS enheter, og et HMI panel, koblet sammen med modbus. HMI panelet må indikere, ikke bare om det er feil på bussen, men nøyaktig hvilken PLS som mangler kommunikasjon.
     
    Måten jeg har valgt og løse dette på er og lese ut stringen ProtocolErrorMessage, som er en systemvariabel, og deretter søke etter "prot1,MRTU,1" for PLS nr 1, "prot1,MRTU,2" for PLS nr 2, og så videre. Dersom den finner det = feil.  
     

    Problemet; er at denne stringen skriver ut en- og en linje. Dvs først kommer det 5 linjer(alle variablene den ikke klarer og lese) med prot1,MRTU,1, deretter kommer det 5 linjer med prot1,MRTU,2 og slik holder den på til den begynner på nytt, eller feilen forsvinner. Er det noen måte jeg kan huske prot1,MRTU,1 mens den skriver prot1,MRTU,2.

    Dersom stringen hadde vært en liten tekst fil, og jeg kunne søke gjennom all teksten på en gang hadde problemet vært løst.

     

    Slik koden fungerer nå bruker den tagen som angir om det finnes feil i systemet i det hele tatt(offline), og resetter først når alt er OK. Dette er selvsagt ikke funksjonen jeg ønsker.

     

    Tar imot alle forslag med stor takk :)

    function Schedule1_OnAction(me, eventInfo) {
    
        var ComTag_WTD01 = project.getTag("ComTag_WTD01");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var ComTag_WTD02 = project.getTag("ComTag_WTD02");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var ComTag_WTD03 = project.getTag("ComTag_WTD03");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var ComTag_WTD04 = project.getTag("ComTag_WTD04");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var ComTag_WTD05 = project.getTag("ComTag_WTD05");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var ComTag_WTD06 = project.getTag("ComTag_WTD06");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var ComTag_WTD07 = project.getTag("ComTag_WTD07");          //Tag som blir brukt til com error symbol på dør
        var value = project.getTag("ProtocolErrorMessage");         //Com error message string fra protocol 
        var offline = project.getTag("WTDXX_OFFLINE");              //Global com error,(offline=1 er ok)(=2 er error)
        var str = value;
             if (offline == 1) {                                    //Denne gjør at alt må være ok, før errorene forsvinner.
                 ComTag_WTD01=0                                     //Er det kommunikasjonsfeil i systemet?
                 ComTag_WTD02=0
                 ComTag_WTD03=0
                 ComTag_WTD04=0
                 ComTag_WTD05=0
                 ComTag_WTD06=0
                 ComTag_WTD07=0
                    project.setTag("ComTag_WTD01",ComTag_WTD01);    //Hvis nei setter man tagen til 0.
                    project.setTag("ComTag_WTD02",ComTag_WTD02);
                    project.setTag("ComTag_WTD03",ComTag_WTD03);
                    project.setTag("ComTag_WTD04",ComTag_WTD04);
                    project.setTag("ComTag_WTD05",ComTag_WTD05);
                    project.setTag("ComTag_WTD06",ComTag_WTD06);
                    project.setTag("ComTag_WTD07",ComTag_WTD07);
                }
                if (str.search("prot1,MRTU,1") != -1) {             //Sjekker om adresse 1 står i ProtocolErrorMessage
                                                                  //Check if the ComTag<i> variable can be set to 0
                    ComTag_WTD01=1                                  
                    project.setTag("ComTag_WTD01",ComTag_WTD01);    //Hvis den finner adr 1, så setter den ComTag_WTD01 til 1, og symbolet vil skjule statusen på døren.
                }
                if (str.search("prot1,MRTU,2") != -1) {             // Multipliser nedover for resten av dørene.
                    ComTag_WTD02=1                                  //  
                    project.setTag("ComTag_WTD02",ComTag_WTD02);    //  
                } 
                if (str.search("prot1,MRTU,3") != -1) {             // Multipliser nedover for resten av dørene.
                    ComTag_WTD03=1                                  //  
                    project.setTag("ComTag_WTD03",ComTag_WTD03);    //  
                } 
                if (str.search("prot1,MRTU,4") != -1) {             // Multipliser nedover for resten av dørene.
                    ComTag_WTD04=1                                  //  
                    project.setTag("ComTag_WTD04",ComTag_WTD04);    //  
                } 
                if (str.search("prot1,MRTU,5") != -1) {             // Multipliser nedover for resten av dørene.
                    ComTag_WTD05=1                                  //  
                    project.setTag("ComTag_WTD05",ComTag_WTD05);    //  
                } 
                if (str.search("prot1,MRTU,6") != -1) {             // Multipliser nedover for resten av dørene.
                    ComTag_WTD06=1                                  //  
                    project.setTag("ComTag_WTD06",ComTag_WTD06);    //  
                } 
                if (str.search("prot1,MRTU,7") != -1) {             // Multipliser nedover for resten av dørene.
                    ComTag_WTD07=1                                  //  
                    project.setTag("ComTag_WTD07",ComTag_WTD07);    //  
                } 
        }
     
    
  8. Hei, takk for svar. 

    Du missforstår litt hva jeg prøver og få til her. Jeg har mange excel ark, med hundrevis av rader, hvor data er sortert i annen hver kolonne. På bildet er det kun eksempel data, fra 1 til 20. 

     

    Funksjonen jeg tenker det er mulig og bruke er "=H1" i K1, "=I1" i K2, "=H2" i K3, "=I2" i K4, "=H3" i K5... og så videre.

    Problemet er at jeg ikke klarer og bruke "Fill" for og fylle ut resten av excel arket med formelen. Det er selvsagt mulig og gjøre det manuelt, men dette vil ta for lang tid. 

     

    I "L" så glemte jeg og skrive "=" forran. Det var meningen at denne kolonnen skulle gjennspeile formelen brukt i kolonne K. 

×
×
  • Opprett ny...