Gå til innhold

LangtGjesp

Medlemmer
  • Innlegg

    352
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LangtGjesp

  1. Merkelig mangel på svar her.

    Hvor stor er hvalpen? Katten min bruker et bur av typen Atlas 30. Dette er mer enn bra nok for en katt på 9 kilo, og det er bare å si fra til drosjesentralen - de sender alltid en stasjonsvogn. Det er i hvert fall slik i Bærum, og jeg skjønner ikke hvorfor det skulle være annerledes i Kristiansand. Så hvis hvalpen din kan bruke noe slikt, burde det gå. Buret koster nå kr 699 hos Musti.

    Det koster jo litt, men det kan være verdt det hvis det er eneste utvei, og du kan kanskje selge buret senere.

  2. 8 hours ago, Swoosh said:

    Moccamaster har en stort problem. "dusj"-hodet sprer ikke vannet bra, og derved bør man røre i filterholderen for å maksimere ekstraksjonen fra kaffen. Rører du ikke, vil du ofte kunne se et stort krater i midten av kaffegruten.

    Jeg har vært passiv leser av denne tråden i noen år, og denne kommentaren har jeg sett flere ganger. Det jeg ikke har sett, er et godt svar fra dem som har Moccamaster. Gir trakteren en suveren smak på kaffen til tross for dette "problemet"? Det er tross alt smaken som teller, så jeg venter spent på et svar. Og jeg håper svaret er noe bedre enn "har vokst opp med Moccamaster". Men nå har jeg selv bestilt Wilfa SP...

    • Liker 1
  3. Jeg tror ikke du finner noe fasitsvar. Forskjellige folk har forskjellige meninger om dette. Men så langt jeg har sett, mener selv de mest forsiktige at katten kan gå fritt ute når den er 6 måneder gammel, så det er vel på høy tid at den slipper ut. Var jeg deg, ville jeg gå noen turer med den uten å ha på selen. Regner med at du bor et sted hvor det er nokså trygt for katten å være ute.

  4. 1 hour ago, 0laf said:

    Stupid is as stupid does, velfortjent !

    Men er det så mye smitte på treningssentrene? Det er ikke alle som er enige i det:

    https://www.budstikka.no/debatt/fikk-handa-valgte-salaten/612356!/

    Quote

    Offisielle tall viser at av 8 millioner besøkende fra gjenåpningen i juni, så er det kun ett smittetilfelle som kan spores tilbake til treningssentrene. Utenom dette så var det to personlige trenere som smittet hverandre, men det er også det hele. 

     

  5. 10 hours ago, Camlon said:

    Om du ser på "recently browsing" så er det bare noen få personer som leser denne tråden.

    Jeg tror ikke det sier så mye. Jeg leser denne tråden hele tiden, men jeg er ikke logget inn og er derfor usynlig. Et annet problem er at "recently browsing" bare gir et øyeblikksbilde. Hvis vi kunne se hvor mange unike IP-adresser som besøkte tråden hvert døgn, ville vi fått et helt annet bilde. Men en slik teller får vi neppe.

    Så er det også lite ny informasjon å finne her. Det meste som postes, er utdrag fra andre medier, og da er det ikke rart at mediene ikke er interessert.

  6. 14 hours ago, G said:

    https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/dlOWno/ny-forskning-malariamedisin-virker-ikke-mot-covid-19

    Ok, da har Norge også testet malariamedisinen. Men det står ingenting om at pasientene fikk intravenøs sinksulfid eller hva det het som også måtte gis samtidig for at det i følge rykte skulle ha noen virkning med hydroxychloroquine. Greit?

    Man kan lure på om leger og forskere har et horn i siden til hydroksyklorokin og i så fall hvorfor. Over mange måneder har det vært reportasjer og artikler som peker mot at dette er et effektivt legemiddel. Her er en fin liten oversikt over medikamenter, vitaminer og mineraler som i høy grad kan kurere eller forebygge Covid-19:

    https://swprs.org/on-the-treatment-of-covid-19/

    Jeg siterer noe av det som sies om hydroksyklorokin (HCQ):

    Quote

    US physicians reported an 84% decrease in hospitalizations, a 50% decrease in mortality among already hospitalized patients (if treated early), and an improvement in the condition of patients within 8 to 12 hours based on Zinc/HCQ/AZ early treatment.

    Poenget med disse stoffene er at de skal tas TIDLIG i sykdomsforløpet, og de skal tas i en viss blanding og dosering. Likevel får vi høre om studier hvor stoffene tas SENT i sykdomsforløpet, og hvor blanding og dosering er helt bak mål. Dette er helt rart, og jeg savner en forklaring.

    +++

    På dette nettstedet er det også flere kritiske artikler om Covid-19: https://swprs.org/

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  7. 26 minutes ago, Zork said:

    De valgte Donald Trump som president. Donald Trump. La det synke inn. Han er omtrent så langt fra en fornuftig kandiat for embedet som det er mulig å komme.

    Og hva var alternativet? Demokratene valgte å kjøre frem den mest upopulære politikeren i USA. Da gikk det som det måtte gå. Jeg tror verden skal være glad for at Hillary Clinton ikke ble president - en meget farlig dame. Jeg er ikke mye begeistret for utenrikspolitikken tll Trump, men jeg regner med at en hvilken som helst demokrat ville ført en mer aggressiv utenrikspolitikk.

    Alt dette er veldig off topic. Men når vi først snakker om det, ønsker jeg å understreke at det ikke er Donald Trump som er problemet. Det egentlige problemet er at det er altfor dårlige presidentkandidater i USA. Det er helt utrolig at Trump i det hele tatt kunne komme i betraktning. En hvilken som helst brukbar kandidat ville ha vippet ham av pinnen lenge før han kom i nærheten av nominasjon. Derfor hjelper det heller ikke å fjerne Trump, for det er den politiske kulturen i USA som må endres. Jeg har ikke mye tro på at Biden blir noe bedre, hverken for USA eller verden.

  8. Budeia skrev (45 minutter siden):

    Her er noen tyske leger som kaller seg Leger for oppklaring. 

     

    Jeg sier det samme som flere andre. Skriv noen ord om hvorfor vi skal vi se på den videoen. Dette er til og med på tysk, så litt innledning og oversettelse av det viktigste hadde vært fint å ha.

    • Liker 8
  9. 48 minutes ago, Thorny said:

    Argumentet her er altså at man skal la seg infisere hvis man er ung og ikke har risikofaktorer?

    Noe vi stadig hører, er at hvor syk man blir, kommer an på hvor mye smitte man er utsatt for. Dette er et interessant moment, men det blir ikke tallfestet. For hvis det er sant, kunne vi alle få en LITEN dose smitte i posten slik at vi kunne begynne å bygge opp immunitet. Da ville den LILLE dosen med smitte virke omtrent som en vaksine. Om det er en mulig måte å gjøre det, får jeg vel ikke svar på i denne tråden, men det hadde vært interessant å høre kvalifiserte meninger om dette.

    54 minutes ago, Thorny said:

    Det virker ikke klokt. Særlig når det er 200 vaksiner på vei.

    Hvor effektive er de 200 vaksinene? Og hva slags bivirkninger har de? Jeg tror jeg står over til vi har noen erfaringer å vise til.

  10. 21 minutes ago, Kryptodebunker said:

    Men er ikke dette fastslått forlengst? Jeg mener å huske at det var et tilfelle i en boligblokk i Wuhan i januar eller februar. En beboer i 1. etasje ble syk og smittet en annen i 10. etasje, uten at de to hadde vært i kontakt med hverandre. Konklusjonen var at smitten hadde skjedd via ventilasjonssystemet. Hvis jeg husker riktig, er det litt skuffende at slik smitte via aerosoler ikke er blitt tatt mer alvorlig.

    • Innsiktsfullt 1
  11. 17 minutes ago, tommyb said:

    Ja, vi har sett den, men det står fint lite om røyking der - de snakker mest om overvekt.

    Quote

    Forskerne ved NTNU kan tilbakevise at røykere er beskyttet fra alvorlig covid-19 og sykehusinnleggelse.

    De finner tvert imot en klar og tydelig sammenheng mellom det å røyke og et alvorlig sykdomsforløp.

    Hvis det er en klar og tydelig sammenheng, kan de ikke da fortelle oss noe om den sammenhengen? Det må finnes noen tall det går an å sitere.

  12. 32 minutes ago, Oddvardm said:

    Hvis det var opp til meg hadde hverken de eller andre uorganiserte fått et øre utover det de allerede har fått.

     

    31 minutes ago, Oddvardm said:

    Det kalles noe dette her. Det kalles klassekamp. Noe du ikke forstår noe av.

     

    13 minutes ago, Oddvardm said:

    Arbeide på golvet og ikke betale fagforbundsavgift, javel klar deg selv.

     

    Her er det klart at vi hører fra en ekte sosialdemokrat. Da melder jeg pass.

  13. 15 minutes ago, Oddvardm said:

    Da er de i godt selskap. Konsulenter oa som har mistet inntekten sin, eller blitt sagt opp midt i 50 årene. Jeg synes synd på dem, men de er selvstendige. Av eget valg.

    Du mener de kunne valgt å ha en fast jobb med god lønn istedenfor å være selvstendige? Det er nok heller tvilsomt. Det har vært store omveltninger i mange bransjer i mange år. Mange - slik som jeg selv - prøver seg derfor som selvstendig næringsdrivende, av ren og skjær nødvendighet.

    Du nevner forøvrig folk som er blitt sagt opp i 50-årene. Disse er vel pr. definisjon ikke selvstendige. Slike oppsigelser er et helt annet tema.

     

    • Liker 1
  14. 6 minutes ago, G said:

    Det største negative med røyking er nok hjerte- og karlidelser. Men, selvsagt kan jo en del være svært heldige i gentikk- og livsstilslotteriet sånn ellers som gjør at de varer mye lengre enn hva man burde forvente.

    En annen mulighet er at det faktisk er noen positive virkninger av røyking, selv om også jeg tror at det stort sett er negative virkninger. Det samme kan antagelig sies om forskjellige typer alkohol og andre stoffer. Det jeg prøver å si, er at disse giftene kanskje har en positiv effekt i visse sammenhenger, slik som under denne epidemien.

    6 minutes ago, G said:

    Du forteller heller lite om hvor storrøykende du måtte være. Er du en sånn som tar deg bare litt pr. dag, eller tennes det en røyk med en gang røykesuget er der?

    Virker som om du ikke er helt med. En storrøyker tar seg ikke bare litt pr. dag. For å si det helt klart: Jeg røyker ikke bestandig, bare mens jeg er våken.

    • Liker 1
  15. 1 hour ago, Budeia said:

    Effektene av røyking vet jeg ikke hva jeg tror om. Virker merkelig at noen som har vært storrøykere i 40 år, både er i live og uten alvorlige sykdommer. Kan jo også være at de løy om at de var storrøykere i 40 år. 

    At det virker merkelig for deg, betyr ikke at det er galt. Jeg har vært storrøyker i mer enn 50 år, og jeg har vel bedre helse enn de fleste.

    At røyking skulle svekke immunforsvaret, er bare spinnvilt. Jeg har åpenbart et bedre immunforsvar enn mange ikke-røykere jeg vet om.

    Nå har vi hatt en omfattende epidemi med mangfoldig tusen syke og døde. Hvis røyking var en faktor, burde dette ha kommet frem forlengst.

    Joda, på mange måter er det nok skadelig å røyke. Men slik det ligger an, satser jeg ikke på å slutte akkurat under denne epidemien.

    • Liker 1
  16. 1 hour ago, G said:

     

    Det har vært sagt her og der at den russiske vaksinen er godkjent og klar til bruk. Dette er høyst villedende og kommer kanskje fra New York Times:

    https://www.moonofalabama.org/2020/09/nyt-first-reinforces-then-silently-debunks-its-false-claims-about-russias-covid-19-vaccine.html#more

    Kommentarene på MoonOfAlabama er ofte like leseverdige som artiklene. Her er litt mer offisiell informasjon:

    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04530396

    Dette er en amerikansk nettside hvor de viser informasjon fra det russiske instituttet som lager vaksinen. Som alle kan se, står det ganske klart at testfasen ikke er over før 1. mai 2021.

     

    • Liker 1
  17. 42 minutes ago, Oddvardm said:

    Den er jeg ikke enig i. De er gamle rett og slett. Kognitiv svikt og lite oppdaterte er heller hva jeg vil sette penger på.

    Her var det kraftig med fordommer mot gamle. Som pensjonist har jeg familie og naboer i alderen 60-95. Vanskelig å skjønne at de er sløvere eller mindre oppdaterte enn andre. (Kanskje med et unntak for ham på 95.)

     

    13 minutes ago, Camlon said:

    men en minoritet har for svake kognitive evner.

    Riktig, og det gjelder også for andre aldersgrupper, av mange forskjellige årsaker.

    • Liker 3
    • Innsiktsfullt 1
  18. 1 hour ago, Simen1 said:

    DeadliestPandemics-Infographic-83.thumb.jpg.b6f98e36f6ee4c4581ed340e197de1ef.jpg

    Det er en fin plansje du har der, men den burde tatt i betraktning hvor mange som levde i verden eller de områdene det gjaldt. Å si at Svartedauden tok 200 millioner liv, rimer ikke helt med det faktum at kanskje 30-50% av befolkningen strøk med. Gomby er inne på noe av det samme.

    Ellers skjønner jeg ikke helt hva det har å si om man kaller det pandemi eller epidemi.

     

    • Liker 2
  19. 2 hours ago, Simen1 said:

    Her i Europa skal alle "tenke sjøl" og vurdere om vaksiner er noe for dem, vurdere om maskebruk er noe for dem, om de liker myndighetenes råd osv.

    Det er faktisk en av de sterkeste sidene ved Europas kultur. Myndighetenes råd har forøvrig vært ganske skiftende og tvilsomme, så det er ikke rart at folk foretrekker å tenke selv.

    • Liker 2
  20. On 9/9/2020 at 4:00 AM, Rozna said:

    Jeg har installert windows 10 korrekt

    Dette er litt forvirrende, for du sier også at du ikke får installert Windows 10.

    Det bør være et sted hvor du kan velge "boot device" fra en liste over enheter. På bildet ovenfor står det EZ Mode, og under der er det et valg som heter Storage. Kanskje dette kan la deg velge "boot device"? Og det står noe som heter Hardware Monitor - kanskje det valget kan si deg noe om navnet på USB-porten?

  21. Quote

    Det er selvfølgelig bare nettleseren som pauser. Ikke de andre programmene som også være oppslukende for oppmerksomheten. Sitter du i en videokonferanse via for eksempel Zoom, er det dessverre ikke bare å trykke på pauseknappen, selv om mange nok har ønsket seg en slik funksjon.

    Dette er nesten for dumt til å kommentere. Vil bare opplyse at jeg kjører Arch Linux med Xfce som desktop environment. Når jeg setter markøren på bakgrunnen og scroller ned, forsvinner alle programvinduer. Når jeg scroller opp, blir de synlige igjen. Det som er et "problem" i sitatet ovenfor, er dermed løst. Antagelig finnes det tilsvarende funksjoner i andre grafiske grensesnitt.

×
×
  • Opprett ny...