Gå til innhold

GadgetBoy

Medlemmer
  • Innlegg

    153
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GadgetBoy

  1. Hallo.

    Sønnen min på snart ni år skal få seg gaming laptop.

    Dette er første PC han får, den skal selvsagt ikke brukes til de mest krevende fps spillene på markedet, men være en helt ok gaming laptop som holder koken en god stund.

    Vil selvsagt komme så rimelig ut av dette som mulig og har sett på følgende maskiner:

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/32170/lenovo-ideapad-l340-15-6-barbar-gaming-pc-sort?utm_id=Pricecomparison2989_5_False&utm_medium=Pricecomparison#

    https://www.power.no/data-og-tilbehoer/pc/baerbar-pc/acer-nitro-5-an515-43-156-gaming-pc/p-1027014/

    Hvilken av disse to ville dere gått for?

    Er det eventuelt andre i dette prissjiktet som er bedre kjøp?

     

    På forhånd takk for hjelpen :)

  2. Det har vært 5 dødsfall totalt med autopiloten påslått.

    Altså 5 på 4 år.

    I tillegg har det vært 3 ulykker.

    I alle tilfeller var det personen som kjørte som ikke fulgte med.

    I et tilfelle satt personen å så på en film mens bilen kjørte.

     

    Til sammenligning dør det 3.287 personer hver dag i trafikken.

     

    Så det å påstå at dette er skyhøye tall er bare tull.

    Til sammenligning har det vært 0 dødsfall i en XC90 siden 2002, så jo fem dødsfall på fire år er skyhøyt.

    Husk at autopilot først og fremst skal redde deg i situasjoner ved å unngå eller redusere en kollisjon, det er vist gang på gang at systemet ikke gjør det og i enkelte tilfeller faktisk selv legger opp til farlige situasjoner.

     

    Tallet ditt for døde i trafikken faglig er ei heller representativt da det tar for seg alle dødsfall (antatt) i tilknytning til veibruk, altså vil en overkjørsel registreres som dødsfall selv om personen i bilen kommer helt uskadet fra hendelsen, husk også at India alene drar opp denne statistikken, der går det ikke mange Tesla.

     

    Skal vi da si at alle dødsfall i en Tesla er blankt brukerfeil eller skal vi si at de stolte blindt på et system som aldri burde vært omtalt som et selvkjørende hjelpemiddel men heller ei kjørehjelps assistent?

    Så tilbake til det faktum at det faktisk har vært fem dødsfall med autopilot påslått... Burde det ikke vært 0? Vi snakker altså om at Musk påstår full selvkjøring er klar innen året er omme, men fremdeles er det fem dødsfall med autopiloten påslått. Kan også skrive under på at det er ofte menneskelig involvering må til for å forhindre at det tallet er langt over fem.

  3. Haha... Han fornekter seg ikke. Tesla har selv bevist at de fremdeles er langt unna total selvkjøring... Autopilot har, la oss kalle det medvirkende av hensyn til Tesla, forårsaket minst tre dødsulykker siden lansering - hvilket er skyhøye! Auto summon viser at det er langt fra ferdigutviklet og Tesla internt kaller hele oppsettet beta for å slippe unna problemer når det, som bevist, går galt.

  4. Dette er den eneste elbilen eg har hatt lyst til å kjøpe hittil. Den har jo alt en trenger, god fart og livlighet, takrailer, hengerfeste og 4x4 og passe med kilometer lengde. Og dashboardet ser helt ålreit ut, og håper man slipper å måtte styre alt via skjerm som viftenes retning osv.

    Hvilken svakheter har egentlig denne bilen?

     

    Den kommer alt for sent ut på markedet og XC40 er en generelt trang bil

  5.  

    Har ein nesten ny TMX (des 18) som på autopark fann på å kjøre inn i ei gigantisk betongsøyle i eit parkeringshus. Eg rakk å høgge i bremsa før den ødela meir enn plastskjermen på hjulbuen.

    Poenget mitt er at den betongsøyla som eg såg veldig godt i speilet og som bilen ikkje såg i det heile tatt kunne vore ei barnevogn, ein pensjonist eller kva som helst.

     

    Tesla har blindspots, det er jeg overbevist om. Kjenner andre som har opplevd ligende. Ryget i vegger etc uten at systemet har sagt ifra. Man blir jo litt lat.

     

    Mulig bilen ser det, men den vet kanskje ikke hva den skal gjøre alltid, og da gjør den....ingenting.

    Ja de har blindsoner, de benytter faktisk et utdatert kameraoppsett som er flere år gammelt fremdeles. De fleste nye biler har faktisk et bedre oppsett og selv ikke dem lanserer slike funksjoner til folk enda.

    Så er det de som mener et forbud ville hindret utviklingen: er dere riv ruskende gal... Man kan fint utvikle et system under kontrollerte forhold slik alle andre gjør, man trenger ikke kutte kostnader ved å la kjøpere teste det for så å avskrive seg alt ansvar.

    • Liker 1
  6. Ondsinnede apper kan lese informasjon fra appen når den er aktiv, og det er ingenting som hindrer dem fra å ta skjermdumper når førerkortet vises på skjermen.

    -Irrelevant, QR koden er der i formasjonen ligger, den er skjult i applikasjonen.

    Appen er ikke beskyttet mot kodeendringer mens den kjører, slik at det er mulig å få den til å kjøre kode som ikke kommer fra utviklerne selv - såkalte «injection attacks».

    -Man kan ikke endre kode fra appen uten å deaktivere appen og sette opp på nytt i gjen med id, så der er helt feil.

    Appen sjekker ikke sikkerheten på enheten den ligger på, og kan dermed heller ikke unngå opplåste enheter der brukere og apper har større grad av frihet (Root-tilgang).

    Selvsagt ikke, butikkene vil avgjøre dette og root skal da vell ikke stoppe en app.

    Det er ingen sperringer lagt inn mot endring og redistribusjon av koden. Dermed kan andre potensielt hente ned appen, bygge inn ondsinnede funksjoner og tilby den for nedlasting andre steder.

    -det ville isåfall vært en brukerfeil med elendig dømmekraft som gikk i den fella, derfor irrelevant.

    Tekstfeltene du logger inn med er ikke vernet mot logging utenfra.

    -pålogging foregår med bank id, mobil id eller Buypass, er ikke dette godt nok er ingenting det, ergo er det også irrelevant.

    • Liker 1
  7. Et utseende bare en mor kan elske. Et datert -utdatert- design. Latterlig høy pris. Svekket kontroll av Apple ved lansering av os oppdateringer som gang på gang kommer med feil og mangler.

    Hva skjedde med Apple? Disse modellene er selve essensen av hvor galt det gikk. Dette er bare krampetrekninger i en tid hvor Apple er mer opptatt av å lansere kredittkort i aluminium og bygge et luftslott av tjenester fremfor fysiske gjenstander.

    • Liker 2
  8.  

    Siden iPhone 11 ikke engang har HD-skjerm men har en retro 800-oppløsning, så må vel denne sammenlignes med Androidtelefoner under 2000kr og ikke flaggskip.

     

    Bare hvis du velger å hate alt Apple. Hvis du ikke har på anti-Apple briller, så er skjermoppløsningen mer enn god nok.

    Nei, oppløsningen er simpelthen ikke mer en god nok i 2019. Denne oppløsningen hadde vært ok på en telefon med svak CPU og en prislapp på vell 3000 nok.

    • Liker 7
  9.  

     

    Den kommer med Android som er en åpen kilde kode, er bare til og laste ned Google play service og Google play store fra apk mirror.

     

    Det var det jeg også tenkte. Er jo bare å laste ned Google Play, så er du good to go?

    Jeg er litt skeptisk. Hadde en gang en Kina eksklusiv Samsung Galaxy s7 mobil, uten google services installert. Apker nyttet ikke og bootloaderen var lukket, altså custom rom også uaktuelt. Her måtte man ta til takke med applikasjonsbutikker utenfor playstore og apper som ikke trengte google tjenester. Mister bla. snapchat, youtube og chrome.

     

    Hvor sikre er dere på at Huawei mate 30 pro ikke vil lide samme skjebne?

    Du er inne på noe her, men årsaken til at S7en ikke kunne laste ned noe var nok at den var tiltenkt kun det kinesiske markedet som har/hadde strenge sensurregler og IKKE tilgang til flere amerikanske tjenester og nettverk.

  10. Suunto 9 Baro er vanntett lengre ned, har kun safirglass (ingen mulighet for å velge noe annet enn safirglass), er håndlaget i Finland i stedet for Taiwan, og koster likevel mindre enn samtlige av disse modellene, selv de uten safirglass.

     

    Den har ikke alle de samme funksjonene, men til gjengjeld et par ting Garmin ikke har.

     

    Eneste grunnen til at jeg ikke kjøper den er at den er gigantisk, mens Garmin klokt har innsett at de behøver tre forskjellige størrelser på toppmodellen sin fordi ikke alle har trestammer til underarmer.

     

    Håper finnene hiver seg rundt og innser det samme snart.

     

    Suunto 9 Baro er ikke i nærheten av Fenix hva gjelder funksjonalitet, muligheter og ekstrautstyr. Baro er som den bør være mye billigere en Fenix.

    Hva gjelder smart/sport/kall det hva du vil klokker leder Garmin veien ø, alt annet er dårlige kopier.

  11. Uten å forsvare dårlig kryptering, så godt som alle stjålne Tesla har blitt funnet og tilbakeført til eier i USA.

    Hvis noen stjeler Teslaen din er det bare å åpne appen og følge bilen live.

    Hjelper lite å teknisk sett kunne ta avgårde med en bil når eieren sporer bilen du har rappet live under flukten. Bruker du Jammer, bør du håpe at jammeren fungerer resten av bilens liv.

    La oss se, hvis dette er så graverende vil vi se en skarp oppgang i stjålne Tesla i de kommende månedene, det tviler jeg på.

    For å si det slik, jeg gidder ikke å sette pinkode på min Tesla.

     

    Mener du det alvorlig? Så det er liksom greit at noen stjeler bilen og herper den så lebge du får den tilbake?

    • Liker 2
  12. Fitbit, Apple, Samsung osv som noen savner her har absolutt ingen verdens ting å gjøre i dette selskapet! Fitbit lager aktivitetstrackere med en minimal og begredelig trenings analyse og mulighet, Apple Watch er en forlenget informasjonsbit av iPhone og noe helt annet en det som testes her til tross for noen små og begrensede treningfunksjoner - samme gjelder for Samsung og alle andre smartklokker. I tillegg til konkrete mangler som nevnt over mangler samtlige muligheten til bruk av pulsbelte, hvilket ene og alene gjør dem helt ubrukelige som treningsklokker.

  13.  

    "kryptisk formulerte «nett- og appaktivitet»." Skal dette være en spøk? Ingenting her er nytt og alle vet at en innstilling for google ikke omfatter andre applikasjoners oppførsel. Er det en Apple vendt journalist som har skrevet denne artikkelen kanskje? Da har du isåfall gostav å vite atApple tilsynelatende sender helsedata på brukerne.. lag heller en sak om det.

    15729073_4x3.jpg

    Det er så søtt når disse folka går til «personen som skriver dette må digge Apple» når de er uenige. Det sier liksom sitt om hvor seriøst vi skal ta kommentaren. Kan dere ikke bare holde dere til kommentarfeltene til de lokale avisene deres?

    Detgår på en gjentagende ordlyd og vinkling. I en sak som omfatter Apple i samme situasjoen er ordlyden helt motsatt.

×
×
  • Opprett ny...