Gå til innhold

Prytz.

Medlemmer
  • Innlegg

    322
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Prytz.

  1. Om jeg skulle gjette på noe, så sitter det en trist jente et sted i Oslo og har den samme diskusjonen med sine venninner. Kanskje laget hun en FB-profil for å virke mer spennende mens dette ennå var en lek, og så var hun i en skikkelig kattepine når det ble alvor og dere snakket om å møtes og greier. Jeg tipper at hun har tenkt på å si fra flere ganger de siste dagene, men så har motet sviktet.

     

    Geir :)

    QFT.

     

    Hvorfor skulle en jente gidde å chatte i timesvis, snakke i telefon i en halvtime, sende x antall meldinger i en periode over én mnd, bare for å kødde med en fyr? Helt obv at hun er mindre pen (burugle), og ville ha den spennende følelsen det er å flørte med en fremmed gutt over nettet, og føle seg pen og ønsket.

     

    Jeg synes det blir ufint og barnslig og ta hevn, om dette er tilfellet.

  2. MELLERS - AN AWARD WINNING LOVESTORY!

     

    Denne historia er godt dramaturgisk oppbygd. Vi lager kortfilm!

     

    Mellers (hero, protagonist) er helten i historien. Han har funnet kjærligheten på nettet, og er hodestups forelsket. Protagonisten må alltid ha et mål, og i dette tilfellet er det å få dama. På sin reise har helten (Mellers) hjelpere (JanFr, MB2, CypheroN) som støtter han, løser problemer og gjør alt de kan for at protagonisten skal nå målet sitt, altså få prinsessa. Vi har også småskurker (Quakecry, skogsraa) som jobber mot vår hero, og er skeptiske av natur, og prøver å spolere forholdet. Humoristen (MrGraves) kommer med sine spenstige innspill om kjeks, og ufarliggjør situasjonen, og bygger opp til heltens "Point of no return", slik at det skal komme uventet på seerne / leserne. "Point of no return" er selvsagt når Mellers tar toget til Oslo S. Han blir sviktet, og reiser hjem. Per nå har seerne / leserne fått så mye sympati for hero, at både hjelpere og skurker støtter ham, selv om et par av skurkene opererer med hva-var-det-jeg-sa-mentalitet. Twisten er jo selvfølgelig når hjelperne avslører jenta som en svindel, og tar hevn. Mellers forelsker seg i en av hjelperne (Nynaeve), som viser seg å være en jente, og lever lykkelig alle sine dager.

  3. Sick sesongavsluting! Jeg tror det må være den beste enkeltepisoden av noen serie jeg noen gang har sett.

     

    Jeg er dog uenig i noen av spekulasjonene her. Hvordan kan han rigge det som en ny syklus når Rita er blond, mens alle badekar-jentene før var brunetter? (var de ikke?) Og hvordan skal han forklare tilfeldighetene rundt at Trinity valgte AKKURAT hans kone. Det blir bare for tilfeldig. Han gjør vel som han alltid gjør - lar personen forsvinne.

     

    Det jeg ikke skjønner er hvordan Trinity visste om at Dexter ble funnet i en blodpøl som barn? Eller var det bare tilfeldig at gutten satt akkurat der?

     

    Ellers er jeg helt enig i at Debra kommer til å finne ut mer og mer av The Dark Passenger i sesong 5.

  4. Er på utkikk etter solide dokumentarer om drap/kriminalitet etc. Typisk "Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills" og The Columbine Killers med mye original-footage :) Noen tips?

    Serien Most Evil snakker om 1-2 seriemordere i hver episode. Sykt og fascinerende.

    Takker! Dette var jo gull!

     

    Gode gud noen folk er mentalt syke. Kidnapper seks damer, holder dem i kjelleren. Sulter den ene til døde, kapper henne opp og kjører henne i blenderen sammen med no gammal kattemat, for så å servere de resterende damene dette til middag. You can't make that stuff up... Om noen har andre forslag til slike dokumentarserier, blir jeg happy =)

  5. Kan oppsummere mine tanker kjapt her:

     

    - Fin, oversiktlig og ryddig side med farger som ikke skriker ut og harmonerer godt.

     

    - Hva hovedmeny angår, likte jeg første versjon best. Hovedmenyen som den står nå (versjon 2) forsvinner, og det var slett ikke det første jeg så når jeg åpna siden. Nå ser hovedmenyen din ut som en del av informasjon i footer. (Du er forresten nødt til å dempe © copyright-greiene dine. En 7pt notis nederst på footer holder i evigheter.)

     

    - Du har fått til, som ikke så mange andre får til, å lage en strukturert side hvor alle elementene dine ligger på linjer. Det er bra! Jeg liker også at logo (ditt navn etc) er høyrejustert, og dette skaper en spennende komposisjon på siden din. Det du derimot bør fikse er lengden på linjene dine i brødtekst. De blir for lange, og tunge for øynene å lese. Det er også vanlig å ha stor linjeavstand på nettsider (noe du har), men jeg tror kanskje du har en anelse for stor? Tekstlinjene faller litt fra hverandre, og står ikke sammen som en blokk. (mulig dette bare er meg.)

     

    - Jeg ville også høyrejustert bildene som blir brukt i nyhetsoppslagene. Som det står nå, blir det veldig mange tekstmarger å forholde seg til.

     

    - Jeg ser ikke helt hvorfor du skal ha hovedmenyen nederst på siden? Konvensjonen er vel øverst til høyre (øyet søker dit først) eller sentrert om du kjører horisontal meny. Det er ikke noe galt i å tenke nytt, å plassere den nederst på siden, men da synes jeg i grunn du burde hatt et konsept som støttet plasseringen og det valget.

     

    Vel, det var et par tanker fra en amatør. Håper det var litt til hjelp. Du er veldig godt i gang! Lykke til! =)

  6. Jeg burde hørt Billy Paul sin versjon før jeg uttalte meg. Er elton john sin sang, men funket opp og improvisert litt på.

     

    Det er samme sangen vi snakker om og helt sikkert den han er etter.

     

     

    Om man hører fra 2:00 i denne videoen får man med seg akkurat den delen jeg tenkte på.

    Stemmer det, takk gutta! Stussa også på at det var your song, men når jeg hørte den var det jo spot on. Funky versjon, meget kul imo. Var ikke første treff på mitt google-søk, men så søkte sikker jeg på noe med world og shoes og star tour da, så kanskje ikke så rart ;p

  7. Noen som vet hvilken sang som er brukt i star tour sin reklame?

     

    Går noe sånn som:

     

    "When you're in the world, woooooOOOoooorld, wooOOOoooOOOoooOOOrld"

     

    Så er det noen modellpene, solbrune, veltrente mennesker som leker på en strand med sin perfekte 2 år gammel sønn. Noe i den gata. har googlet en del, jobba meg innom YouTube og diverse lyricssider, men mistenker sterkt at dette er en 10 sekunds jingle laget for star tour?

     

    Noen som vet?

     

    På forhånd takk.

    • Rød t-skjorte (Batistini)
    • Brun t-skjorte (L.O.G.G.)
    • Svart t-skjorte (Batistini)
    • Superundertøy (Gaupa)
    • Ullunderskjorte (Nøstebarn)
    • Sjokoladenisse
    • Bok (Bisettelsen av Lars Saabye Christensen)
    • Collegejakke (Nike)
    • Tennissko for hardcourt (Adidas)
    • Tennissko for grus (Adidas)
    • Tennisshorts (Adidas)
    • Tennis-t-skjorte (Adidas)
    • CD (Pills 'n' Thrills and Bellyaches av Happy Mondays)
    • CD (In-a-Gadda-da-Vida av Iron Butterfly)

    [OT] Hvis alle kunne hatt slik god typografi på forumet, hadde lesingen blitt en drøm! Pluss i boka for fin liste! [/OT]

  8. Ny LG touch Telefon

    Pent!

     

    Min ble stjålet for en uke siden, så om du bor i Toten-området er det tjuvgods! :p

     

    On topic:

     

    - litt fotoutstyr

    - masse klær

    - kjærestealbum fra fruen

     

    Ellers hadde jeg mye mer glede av å gi bort gaver i år, da jeg selv føler jeg har vært veldig flink til å finne gode, personlige gaver. Enda bedre enn å få gaver det :)

  9. Da har jeg kjørt en full oppdatering på siden. All kode er organisert og renset, og sidene validerer hos w3c. Rutene på førstesiden er nå klikkbare, slik jeg fikk tilbakemelding om. Jeg bruker også css-background-tipset jeg fikk. Metamenyen oppe til høyre har også blitt større, fått mer luft samt mer kontrast. Jeg har også satt logo som link til index. Videre har jeg mettet opp gulfargen enda mer, og er nå relativt fornøyd med hvis skrift på gul bakgrunn.

     

    Galleriet under "video" har fått total renovering, og alle videoene er nå lagt ut. Videre er refleksjonen i bunn av siden blitt frisket opp ved å legge til idividuelle rutespeilinger på den respektive siden. Det eneste som ikke er ferdigstilt er metamenyen, som foreløpig bare linker til "#". Jeg har heller ikke laget en egen side for håndholdt, noe jeg håper å få gjort i jula. Skal også lage et print-stylesheet.

     

    Tusen takk for all tilbakemelding! Det har vært til stor hjelp!

     

    Fler av dere har kommentert hover i hovedmeny. Konkrete tips til forbedring?

     

    Flere tanker/synspunkter/kritikk? :)

  10. Ren, pen og oversiktelig side.

     

    I mine øyne kræsjer lillafargen i bakgrunn med fargene i headerbildet. Prøvd med en annen farge? De to fargene står ikke kjempegodt til hverandre. Prøvd med komplimentærfargen til grønn/oransje?

     

    Hover med understrek på hovedmenyen hadde også gjort seg. Kun lilla blir litt lite tydelig. Ønsker meg også markert i hovedmenyen hvilken side jeg er på. Dvs. at den respektive kategorien er lilla med understrek. Hvor er jeg? - Hvor skal jeg? - Hvor har jeg vært?, er viktige spørsmål.

     

    Typografien er også litt inkonsekvent. Varierende størrelse på tekst på noen sider. Kjør samme skrifttype og størrelse på alle sidene. Footer må også jobbes litt med, som nevnt over.

     

    Jeg ser heller ikke noen kontaktkategori i hovedmenyen? Er tanken at man finner denne i footer? Det er helt klart en konvensjon med kontakt-info i footer, men ikke alle er klar over det. Jeg ønsker at kontaktopplysninger skal være lett tilgjengelig på en nettside.

     

    Du har et godt utgangspunkt! Lykke til! :)

     

    EDIT: En veldig fin app fra Adobe er Adobe kuler. Plott inn en farge, og programmet forteller deg hvilke farger som harmonerer/passer sammen med den. Så kan du dra i spakene for å få de valørene du ønsker :)

  11. Jeg ville nok jobba litt mer med logoen. Skrifttypen funker greit, men det treet må bort etter mitt skjønn. Jeg tror heller ikke hovedmenyen sitter helt. Kutt ut drop shadow på titlene, og gradient på selve skrifta. Fin, strukturert nyhetsoversikt på førstesiden. Dog, jeg må få lov til å klikke på Overskrift eller foto for å komme inn på saken, ikke bare "read more".

     

    Hvorfor engelsk side? Hvor mange av de besøkende er engelsktalende?

     

    Hvorfor er innholdet på førstesiden venstrestilt, mens resten er sentrert? Unngå sentrering, om dere ikke kjører det fullt ut.

     

    Vi trenger heller ikke sort-til-hvit-gradient på venstre og høyre siden av nettsida.

     

    Under kontakt vil jeg også ha muligheten til å kontakte dere via mi e-postklient samt telefonnummer, ikke bare et skjema.

     

    Lykke til! :)

     

    Mvh

    Håvard Prytz

  12. Tusen takk for utfyllende, relevant og god kritikk! :)

     

    Når det gjleder Bryan Lawsons bok "What designers know" er nok den litt utenfor det du ser etter. Boka dreier seg hovedsakelig om at designkunnskap skiller seg fra all annen akademisk kunnskap. Dette er ikke noe man kan lese seg til, men heller må erfare. Denne type kunnskap bygger på mye mer enn bare det rent teorietiske. Deisgn må gjøres, ikke leses.

     

    Så den forteller bare generelt om hvor spesielt det er å være designer, med tanke på læremetoder. Dog, en god bok på sitt felt. Skrev essay om boka på 1300 ord, det finner du her.

     

    Ellers har jeg ikke noe konkret, generell bok om grafisk design. Det er jo et forferdelig stort felt, og vanskelig å ta for seg alt. "Grafisk kokebok" er en god, oppdatert bok, men den er nok litt for teknisk og konkret for det du leter etter.

     

    Ang. litteratur innen typografi vil jeg på det aller sterkeste anbefale vår pensumbok fra faget "Typografi", - Rannem, Øyvin (2005). Typografi og skrift. Oslo: Abstrakt Forlag

     

    cmyk

    Jeg er helt enig i at konseptet mitt er litt knekt pga 5 kategorier. Jeg må se på det. Enten må jeg kún holdet meg til 4, eller så må jeg bare gå helt bort fra cmyk-temaet. Det er jo litt villedende å nytte cmyk-fager når jeg hovedsakelig jobber med digital grafisk design. Jeg skal gå grundig igjennom dette!

     

    Selvfølgelig skal jeg gjøre logoen klikkbar. Takk for tips! :)

     

    Fotogalleriet krever flash ja, noe som er litt trist. Videoene mine er basert på quicktime-codec, så det er mulig du ikke har quicktime-plugin i Opera? Videoene funker her i alle lesere. Jeg får heller ikke opp active-x-advarsel på noen av sidene. Kanskje dette er innstillinger? Hvilke sider fikk du det på? Alle med .js?

     

    Håndholdt hasr jeg tenkt mye på, faktisk. Men jeg har rett og slett ikke kommet så langt. Først skal jeg ferdigstille fullversjonen helt. Har iPhone selv, og nettsiden fungerer fint i Safari der. Kan til og med bla i galleriet under design. Men ikke i flashgalleriet, siden Apple ikke har fått ut finger'n og lansert det enda (Adobe har laga det til dem, må bare implementeres).

     

    Men når nettsida er ferdigstilt skal jeg se mye mer på den delen av kritikken din. Mange gode poenger! Og siden dette later til å være en stor del av fremtiden til Internett, er det et spennende og viktig felt å ta for seg.

     

    Igjen, tusen takk for konstruktiv kritikk fra en informasjonsdesigners synspunkt. En nettside kan være så pen den bare vil - er det håpløst å navigere rundt på den, orker ikke brukerne å være der. Informasjonsarkitektur er nok det mest spennende faget jeg har hatt i min utdannelse. Med unntak av kanskje Typografi, som jeg føler er HELT sentralt for en grafisk designer å ha innabords.

     

    Mvh

    Håvard

  13. Sånn rent typografisk synes jeg ikke skrifttypen du har valg (en eller annan antikvaskrift) passer med resten av uttrykket på siden. Boksene dine har et rundt preg, og sirkelen i 20% opacity eller hva gir siden et glossy uttrykk. Prøv med en grotesksrkift av noe slag (Myriad, Helvetica, Verdana). Letterspacing on :hover var også veldig, veldig upassende :) Prøv å varier mellom versaler og minuskler (store og små bokstaver), og prøv deg litt frem.

     

    Ellers ville jeg startet med å utvikle en personlig logo, og bygget nettsiden ut fra den :) Ren tekst i header blir kjedelig.

     

    Ellers må jeg si meg enig i resten her; flash har ikke noe på nett å gjøre :)

     

    Lykke til!

  14. Det første som slo meg er at du er nødt til å gjøre de fire (eller tre av fire) boksene på forsiden klikkbare.

     

     

    Ellers syns jeg noen av effektene du har brukt (gradient fra hvitt til intet) helt i bunnen av siden, samt hovedmenyens hover, var litt i overkant cheesy.

     

    Du har derimot, i mine øyne, noe veldig lovende på gang i hovedfeltet, med bokser i fine farger. Tøft med avbruddet med tittel oppe i høyre hjørnet på disse boksene. Selv om hvit tekst mot den gule fargen blir litt vanskelig å lese.

     

     

    Har ikke tid til noen strukturert gjennomgang utover dette, i alle fall ikke nå.

    Tusen takk for svar!

     

    Ja, jeg er klar over dette. Det står øverst på lista, da jeg har fått mange tilbakemeldinger om at det er dit folk "føler" de skal klikke for å komme videre. Idéen bak det var at disse skulle være informasjonsfeltene til symbolene. (Derav samme fargekoder, cmyk) Tanken min var at nettsiden er så liten og kompakt at fire store symboler er fortellende nok. (Derfor er det ikke tekst under/over hovedmenysymbolene). Hvorvidt dette funker eller ei er jeg særs usikker på.

     

    Jeg ser cheesy-kommentaren. Linja fra delikat til cheesy er tynn. Jeg er ikke overstadig begeistret for refleksjonen i bunnen av siden jeg heller. Hoveren derimot, synes jeg ser grei nok ut foreløpig. Dog, å se seg blind på eget arbeid har jeg gjort så altfor mange ganger! Jeg er klar over at reflection er overbrukt på nett om dagen, men hvis man gjør det riktig - med overlegg - mener jeg det kan bli bra, og uttrykket appellerer (+-lp) til meg.

     

    Jeg er også enig i at boksene fungerer. Hvit tekst på gul farge er fyfy ja. Har mettet opp Yellow i CMYK (Cyan Magenta Yellow Keycolor) mye, for å få en viss lesbarhet. Men det er fortsatt for dårlig. Vet ikke helt hvordan jeg skal løse det problemet?

     

    Mvh

    Håvard

  15. http://www.hprytz.com

     

    Nettside for å promotere meg og mitt enmannsforetak. Jeg har fokusert på enkelhet, ryddighet, fargevalg, linjer og navigasjon. Siden er ment for potensielle kunder, eksisterende kunder, venner, familie og bekjente. Den inngår i et emneoverbyggende prosjekt på Bachelor i Mediedesign.

     

    All konstruktiv kritikk mottas med stor takk! :)

×
×
  • Opprett ny...