Gå til innhold

frankern1

Medlemmer
  • Innlegg

    57
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frankern1

  1. Ser ikke cloning skal være noe problem enten har du ikke satt opp AHCI i bios ellers har du ikke installert alle driverne.

    Ellers burde ikke kloning være stort problem men det kan bli problem hvis du har programmer på andre partisjoner som endrer navn da slutter programmene å fungere, men da må du reinstallere som kan være knotete med virtualbox og vmware vet jeg.

     

    Driverne er vel mest problem hvis de ikke støtter operativsystemet. Eller ikke har nok dokumentasjon hvordan det er satt opp.

    Killer lan sies å har hatt en del driverproblemer mener jeg.

     

    har altså ikke forsøkt meg på dette, men tenkte løsningen at MC satte opp maskinen "korrekt" på HDD, for at jeg så i ettertid clonet dette til en SSD (som ikke medfølger maskinen) og av den grunn slapp eventuelle problemer mtp. drivere, bsod's osv. ville være den beste.

     

    Har aldri hatt "problem hardwaren" som killer o.l som folk ofte raporterer problemer med. Har vært alt fra strømstyring, defekte grafikkort til HDD'er som ikke vil fungere. Årsak aldri funnet. Derfor tenker jeg at et oppsett hos MC vil kunne avdekke og teste problemer, før den blir sendt ut. Åpner de i det hele tatt maskinen fra fabrikk om de bestilles "uten oppsett"?

     

    Problemet er jo selvfølgelig da om selve kloningen av det "riktig oppsatte" OSet lar seg overføre direkte til en SSD. Tenker selvfølgelig å clone over relativt tidlig, så det i prinsippet kun er windows som klones over til SSD'n, da forhåpentligvis uten problemer (?)

     

    dog driver-update programmet her vil kanskje bøte på eventuelle problemer ved "selv-oppsett" ?http://forum.notebookreview.com/threads/clevo-drivers-update-utility-by-obsidian-pc.801464/

     

    Det burde jo i prinsippet være enkelt å gjøre alt selv, noe jeg tidligere har gjort. Men brent barn skyr ilden :)

  2. er det noe problem ifth drivere og kompatibilitet om MC setter opp maskinen på HDD og jeg senere velger å clone OS'et over til en SSD for å så "reformatere"/wipe HDD? Har tidligere hatt ikke-testede/"jeg installerer alt selv" MC maskiner som har ankommet delvis ikke-fungerende ifth oppsett og driverproblemer som ikke har vært særlig enkelt å fikse, og tenker derfor det hadde vært greit at MC testet og satte opp maskinen(?).

    Samtidig ser jeg jo fordelen av en SSD, og mtp at mange av maskinene kommer uten SSD er scenarioet ovenfor kanskje relevant?

     

    i tillegg: http://forum.notebookreview.com/threads/clevo-drivers-update-utility-by-obsidian-pc.801464/
    har noen noe erfaringer med denne?

  3.  

     

     

    Time-spy testen er omtrent identisk med min, ikke noe å si på den :)

     

     

    hmm... oppgitt

     

    Du kunne jo testa ved å ta ut en av rambrikkene, så ta ut den andre for å se om det skyldes en hw-feil? Noen ganger kan CL på minnet være satt for lavt i BIOS (svært sjelden), men dette kan medføre instabilitet.

     

    japp ... passelig tilltak ... 2 brikker under tastaturet og to under på baksiden ...  skulle det kommet opp feil på den minnetesten jeg tok i  win 10 ?

     

    Selv vært jevnlig ARMA spiller siden 1'ern. Alle spillene kjennetegnes av svært dårlig optimalisering og mye CTD feil o.l

    Som cowboystrekk sier, så er jo ikke timespy scoren din noe utenom det vanlige for din maskin.

     

    har du forsøkt med andre spill?

    hvorfor konkluderer vi egentlig med at dette sannsynligvis er HW-relatert og ikke arma 3 relatert? :)

    Det kan hende jeg har oversett noen poster, men sånn med det første vil jeg jo tro dette er ARMA 3 relatert.

     

    Arma har sine feil har jeg skjønt ... men virker ikke som noen av de andre jeg spiller med opplever det samme.  Jeg merker det spesielt når jeg skal løpe. holder inne w og shift sammtidig. Men det skjer også noen ganger mens man bare står i ro. 

     

    Jeg løper bortover, så starter det å hakke så hører jeg den plingelyden så stivner det og spillet er borte. Kun en feilmld på skjermen med rødt kryss i ruten. minnet kunne ikke bli read ... 

     

     

    prøv å endre verdien på memory allocator i arma 3 launcheren (mener det er en sånn i arma 3 også)

    nullstill profilinstillinger o.l ved å slette innholdet i Arma 3 mappen (mine dokumenter)

    verify cache i steam

    reinstaller arma 3

     

     

    mulig du har forsøkt noe av dette, men uansett ville jeg nok tatt turen til steam-forumet eller det offisielle arma 3 forumet :)

  4. Selv vært jevnlig ARMA spiller siden 1'ern. Alle spillene kjennetegnes av svært dårlig optimalisering og mye CTD feil o.l

    Som cowboystrekk sier, så er jo ikke timespy scoren din noe utenom det vanlige for din maskin.

    har du forsøkt med andre spill?
    hvorfor konkluderer vi egentlig med at dette sannsynligvis er HW-relatert og ikke arma 3 relatert? :)
    Det kan hende jeg har oversett noen poster, men sånn med det første vil jeg jo tro dette er ARMA 3 relatert.

  5. har et par ganger fått feilmld critical process died windows restarer om 10 sekunder.

     

    holder man på med noe da, så er det gjort... Flere som har fått den? 

     

    Her er en side som hevder å kan fikse dette. høres det legit ut ?

     

    http://windowsreport.com/critical-process-died-windows-10/

     

     

    http://www.resplendence.com/whocrashed

    http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

     

    Fyr opp en av disse (e.l BSOD feilsøkingsprogramvare) så får du kanskje en litt mer spesifikk pekepinn på hvor problemet ligger :)

     

    edit: ser jeg henger noen dager etter her. Fikk du ordnet problemet? prøvde du programmet? uten at jeg selvfølgelig vet noe som helst om det du linker til, så syntes jeg det så noe ullent ut. 

  6.  

    står ikke det i testen?

     

    Men tror de billigere f.eks N870 har intel PCI-E. SSD.

     

    Vårt testeksemplar byr på en 512 GB Samsung SM951 PCIe-SSD, men Multicom har forklart oss at alle Kunshan P670H-modeller heretter vil bygges med den nyere og omtrent 25-30 prosent raskere SM961-modulen.

     

     

    der stod det jo! den var ikke kommet helt enda da jeg slang ut innlegget :)

     

     

     

    er det forsåvidt noen som vet om 75hz tek.no oppgir stemmer ang. multicom sine maskiner også? Mente disse var 60hz?

  7. Alle konsument SSD'er er like gode til spilling, da de er optimalisert for burst read/writes. Du går for mest antall GB/krone. Merke eller modell har nada å si. Alle flopper for mer seriøst bruk.

     

    hva mener du med konsument SSD'er egentlig? :)

  8.  

     

     

     

    uten å være for bastant vil jeg ikke tro maskinene du ser på har g sync, så lenge det ikke står i teksten hos firmaet som selger maskinen.

     

    prismessig får du vel mer for pengene hos Multicom enn de maskinene du listet opp ?

     

     

    det stemmer nok desverre det ja!

    Komplett og forsåvidt multicom er heldigvis nogenlunde flinke til å være klare på hvorvidt den aktuelle maskinen har g-sync mulighet eller ei. (Forutenom multicoms copypasta av MSI sin generelle produktbeskrivelse på engelsk. Skjermen er både IPS, LED og har alt fra 60-120hz med og uten g-sync) Dessverre har andre leverandører en lang vei å gå. Det skal dog sies at komplett til tider reklamerer med "g-sync laptop" for å så skrive i spesifikasjonene at den er "kompatibel med eksterne g-sync skjermer via displayport"  :nei: 

     

    Sitter på mobil for øyeblikket, så kan hende minnet svikter noe, men mtp. 75hz skjerm, SSD i tillegg til HDD samt w10 på kjøpet kan jeg ikke helt forsvare en multicom clevo med kaby lake som eneste forskjell/fordel. 

     

    uansett må jeg nok desverre konkludere at multicom sin lineup med 10xx ikke er like fristende som den var når pascal først ble lansert. Riktignok er ei heller konkurrentene noe mer fristende.

    Hadde bare multicom sluppet en 17" med 75hz(+) og 1060/70 (hint hint).... :dribble:

  9. hei!
    tenkte jeg kunne slenge inn spørsmålet her, da disse maskinene er tilsvarende 10xx maskinene fra multicom og således kanskje er relevante alternativer.

     

    acer predator g9-793-572J

    https://goo.gl/GI00rX
    https://www.prisjakt.no/product.php?p=3998559

    acer predator g9-793-595T
    https://goo.gl/J1ssJg
    https://www.prisjakt.no/product.php?p=4095041

    acer predator g5-793 m/ 1060 fra komplett
    https://goo.gl/bpNolv

     

    for det første, er det noen som har peiling på om g5/g9 serien til predator har fått gsync nå? Ser flere reviews på youtube som nevner både 75hz og g-sync som spesifikasjoner på skjermene. Prisjakt melder også at cdon sine 2 predator maskiner har g-sync, men selv nevner cdon ingenting på sine sider. Komplett sin med 1060 ser ikke ut til å g-sync. Er det noen som har peiling? tidligere har dette vært et ankepunkt for meg og jeg har således lent mot multicom grunnet g-sync, men nå ser det kanskje ut som predator også har dette innebygd i skjermen?

    er det noen som har erfaring/peiling på predator serien generelt og eventuelt hvordan denne måler seg opp mot p650/1 og p670 fra multicom med 1060/1070 osv.?

     

  10. Hele poenget med g-sync er jo å ha samme frekvens på skjermen som fps i spillet for å slippe "tearing". Har selv en g-sync 60hz skjerm, og spille føles mer flytende på den enn på 100fps + på en skjerm uten g-sync

     

    men vil ikke g-sync låse fps til skjermfrekvensen? altså i ditt tilfelle låses den til 60. en 1070 på en 75hz skjerm vil vel da stort sett være overflødig, ettersom alt over 75 fps ikke får benyttet seg av gsync? :) 

    (overflødig i tilfellet man ønsker å benytte g-sync altså, og som du sier så er lavere fps m/g-sync en bedre spillopplevelse enn 100+fps uten gsync)

  11. Har ikke prøvd den maskinen heller nei. Men har generelt god erfaring med lenovo.

     

    75hz g-sync er en forbedring over 60hz ja, og den vil jo dra det meste i høyere fps som du sier.

     

    men om den gjør det, altså over 75, vil vel ikke g-sync ha noen effekt/skape noen forandring?

    isåfall, bortsett fra byggekvalitet, så er det vel egentlig ingen grunn til å kjøpe lenovoen? :) 

  12. https://www.komplett.no/product/898942/pc-nettbrett/pc-baerbar-laptop/gaming-pc-er/lenovo-y910-173-full-hd-matt-g-sync er vel det nærmeste. Prisen er faktisk samme/litt lavere når du tar med OS og SSD i prisen.

     

    Forskjellen mellom i7-6700hq og i7-7700hq er rundt 8% i gjennomsnitt.

    takk for svar!

    Har forsåvidt OS så prishoppet er vel således litt unødvendig, samtidig som jeg får et prosessor-"tap".

    Ser riktignok at skjermen på y910 er 75hz, noe som vel er usannsynlig mye bedre med g-sync og framelock til 75 vs 60hz på multicom? (dog den ekstremt store kanten rundt skjermen på y910 ser jo ikke bra ut).

    Spørs vel riktignok om 75hz faktisk gir utslag...1070 vil vel legge FPSen mye høyere i de fleste spill under full HD enn 75?

    Det skal riktignok sies at jeg har inntrykk av at lenovo lager svært solide maskiner, men har aldri vært borti noen av gaming-maskinene deres riktignok!?

  13.  

     

     

    Ja så det. STIV prisøkning for det som i praksis er samme maskin med en CPU som yter 8-10% mer enn forrige generasjon. Tenker da f.eks på http://www.multicom.no/multicom-kunshan-p651h-156-full-hd/cat-p/c1000042/p10636143 som koster 13995,- og kostet 12795,- med i7-6700HQ. 1300,- opp for 8-10% mer CPU ytelse er mye.

    Enig der. Syns igrunn de frister mindre no enn med 6700. Det er vel heller ingenting å hente på effektiviteten på 7700 kontra 6700 når det gjelder strømforbruk og varme? Selv venter jeg på 15" med 1080p/1440p 120hz. Hvis det i det hele tatt kommer.
    Overpriset spør du meg! helt enig i at det er for mye for 8%. Selv spent på 120hz variantene! bare de ikke også blir priset opp på grunn av at det er "nytt"
    Ser Sager tar 75$ ekstra for 120hz skjerm til 15". Så da kommer det nok på rundt 1000kr ekstra hvis multicom velger å ta inn disse.

     

     

    krysse fingrene og håpe på at de faktisk tar de inn og de ihvertfall ikke legger seg noe høyere enn sager!

×
×
  • Opprett ny...