Gå til innhold

Olaaaaa

Medlemmer
  • Innlegg

    1 130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olaaaaa

  1. USB er jo Murphys lov i praksis. Man bruker som regel tre forsøk på å få inn en minnepinne. Første gang feil vei, så vrir man den og prøver den andre veien som også er feil, tredje gang putter man den samme vei som den første, som viste seg å være rett alikevel. Men, som andre påpeker er jeg og skeptisk til bevegelige deler i en kontakt. Den lille pinnen, eller rettere sagt mangelen på den lille pinnen på RJ-45 etter at kontakten har blitt brukt en stund, er fryktelig mye mer irriterende enn å bruke tre forøk på å putte inn en USB.

  2. Personlig hadde jeg heller valgt å bitte tenner for å holde ut ett par år til med Oracle for å ta siste battle med MS. Men nå ser det ut MS nok enn gang kommer seirende ut av det heile...

    I en kamp mellom MS og Oracle tror jeg kanskje jeg heller ville sett MS på toppen enn motsatt. Oracle har et ganske stygt rulleblad med tanke på oppkjøp av konkurrenter for så å skvise deres kundebase over på eget produkt, kveling av open source-prosjekter og generelt å være lite innstilt på å la andre bidra til deres OSS-produkter. MS på andre siden, har ihvertfall begynt å åpne litt kildekode på noen områder.

     

    Går an å håpe at det nye initiativet kan gi openoffice/libreoffice en liten boost, sånn som da utviklingen av den gamle Netscape-koden plutselig ble tatt over av Mozilla, som lagde Firefox og har klart å få mange ut av IE-hegemoniet.

  3. Java skulle, etter min mening, *ALDRI* vært oppfunnet :mad: Jævla møkk, har aldri noensinne fungert, hverken i nettleser/internett, bil, blu-ray eller telefon.

    Jeg tror vi alle kan være glade for at java fungerer, og fungerer så godt som det gjør. Serverside java brukes fantastisk mange steder og til så mange ulike ting at jeg tror verden hadde stanset om java plutselig sluttet å eksistere.

     

    Men som med all annen kode finnes det gode og dårlige programmer, spesielt applets har et litt shady rykte på seg for å kræsje eller oppleves som trege..

  4. Det må jo være noe Textpad prøver å kjøre før den kjører klassen din. Prøv den gammeldagse måten med å kompilere og kjøre fra kommandolinjen, for å se om det blir bedre. Hvis det hjelper er det bare å finne ut hva slags "lure" ting TextPad prøver å gjøre.

     

    Om du vil ha et litt bedre IDE er Eclipse helt dugelig og gratis. Andre mener at IntelliJ også er bra, har ikke prøvd det selv. Dessuten koster det litt.

     

    Sjekk forresten at PATHen din er satt opp med rett lokasjon på JAVA_HOME.

  5. Jeg vil, som en på 27 med Xbox360, si at det ikke er noe galt i å bruke litt tid og penger på spill. Selv om samboeren ikke helt ser det store i DiRT, Gears of War, Mass Effect, Assassin's Creed eller Red Dead Redemption, har jeg klart å underholde henne litt med Beautiful Katamari og Street Fighter. Sikkert mer når Kinect kommer i hus også.

     

    Jeg vil si at så lenge det ikke går utover noe forhold eller skaper noen unødige konflikter, er det bare å kjøre på.

  6. Det kan være litt spesielt første gang, som sushi er det rått der man er vant til at det er varmt, man må ikke spise en rå eggeplomme ( i min bok ihvertfall), men personlig synes jeg det er ganske godt. Har også spist tartar av hest, det er heller ikke å forakte.

     

    Men det å male kjøttet selv er selvsagt det aller beste. Billige kjøttkverner kan man sikkert få tak i på loppis.

  7. Rå kjøttdeig er da helt OK å spise, for eksempel i tartarer. Det man må forsikre seg om, er at kjøttet ikke er gammelt, dårlig eller har blitt håndert på feil måte. Kjøttdeig kjøpt i Norge eller som man har laget selv for eksempel, skal være trygt.

     

    "Gilde-skandalen" du omtaler var vel det at man fant e. coli i noen spekepølser. Det har ikke noe med kjøttdeig å gjøre. Men dersom du lar den ligge i flere timer udekket i romtemperatur, kan man nok få seg en skikkelig dårlig mage av kjøttdeig som ikke er gjennomstekt.

  8. jpeg er ganske dårlig til å enkode tekst. Hvis jeg skal lagre screenshots eller scans der tekst er viktig, bruker jeg png. Alternativet er å lagre ukomprimert, tar mer plass, blir marginalt bedre. Hvis du ikke er avhengig av å sende fila fra eller til mailklienter som har begrensning på filstørrlese, eller skal lagre store mengder av filene, er det bare å gå for ukomprimerte alternativer.

  9. En overgangsbru ved Samfundet tror jeg hadde blitt ganske stygt. Blir ikke mye av trafikken uansett borte med den nye tunnelene de driver og lager under byen nå?

    Tenker du på Marienborgtunnelen og Skansentunnelen så åpnet de i mai. Tunnelen som de bygger under Møllenberg nå vil neppe påvirke trafikken gjennom Elgeseter gate noe særlig.

     

    Det er planlagt tunnel under Elgeseter gate, men det er veldig usikkert, og i beste fall snakker vi om flere tiår fram i tid. Så vi må leve med cirka dagens situasjon i minst 20 år fram i tid. Bru er svært usannsynlig i og med hvordan det ville påvirke området estetisk, så det mest sannsynlige ville vært en undergang (nå er det jo strengt tatt allerede en undergang rett under Elgeseter bru).

    Well what do you know. Byen blir nok for alltid frosset i den tilstand den var da jeg flyttet fra den for litt over et år siden, til tross for at jeg henger litt her og skumleser overskriftene på adressa med ujevne mellomrom. Tar tydelig vis ikke så lang tid før man er helt utdatert.

  10. Har også hørt rykter om at det en gang i fremtiden skal bygges en overgang over Elgsetervn. ved Samfundet, og at en del andre lyskryss i byen skal "optimaliseres" - det kunne de sårt trengt.

    Kryssene langs Elgesetergate er faktisk optimalisert, fra og med prinsenkrysset og utover, slik at man får grønn bølge om man kjører i 60 ( eller 120, 180..), det er visstnok forskjellige mønstre om morgenen og ettermiddagen for å treffe med rushen i begge retninger. Dessverre er prinsenkrysset så overfylt at det blir kø uansett.

     

    En overgangsbru ved Samfundet tror jeg hadde blitt ganske stygt. Blir ikke mye av trafikken uansett borte med den nye tunnelene de driver og lager under byen nå?

  11. Må det gjøres custom i PHP? Ettersom dette ligner så mye på mange andre eksisterende ting, virker det litt unødvendig å lage alt i skreddersøm. Hvis du skal leie inn professjonelle til å lage dette, tror jeg og at du fort vil se en sekssifret regning.

     

    To råd på rappen fra meg:

     

    1)Om du må ha det skreddersydd og custom, se om du kan basere det på noe annet enn PHP. Spring Roo for eksempel kan brukes for å scaffolde opp en basic CRUD-applikasjon med persistent database og sikker innlogging på minutter, om du vil gjøre det i Java. Ruby on Rails kan sikkert brukes til mye av det samme.

     

    2)Om du ikke har noen flere krav enn de du kommer med, kan du jo se om xing, som lar deg sette opp egne communities mye som de du beskriver. Det er gratis med basic funksjonalitet.

  12. Trykker på adresselinjen. I de fleste browsere (IE, Opera, FF, sikkert Chrome og Safari også) blir den grønn eller får et grønt felt om sertifikatet for siden er gyldig. Da skal du være trygg. Om du klikker på det grønne feltet får du mer informasjon.

     

    Ser at det er noen steder som ikke får grønt felt, men blått i IE og FF, og gult i Opera. Disse er beskyttet med et SSL-sertifikat som godkjenner dommenet, men ikke organisasjonen. Det varierer litt fra nettbank til nettbank hva de bruker, men begge deler skal være trygt.

     

    Unngå å bruk BankID om feltet er blangt (hvitt) eller rødt. Da er de enten ikke sikret, bruker falskt sertifikat eller et sertifikat som er utgått på dato eller er ugyldig av en annen grunn.

  13. Et veldig godt satt opp MITM-angrep kan være vanskelig å beskytte seg imot. Imidlertid kan du, om du er bekymret, sjekke at siden du logger deg inn på har et gyldig sertifikat, dette er veldig vanskelig å forfalske. For å få til dette med et MITM-angrep må man først klare å forfalske dette, sette opp en forbindelse til banken, sette opp en forbindelse til deg, tunnelere trafikken fra deg gjennom sin maskin og til nettbanken, for så å avbryte forsøket ditt og overta sesjonen din mot banken.

     

    Dessverre har BankID en del flaws i designen, for eksempel at man bruker samme kodemateriale for autentisering og autorisering, men inntil videre er svakhetene av akademisk art. Mange feil har visstnok blitt rettet opp de siste årene, slik at det regnes som trygt å bruke.

     

    Det viktigste du gjør for å sikre deg er å passe på at siden ser riktig ut og at den har korrekt sertifikat. Om du gjør dette, samt holder maskinen din fri for virus og sånt, vil du nok ikke få problemer med at noen kommer seg inn på kontoen din, og i fall uhellet er ute vil nok mesteparten om ikke alle pengene bli erstattet.

×
×
  • Opprett ny...