Gå til innhold

epiktet

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av epiktet

  1. Litt nub-spørsmål:

     

    Er dataroaming-sperren på Android-OS'et absolutt? Dvs. er det mulig for noen installerte apps å overse avslått dataroaming?

     

    Jeg spør siden jeg har ørten apps og services som titt og ofte henter data (yr, FB, rss-lesere, osv osv), og lurer litt på om det er helt trygt å reise ut på ferie med kun dataroaming slått av, eller om det er en mulighet for at noen apps ser vekk i fra denne innstillingen og sender data allikevel?

     

    Terje

  2. Jeg har problemer med at planlagte opptak feiler (00:00 på opptak) og at avspilling fryser og gjør at hele dekoderen henger i gode 2-3 minutter. Gjelder særlig når oppdakeren er over halvfull.

     

    Gets løsning er å formatere harddisken, men det er ingen holdbar løsning å gjøre dette flere ganger i året. Jeg har forsøkt formatering før, men etter en tid kommer problemet tilbake. Etter å ha gått glipp av mange fine serier i julen begynner jeg å bli smått lei av problemet...

     

    Er dette et vanlig problem som Get-kunder må leve med, eller er det noen her som med hell har byttet dekoderen i en ny? Jeg stod tidlig på trappa til Get da HD-PVR'en kom for et par år siden, så kanskje jeg sitter med en litt gammel modell som burde ha vært byttet ut? :D

  3. Nei, dette er noe som kommer og går over tid siden jeg installerte Spotify da det ble gjort tilgjengelig for Android.

     

    Ting som peker mot feil i Spotify-klienten:

    -Klienten påstår at telefonen kun har 2G-kontakt mens statuslinjen viser "H" (for HSPA).

    -Jeg kan surfe nettet via Browser med normalfølt hastighet selv når Spotify står og venter på stream.

     

    Ting som peker mot feil med Netcom / dårlig tekning:

    -I et gitt område (feks Sannergata i Grünerløkka) spiller Spotify uten problemer om morgenen, men hakker og bufrer sent på ettermiddagen.

    -Avspillingen stopper ofte (men ikke alltid) opp i de samme områdene, feks Grünerløkka og Tullinløkka.

     

    Har lastet ned Xtremelabs Speedtest, og pr nå har jeg 960Kbps i nedlasting. Tenker å teste litt når jeg er ute og farter.

     

    Noen som vet om et detaljert dekningskart for Oslo (og gjerne andre byer også)? Mistenker at operatørene holder disse tett til sitt bryst, men spør nå allikevel. :)

  4. Jeg opplever ofte at streamingproblemer via Spotify når jeg er ute og går i Oslo. Avspillingen stopper og det tar ofte 1-2 minutter før den begynner å spille igjen. Lurer litt på om andre med Hero har samme problem?

     

    Det nærmeste er å tro at det er mobilnettet som er overbelastet eller noe i den dur, men det pussige er at Heroen påstår at den kjører HSDPA (med en liten "H" i status bar), mens Spotify melder noe i effekt av "Can´t stream over 2G (GPRS)".

     

    Vil gjerne sjekke om det er Netcom som ikke har god nok dekning/service (selv i Oslo) eller om dette er en Spotify-bug.

  5. Ingenting annonsert i forhold til betal apps ?

     

    Hadde vært "småkjekt" med tilgang

     

    Fant denne oversikten over hvilke territorier som har tilgang: http://www.google.com/support/androidmarke...p;answer=138294

     

    Spørsmålet er om vi venter på at Google skal få ut fingeren, eller om dette er opp til operatørene. Jeg sendte mail til Netcom og fikk svar i går om at de var klar over problemet og jobbet med å løse det. De sa ingenting om hvorvidt det var opp til de eller om de venter på Google.

  6. Er det flere enn meg som har problemer med å kjøpe betalingsprogramvare på Android Market? Sendte mail til Netcom og fikk beskjed om at de var klar over problemet, men det kom ikke helt frem om dette kun gjelder HTC Hero eller om det er et generelt problem med kombinasjonen Android/Netcom.

  7. Dersom Spotify ønsker å overleve bør de få ut fingeren og utvikle sine egne offisielle apps for håndholdte enheter. De bør også kjøre Apple knallhardt i retten med utgangspunkt i ulovlig konkurransevridning dersom de nektes tilgang til AppStore.

     

    Slik Spotify fremstår i dag har premium account ingen merverdi utover reklameutfall samt et par andre småfunksjoner.

     

    Både Netcom og Telenor har i dag faste makspriser pr dag for datatrafikk på de fleste vanlige abonnement, så for mange mobilkunder vil ikke streaming over nett være spesielt dyrt. Et alternativ til være å forhåndslaste låter via wifi som andre nevner.

  8. Fordelen med raw er at formatet kan inneholde mye mer bildeinformasjon enn JPEG. Hvis du feks har tatt et blinkskudd som viser seg å være under- eller overeksponert er sjansene større for å kunne redde bildet i etterkant hvis du har knipset i raw. Det kan også være lettere å redde nesten-utbrente områder, feks himmel i landskapsbilder.

     

    Selv bruker jeg Lightroom hvor jeg importerer alle bildene jeg har tatt (gjerne 2-300 pr session). Her gjør jeg en grovsortering og sletter bildene som er opplagt ubrukelige (ute av fokus, dårlig komponering, feil eksponering etc). Deretter tar jeg vare på alle de andre bildene. Av disse velger jeg ut de aller beste som jeg henter inn i Photoshop. Her gjør jeg justeringer og evt. filter før jeg lagrer bildene som JPEG i en egen mappe.

     

    Dermed har jeg mapper med de aller beste bildene mine i JPEG, som jeg enkelt kan vise til venner og kjente, overføre til portable enheter osv, mens jeg fremdeles har orginal-bildene (RAW) i et oversiktelig system i Lightroom.

     

    Jeg er alltid litt redd for å slette for mye, og harddisker er svinebillig, så det er ikke noen dyr investering å kjøpe ny harddisk til datalagring.

  9. Jeg kan forsvinnende lite om hva som får 3g til å tikke (basestasjoner, handover osv), så derfor spør jeg: Er det vanlig å miste nesten all hastighet på nett når man sitter på et vanlig intercitytog i fart?

     

    Jeg toger endel mellom Hamar og Oslo, og opplever god 3g-hastighet når toget står stille på stasjonene, men så snart det begynner å kjøre havner jeg gjerne på lusne 14kbps hvis jeg i det heletatt får nettilgang.

     

    Er dette vanlig, eller er det HTC Cruise som har litt ekstra lusen hardware?

  10. Det er nå isåfall latterlig at all verdens sladreblader kan fotografere "kjendiser" fritt på offentlig sted. ...

     

    Jepps, helt enig, men de kan vel gjemme seg bak punktet om "allmen interesse" tenker jeg. Så kan man kanskje diskutere hvor allment interessant det er hva feks Kronprinsparet gjør når de er på påskeferie...

     

    Jeg og en kompis skal ut og fototraske litt i morgen, så da får jeg se om jeg greier å manne meg opp hvis jeg ser noen som hadde blitt et fint motiv.

  11. Er man på et offentlig sted, har man all rett til å ta bilder, og bruke dem som man vil. Det trengs ikke godkjennelse, men jeg ville helt klart selv satt stor pris på å bli spurt i stedet for at noen bare knipser i vei.

     

    Jeg sjekket nettopp Åndsverkloven:

     

    § 45c. Fotografi som avbilder en person kan ikke gjengis eller vises offentlig uten samtykke av den avbildede, unntatt når

    a) avbildningen har aktuell og allmenn interesse,

    b) avbildningen av personen er mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet,

    c) bildet gjengir forsamlinger, folketog i friluft eller forhold eller hendelser som har allmenn interesse,

    d) eksemplar av avbildningen på vanlig måte vises som reklame for fotografens virksomhet og den avbildede ikke nedlegger forbud, eller

    e) bildet brukes som omhandlet i § 23 tredje ledd eller § 27 andre ledd.

     

    Åndsverkloven

     

     

    Dvs. at et bilde hvor en person er hovedmotivet, kan ikke offentliggjøres/lastes opp uten godkjennelse, selv om personen er på et offentlig sted. Rent juridisk, altså. Men se min forrige post for min egen frie tolkning av lov og rett :D

  12. Men kan dette bildet brukes på nettsider feks ? Mulig jeg er litt på tur her nå men bør man ikke samtidig få samtykke til å kunne "bruke" bildet ?

     

    Leste et intervju med Jon Bing en gang hvor han sa at man må ha samtykke for å laste opp bilder av folk på nett eller bruke det i feks utstilling, selv om dette er av ikke-kommersiell art. Så hvis man skal følge denne loven til punkt og prikke blir det jo fryktelig kronglete å ta bilder av andre enn familie, venner og innleide modeller.

     

    Forutsatt at jeg har fått tillatelse til å knipse bildet, og det ikke er støtende eller nedverdigende på noen måte, så føler jeg vel at det er OK å legge det ut på min egen flickr-side. Folk som av en eller annen grunn ikke vil ha ansiktet sitt gjenkjent eller som er ekstra private av seg ville vel ikke sagt ja til å bli tatt bilde av i utgangspunktet, er mitt resonnement.

  13. Når jeg er ute med kameraet ser jeg iblant situasjoner og settinger med mennesker som hadde blitt flotte bilder, men jeg synes det er litt vanskelig å gå bort til vilt fremmede folk og spørre om å få ta bilde av de.

     

    Noen som har vært i samme situasjon og som har lyst til å dele litt erfaringer om hvordan man best går frem for å ta bilde av folk man ikke kjenner og samtidig få et "ja, du kan gjerne ta bilde av meg"?

     

    Et tips jeg leste var å trykke "businesskort" med navn, telefonnr, webadresse etc, siden folk visstnok er litt mer åpen for å bli tatt bilde av når de skjønner at man er litt seriøs med fotograferingen, selv om man er hobbyfotograf.

     

    Noen som har smarte råd?

  14. Jeg synes ideen med å ta med noe av omgivelsene er god, men akkurat på dette bildet ser det litt folketomt ut. Jeg får en følelse av "masse mat, men ingen til å spise den" når jeg ser bildet. Men bortsett fra dette synes jeg ikke bakgrunnen/omgivelsene virker spesielt forstyrrende, men dette er tydeligvis smak og behag.

  15. Veldig fint bilde! Men du kunne kanskje ha hatt tredelingsregelen (rule of thirds) i bakhodet neste gang. Jeg føler at fokuspunktet i bildet (hodet og spesielt det synlige øyet til hunden) ligger litt for sentrert i komposisjonen.

     

    Hvis du neste gang prøver å ta bildet i landskap, flytte hodet mer mot venstre i bildet, så får du med mye av hunden, samtidig som at det fortsatt blir godt med luft mellom snute og venstre bilderamme.

     

    Men jeg vet godt hvor tricky det er å få gode bilder av dyr som aldri vil sitte stille, så jeg synes dette var et veldig fint bilde uansett.

  16. Nei, mente ikke at de må søke om å få stenge, men at de må søke om å fortsette og sende analogt i flere år enn det som først var bestemt.

     

    Argumentet for at kabelselskapene må droppe analoge signaler var - såvidt jeg husker - at det ville bli en konkurransevridning i forhold til Riks-TV etter at hele det analoge bakkenettet var slukket dersom kabelselskapene skulle få fortsette å kjøre analoge signaler parallelt med de digitale. Men jeg husker ikke hvor jeg har dette fra, så jeg skal slett ikke påstå noe absolutt.

     

    Correct me if I'm wrong anyone!

×
×
  • Opprett ny...