Gå til innhold

Ell_Enn

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ell_Enn

  1. Hei hei,

     

    Jeg kunne vel ha vært moren til de fleste her men kan uansett skrive min historie.

     

    Jeg tok mine første kjøretimer når jeg var 18 men pga dårlig økonomi bestemte jeg meg for å ta en pause. Jeg har alltid bodd i Oslo, og egentlig ikke hatt behov for lappen, så den pausen varte i nesten 30 år.

     

    I høst fikk jeg plutselig et innfall om å prøve å ta lappen, og jeg hadde min første kjøretime 23. september. Det var ganske skummelt etter ikke å ha rørt et ratt på så mange år men siden jeg hadde kjøpt en pakke hos kjøreskolen måtte jeg bare fullføre. Etter fem dobbeltimer (inkludert to veiledningstimer) og sikkerhetskurs på bane og vei var jeg i følge kjørelæreren klar for oppkjøring 24. november.

     

    Jeg var kjempenervøs og helt sikker på at dette ikke kom til å gå bra, men tenkte at jeg fikk jo bare prøve. Våknet opp til nyheter om at det var superglatte veier og man burde la bilen stå om man hadde mulighet. Heldigvis hadde jeg time litt utpå dagen, så det meste av isen hadde smeltet før jeg skulle kjøre.

     

    Jeg fikk spørsmål om hvor tung henger jeg kunne dra med bilen jeg kjørte, og hva konsekvensen av å ha for tung henger var. Svarte riktig på det, og så var det bare å kjøre.

     

    Kjørte fra trafikkstasjonen på Lillestrøm mot Gjelleråsen, med en liten stopp på Mortens kro hvor jeg skulle parkere og sikre bilen. Deretter gikk turen mot Stovner og rundt der før jeg kjørte mot Lørenskog, så til Lillestrøm og litt bykjøring før vi dro mot trafikkstasjonen igjen. Der måtte jeg ryggeparkere og så var det klart for dommen.

     

    På lappen jeg fikk står det: Kjøremåten er trafikksikker og gir god samhandling. God fartstilpasning f.eks inn mot kryss og forbi buss. God trafikktilpasning f.eks myke trafikanter og påkjøring motorvei.

     

    Så da har jeg lappen, bedre sent enn aldri :D

×
×
  • Opprett ny...