Gå til innhold

Uppercase

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Uppercase

  1. Helt forkastelig å bruke så mye penger på kinesiske varer i dagens politiske situasjon.

     

    Det er helt umulig å komme utenom kinesiskproduserte varer, men det er ingen unnskyldning for å bruke flere hundre tusen på varer fra kinesiske selskaper. Spesielt horribelt er det at mange av disse merkene er 100% statlig eid, og gir altså direkte pengeinnsprøytning rett inn i den kinesiske statskassa.

     

    Ikke bli overrasket om kinesiske biler, spesielt i tiden fremover, lages med russiske råvarer.

    • Liker 6
  2. 12 hours ago, molna said:

    Disse glassene vil vel knuses med en gang? Aldri hatt iPhone selv, men virker som alle jeg kjenner som eier iPhone har knuste skjermer.

    Har hatt flere iPhoner som har hatt mange ublide møter med både betong, fliser og asfalt, både med og uten deksel. Har likevel aldri knust en telefon.

     

    Det er nok bare en myte, eventuelt ønsketenking fra diverse fanboys, at iPhoner knuser så mye lettere enn andre telefoner. De som har knuste iPhoner hadde nok hatt knuste telefoner uansett hva de hadde kjøpt.

    • Liker 3
  3. Hjelper lite med god hardware når det ikke er noe å hente på softwaresiden.

    Android har per i dag svært lite å tilby på nettbrett, apper er ikke tilpasset, og profesjonelle aktører er ikke tilstedeværende.

     

    iPad har et enormt konkurransefortrinn med utvalget av dedikerte iPad apper, samt profesjonelle løsninger som tilbys på App Store, samtidig som det ikke skorter på maskinvaren der heller. Den noe aldrende A12Z brikken i iPad Pro er ingen lettvekter og vil nok fint kunne hamle opp med Snapdragon.

  4. Før vi hisser oss opp er det viktig å huske at denne funksjonen ikke aktiveres før batteriet når en viss grad av slitasje, samt at den også kan slås av om du måtte ønske det.

     

    På min over to år gamle iPhone 7 har dette fremdeles ikke slått inn, og det skjer nok heller ikke med det første.

     

    Så må vi også huske at hensikten med denne fuksjonen er å holde batteritiden god, selv når telefonene begynner å dra på årene.

     

    Så nå setter vi oss ned, puster, og tenker rasjonelt en liten stund.

    • Liker 3
  5. This is why we can’t have nice things.

     

    Her kunne mange kost seg med mobilen uten å noen gang måtte tenke på datagrenser, og om en deler nett med pcen eller nettbrettet litt innimellom er det ingen som hadde reagert på det, eller laget noe sak av den grunn.

     

    Men så kommer det en gjeng idioter som har alle mulige planer om å dele nett med alt som er, og går gjennom så mye data på så kort tid at det blir problematisk, og Choli må ta tak i det.

     

    Hvis det er målet ditt så var ikke dette abonnementet beregnet på deg, og du kan følgelig slutte å klage. Blir litt som å kjøpe seg ny Opel Corsa og bli sur fordi den ikke har trekk på alle fire.

    • Liker 5
  6. hvorfor jubler alle så mye over det? De fleste av os er kanskje ute fra Norge 2 - 5 uker pr år. Det som ville være bra, var at du kan ringe fra Norge til EU eller andre land uten at du må betale 2-17 kr pr minutt for det. 

     

    Altså, mens de fleste er utenlands et par uker i året, så er det nok langt fra like mange som har behov for å ringe utenlands. Jeg hadde ikke brydd meg det grann om utenlandsringing ble både gratis og inkludert.

  7.  

    Og konklusjonen: mobilabonnementer er en jungel.

     

    Eller rovdrift på kundene.

    Si hva du vil, men jeg holder meg til Telenor.

    Sikkert ikke billigst, men stabilt og får råd om billigere abonnementet hver gang jeg er i kontakt med de.

     

    Har vel vært Telenor-kunde nå 10+ år.

    Hvis du er Telenorkunde må du være dum eller rik ;)

     

    Du sier Telenor er «stabilt», men andre operatører er ikke akkurat ustabile. Om jeg sparer 2-300kr måneden, men må leve med risikoen at en konkurrent sluker min operatør, ja da lever jeg med det. Er ikke noe problem når det skjer uansett.

     

    Jeg har 5GB for 258,- hos Telio, og får nå 6GB for 249,- hos Telia, uten å gjøre annet enn å bytte simkort når dagen kommer.

     

    Ubevisste og «trofaste» kunder er nok den største inntektskilden til Telenor og de andre store.

    • Liker 1
  8. iPhone har alltid vært dyr, men de prisene som foreslås her er mildt sagt latterlige. Apples produkter er jo ikke lenger så revolusjonerende som de en gang var, noe vi ser på at iPhone 7 og nye MacBook Pro har fått urovekkende mye kritikk til å være fra Apple. Å øke prisen er neppe riktig virkemiddel. Men jeg tror Apple er desperate nok til å gjøre det. Og jeg tror også at mange dessverre kommer til å punge ut 15000 kr for å få en telefon med eple på baksiden, der konkurrentene lager "samme" telefon til halve prisen.

     

    PS. Produktene Apple selger i dag for 999 $ koster i Norge mellom 10 799 og 10 999 kr. Så at du må ut med "cirka 10 000 kroner her i Norge" er litt misvisende. Riktig pris blir nok 11000 kr. Hvis ikke Apple nok en gang samtidig velger å øke prisene i Norge slik de har gjort noen ganger de siste par årene.

    Skal du ha en iPhone må du nok dessverre regne med å bli flådd ja, men om du sammenligner med tilsvarende toppmodeller fra f.eks. Samsung så er ikke prisdifferansen så veldig stor. Differansen vil riktignok vokse, ettersom Samsungs telefoner som regel synker i pris utover året, mens Apples modeller ofte holder seg på samme prisnivå frem til neste modell lanseres.

     

    Å si at konkurrentene selger «samme» telefon til en lavere pris blir litt feil. En iPhone har blant annet flash minne som er latterlig mye kjappere enn omtrent alle konkurrentene, fordi Apple har implementert en langt mer avansert SSD kontroller, hentet fra MacBook. Slike ting kommer ikke fram når man sitter med spesifikasjonslister og sammenligner.

     

    Ei heller det at du med en iPhone er sikret de siste oppdateringene i mange år fremover, mens konkurrerende modeller som regel bare blir oppdatert én, kanskje to ganger.

     

    Min bestefar bruker i dag en arvet, godt brukt, fem år gammel iPhone 5. Den er kjapp, batteriet holder koken hele dagen, og den kjører helt nyeste versjon av iOS(!) fem år etter lansering. Det er nemlig dette du betaler litt ekstra for, et produkt som ikke er en utdatert kloss etter et år.

  9.  

    Apple vil slippe en oppgradert versjon av Apple TV, som nå vil støtte 4K og HDR. Dette virker svært sannsynlig, da Apples konkurrenter for lengst har fått støtte for høyoppløst innhold.

     

    Hvilke konkurrenter har egentlig Apple TV? :p

     

    Jeg har byttet ut mine tre Apple TV med ChromeCast Ultra. Kanskje ChromeCast kan regnes som en konkurrent i og med at den utkonkurrerte Apple TV hjemme hos meg?

    Tja, chromecast er en konkurrent til Airplay, om enn litt mindre omfattende, men nå er jo en Apple tv mye mer enn bare Airplay.

     

    Roku og Amazon fire tv er vel de største konkurrentene som faktisk tilbyr lignende funksjonalitet, men disse opererer hovedsaklig i det amerikanske/Canadiske markedet.

     

    Roku og Fire er de største i USA, men globalt rekker de ikke opp til Apple Tv og Chromecast, og jeg antar det også gjelder i norge.

     

    For å oppsummere; Apple TV’s største konkurrenter selges ikke i Norge, foruten Chromecast, som egentlig ikke kan sammenlignes, funksjonsmessig. Det kan derfor sies at Apple TV ikke har noen profilerte direkte konkurrenter i norge.

  10. Trist for de homofile da , problemet er jo også at noen homofile som ikke har kommet ut av skapet enda fortsatt har sex med kvinner og da kan de spre Hiv via dem også.

     

    Man må jo også huske på bifile som også kan bidra til at situasjonen plutselig kan bli verre for vi vanlige...

    Er det virkelig mulig å være så uvitende? Du snakker som om du tror at HIV/AIDS er noe bare homofile har, som "vanlige" mennesker (herregud...), som du så fint sier, kun kan pådra seg dette ved å ha sex med en homofil/bifil person.

     

    Til din informasjon så forskjellsbehandler ikke HIV, du er like utsatt som den homofile gutten nedi gata, selv om du er "vanlig". Er jo ikke mange dagene siden nyheten sprakk om at kvinneglade Charlie Sheen er HIV-positiv, og det er ikke fordi han har hatt så mye homosex, for å si det sånn.

     

    Om du hadde lest artikkelen, og hatt litt generell kunnskap om emnet, hadde du visst at det i enkelte områder er mange homofile som er smittet fordi homofili er ulovlig. Altså, om du forbyr folk å ha sex så kommer de til å ha det uansett, enten de er straighte eller homofile, men da gjerne mer tilfeldig og risikabel sex.

    Er det mulig å ville missforstå så mye?

     

    For den som leser OG forstår så inneholder Malvado sitt innlegg MYE støtte til homofile. Samtidig som han påpeker en veldig uheldig effekt av det faktum at mange ennå skjemmes av å være homo- og bifile. Men for all del, HIV stopper å spre seg bare vi ignorerer alle aspekter av smittespredningen.

     

    Om det er enn så mye støtte så hjelper vel ikke det når halvparten kan karakteriseres som homohets. Bare det at han kaller ikke-homofile for "vi normale" burde få enhver oppegående person til å heve et øyenbryn og to.

     

    Når resten av innlegget går på hvor dumt det er at homofile menn har sex med kvinner, og på den måten sprer det videre, som om dette er en homo-sykdom som kun rammer "vanlige" om de skulle være så uheldige å ha seg med en homofil/bifil person, så blir det hele litt for dumt.

     

    Jeg prøver på ingen måte å ignorere- eller oppfordre til ignorering av smittespredningen. Jeg, som flere andre her i tråden, reagerer bare på at innlegget oser av fordommer og homohets, enten det er bevisst eller ubevisst.

    Trist for de homofile da , problemet er jo også at noen homofile som ikke har kommet ut av skapet enda fortsatt har sex med kvinner og da kan de spre Hiv via dem også.

     

    Man må jo også huske på bifile som også kan bidra til at situasjonen plutselig kan bli verre for vi vanlige...

    Er det virkelig mulig å være så uvitende? Du snakker som om du tror at HIV/AIDS er noe bare homofile har, som "vanlige" mennesker (herregud...), som du så fint sier, kun kan pådra seg dette ved å ha sex med en homofil/bifil person.

     

    Til din informasjon så forskjellsbehandler ikke HIV, du er like utsatt som den homofile gutten nedi gata, selv om du er "vanlig". Er jo ikke mange dagene siden nyheten sprakk om at kvinneglade Charlie Sheen er HIV-positiv, og det er ikke fordi han har hatt så mye homosex, for å si det sånn.

     

    Om du hadde lest artikkelen, og hatt litt generell kunnskap om emnet, hadde du visst at det i enkelte områder er mange homofile som er smittet fordi homofili er ulovlig. Altså, om du forbyr folk å ha sex så kommer de til å ha det uansett, enten de er straighte eller homofile, men da gjerne mer tilfeldig og risikabel sex.

    Nei, her tar du faktisk feil.

    Nå diskuterer vi faktisk at på grunn av at slike tjenester gjør det langt enklere å få tak i flere sexpartnere på kort sikt så kan man "potensielt" øke smitteeksponeringen ganske så kraftig , dette fører selvsagt også til at noen andre som ikke nødvendigvis er homofile kan bli smittet pga dette om de har sex med den "homofile / bifile / ikke vet enda hva jeg foretrekker" partneren / personen etc.

     

    Dette er heller ikke en Generel "HIV" tråd og jeg har absolutt ikke noe imot å være enig med at HIV ikke gjør unntak , men det må gå an å kommentere en artikkel uten at man må helgardere seg for at rabiate mennesker føler seg tråkket på fordi man sier noe om en tjeneste eller legning.

     

    Og nå er man rabiat fordi man reagerer når noen omtaler ikke-homofile som "vi normale". Er det nå jeg skal skrive "I don't want to live on this planet anymore" med store bokstaver?

    • Liker 2
  11. Trist for de homofile da , problemet er jo også at noen homofile som ikke har kommet ut av skapet enda fortsatt har sex med kvinner og da kan de spre Hiv via dem også.

     

    Man må jo også huske på bifile som også kan bidra til at situasjonen plutselig kan bli verre for vi vanlige...

     

    Er det virkelig mulig å være så uvitende? Du snakker som om du tror at HIV/AIDS er noe bare homofile har, som "vanlige" mennesker (herregud...), som du så fint sier, kun kan pådra seg dette ved å ha sex med en homofil/bifil person.

     

    Til din informasjon så forskjellsbehandler ikke HIV, du er like utsatt som den homofile gutten nedi gata, selv om du er "vanlig". Er jo ikke mange dagene siden nyheten sprakk om at kvinneglade Charlie Sheen er HIV-positiv, og det er ikke fordi han har hatt så mye homosex, for å si det sånn.

     

    Om du hadde lest artikkelen, og hatt litt generell kunnskap om emnet, hadde du visst at det i enkelte områder er mange homofile som er smittet fordi homofili er ulovlig. Altså, om du forbyr folk å ha sex så kommer de til å ha det uansett, enten de er straighte eller homofile, men da gjerne mer tilfeldig og risikabel sex.

×
×
  • Opprett ny...