Gå til innhold

bartogfrakkgjørenfrakk3

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bartogfrakkgjørenfrakk3

  1. Sjå her, sjå her folkens:

     

    http://www.uib.no/mbi/53080/hva-jobber-molekyl%C3%A6rbiologer-med

     

    her står det, jeg siterer: 

     

    Bedrifter innen matforskning, oljeindustri, marin forskning, kosmetisk industri og bioteknologi trenger molekylærbiologer.  I bioteknologiske bedrifter brukes levende organismer til å lage nyttige produkter – for eksempel antibiotika.  Farmasøytisk industri som produserer medikamenter eller utstyr for diagnose eller behandling av sykdommer er også en viktig arbeidsplass. 

     

    - kilde, link ovenfor.

     

    Selvfølgelig, dette gjør ikke denne studieretningen mest relevant for min interesse nødvendigvis, men den er likevel realistisk. Nå trenger jeg bare å finne ut om hvilken av farmasi, kjemi og bioteknologi som gir meg de beste og mest presise resultatene.

  2. Jeg kan ikke vise til noen konkrete tall, hvis det er det du var ute etter. Inntrykket mitt om at det er vanskelig å få seg relevant jobb stammer fra universitetsmiljøet. Det er jo alltid "rivaliseringer" mellom de ulike fakultetene og studieretningene. F.eks "forskjellen på en SV'er og en HF'er:  SV'erne havner bak skranken på NAV, mens HF'erne havner foran".  På samme måte er et vanlig rykte at soft sciences som biologi, molekylærbiologi etc gir dårlige karrieremuligheter. Det kan godt hende det er lite hold i dette ryktet, og at det er noe overdrevet, men jeg kan nok garantere deg at arbeidsgivere neppe står på hodet for å få tak i en ferdigutdannet biolog idag. Men dette kan selvsagt forandre seg i fremtiden, det er vanskelig å forutsi hva som etterspørres av arbeidskraft om 5-10 år. 

    Ang. vanskelighetsgrad, så tror jeg neppe molekylærbiologi er noe særlig lettere enn farmasi.

     

    Hei, sorry, men jeg har visst blitt senil, glemte epost adressen igjen...

    Her er den tredje versjonen av vittige meg.

     

    Uansett. Tja, vet ikke helt om molekylær biologi og farmasi er like vanskelig. Jeg regner med at den overbevisningen skyldes at farmasi har en relativt høyere snitt og har lest noen steder på dette internettet at farmasi har ganske heftige eksamener.

     

    For det andre. Jeg visste ikke om disse HF'er og LF'er. Jeg visste at ikke all utdanning gir jobb dog...

    Hm...farmasi, kjemi eller molekylær biologi og biokjemi(de inngår samme), what to choose, what to choose? -.-

     

    Traleralera, hvordan skal man bestemme seg. Jeg har allerede sett på oppbygningen av studiet...

×
×
  • Opprett ny...