Gå til innhold

IngB

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IngB

  1. Har testet Office Mix. Kan tenkes at jeg husker eller testet feil, eller en kombinasjon av begge deler, men tror ikke den har noe særlig av det etterlyste.

     

    Det har der i mot H5P. Fungerer veldig bra, men det er litt å sette seg inn i hvis man ikke har vært borte i greiene. Man må også ha en Wordpress eller en Drupal installasjon å kjøre den på/fra.

     

    https://h5p.org/content-types-and-applications

    Mange takk! Jeg så litt på Office Mix, men fant ikke helt det jeg var ute etter. H5P virker genialt. Jeg har ikke fått satt meg inn i det, men ved første øyekast ser det ut til å være noe jeg kan bruke.

  2. Jeg har behov for å lage quizer og innfyllingsoppgaver som skal brukes i et online-kurs i norsk. Noen som vet hvordan dette kan gjøres? Jeg har funnet nettsider som Kahoot.it og onlinequizcreator.com, men der står deler av teksten på engelsk, og jeg må ha alt på norsk. Dessuten skal ikke quizene være spillorientert, men brukes til testing av kunnskap. Kan PowerPoint funke, eller er det for tungvint? Takknemlig for tips!

  3.  

    Vil bare gjøre dere oppmerksom på at bl.a noen av Broadcom WIFI drivere/kortene klikket helt etter siste MS-oppdateringer. Har jobbet meg nesten ihjel med den saken nå.

    I siste uka seff..

     

    (bl.a Broadcom SDIO-kortdrivere)

     

    Så same shit here...

     

    Ja, jeg mistenkte også en MS oppdatering av driver, men han skriver at dato for gjeldende driver er 01.08.2014 på WiFi kortet. Den datoen skulle vært mye nyere hvis dette var tilfelle.

     

    Så oppsummert har vi: Det er ikke routeren siden andre maskiner klarer å koble seg til. PC'en klarer å koble seg opp via kabel, så det er begrenset til WiFi kortet. Det er ikke driveren, siden denne neppe har vært endret siden problemet oppsto. Det er ikke manuell IP på WiFi tilkoblingen siden maskinen fortsatt får en 169.254.x.x adresse (ref siste ipconfig dump). Det kan være en litt sær innstilling et sted eller virus/malware som lager problemer, men dette er bare synsing og vanskelig å fastslå over dette forumet (det er mulig en malware/virus scan kan hjelpe, men ikke hold pusten). Du kan eventuelt prøve å gjenopprette fabrikk imaget, klikk F12 (tror jeg) i oppstarten og kjøre HP Recovery eller hva de kaller det. Husk backup først, for alt på maskinen blir fjernet og satt tilbake til slik den var fra fabrikken.

     

    Eller siste alternativ er at det er en fysisk skade på enheten. I så fall kan HP sende en ny WiFi modul, kanskje får du dette på garantien (det innebærer dog å skru opp maskinen). Hvis du ikke får dette, samt montering på garantien ville jeg kanskje bare vurdert å kjøpe en enkel USB dongle til ~300 kr som gir WiFi. Kanskje er dette alternativet både det enkelste og beste.

     

    Takk igjen for mange tips! Ting går framover, og i dag tidlig koblet faktisk pc-en seg til nettverket. Jeg fikk åpnet nettsider, men det gikk fryktelig treigt. Kanskje det har hjulpet at jeg har installert driver på nytt og vært tilkoblet nettet igjen via kabel. Nå bruker jeg kabel, og håper at pc-en på magisk vis skal finne tilbake til formen!

  4.  

    Fremdeles ikke stabil internett, verken kablet eller wifi?

     

    Venter fremdeles på denne..
    Hva viser ipconfig /all?
    Du kan høyreklikke > trykk merk alt > trykk enter. Åpne notepad > paste. Også kopi past det som er vært å ta med.

     

    Takk, da fikk jeg til å kopiere:) Jeg er på nett uten problem med kabel, men fortsatt samme problem med wifi - kun begrenset tilgang - også når jeg prøver å koble meg til Android hotspot.
     
    Wireless LAN adapter Local Area Connection* 14:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter #6
     
       Physical Address. . . . . . . . . : 10-08-B1-8E-4E-C3
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    Wireless LAN adapter WiFi:
     
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8723BE 802.11 b/g/n Wi-Fi Adap
    ter
       Physical Address. . . . . . . . . : 10-08-B1-8E-4E-C3
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
       Autoconfiguration IPv4 Address. . : 169.254.67.195(Preferred)
       Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
       Default Gateway . . . . . . . . . :
       NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
     
    Ethernet adapter Bluetooth Network Connection 4:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Bluetooth Device (Personal Area Network)
    #4
       Physical Address. . . . . . . . . : 10-08-B1-8E-4E-C4
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    Ethernet adapter Ethernet:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . : sitecom.modem
       Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
       Physical Address. . . . . . . . . : 8C-DC-D4-8B-3B-0D
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
     
    Tunnel adapter isatap.{DECD03C8-63C2-4701-93A7-41A070F483DB}:
     
       Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
       Connection-specific DNS Suffix  . :
       Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
       Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
       DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
       Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
  5. Da kan det tenkes, som andre har påpekt før meg, at driveren til WiFi enheten ikke er helt i orden. Litt rart at det skjer sånn plutselig, men det kan være Windows Update som har oppdatert driveren og lagt inn noe som ikke funker. Jeg ville i alle fall gått inn på Device Manager og sjekket at enheten for WiFi har en driver som fungerer. Det skal stå "This device is working properly." under Device Status. Hvis så ikke er tilfelle ville jeg prøvd å fjerne den og lagt inn driver på nytt, bruk driverne fra produsentens hjemmeside feks. Hvis du oppgir en modellnavn på PC'en kan jeg kanskje finne link til deg.

    Det er veldig rart, ja. Jeg har sjekket enheten for WiFi, og HP-support-fyren  har også gjort det, og det står at den fungerer som den skal. Har likevel avinstallert den et par ganger for å se om det likevel kunne hjelpe, men dessverre ... Har en HP Pavilion P0-76.

  6. Etter å ha lest kjapt igjennom tråden her har jeg kommet frem til følgende;

     

    - Det fungerer med kablet nettverk

    - Det fungerer med WiFi fra andre PC'er.

    - Når du forsøker å koble deg opp mot WiFi fra problem-PC'en så får du en 169.254.x.x adresse? (Dette betyr i så fall at du allerede har automatisk IP konfigurasjon på WiFi tilkoblingen, den får bare ikke tildelt en IP)

     

    Gitt at disse punktene stemmer så er mitt første tips å resette WiFi profilen for dette aktuelle trådløse nettverket fra problem-PC'en og så koble den opp på nytt. Vet ikke hvilken Windows versjon du har, men jeg legger ved link nedenfor for fremgangsmåte på Windows 7. Windows 8 og 10 er relativt likt:

     

    http://www.tp-link.us/faq-281.html

    Takk for tipset, men har allerede prøvd det. Jeg har fjernet nettverket fra listen og koblet til på nytt ved å skrive inn passordet, men det hjalp dessverre ikke. Har Win 8.1.

  7. Jeg har sittet en time i telefonen med HP-support, som har fjernstyrt pc-en og bl.a. avinstallert drivere, men problemet ble ikke løst. Nå venter jeg på videre beskjed. Han syntes det var veldig rart at jeg kom på nett via Android hotspot, men ikke via ruteren. Jeg gjorde det i går, men i dag står det begrenset på tilkoblingen til Android hotspot også ... Men med kabel er jeg rett på nett.

  8.  

    Vil råde deg til å fokusere på å få kablet forbindelse til å virke først, og sette kablet nettverkskort til å motta IP-adresse automatisk.

    Først når dette fungerer, ville jeg gått videre med Wi-Fi.

     

    Fungerer samme kabel med andre maskiner?

     

    Er det "link"? Dvs. lyser/blinker det på nettverksporten du bruker på PC og ruter?

     

    Hva slags PC har du?  Noen leverandører er glade i programvare som automatisk konfigurerer nettverkskortene - dette kan skape en uoversiktlig situasjon hvis man endrer nettverksinnstillinger manuelt.

    Takk for at du tar deg tid til å svare! Jeg skal forsøke nå først å få den på nett med kabel. Jeg har en HP Pavilion P0-95, kjøpt i våres. Har hatt problemer med internettforbindelsen for noen måneder siden også. Da klarte pc-en ofte ikke å koble seg på nettet etter at den hadde vært i hvilemodus. Dvs. jeg kom på nett til slutt, men det kunne ta opptil et par timer. Husker ikke eksakt hva som løste problemet, for jeg prøvde mye.

     

    Jeg kom på nett uten problem med kabel. Hadde visst brukt feil kabel i går. Nå gjelder det bare å finne ut hva jeg skal gjøre videre.

  9. Vil råde deg til å fokusere på å få kablet forbindelse til å virke først, og sette kablet nettverkskort til å motta IP-adresse automatisk.

    Først når dette fungerer, ville jeg gått videre med Wi-Fi.

     

    Fungerer samme kabel med andre maskiner?

     

    Er det "link"? Dvs. lyser/blinker det på nettverksporten du bruker på PC og ruter?

     

    Hva slags PC har du?  Noen leverandører er glade i programvare som automatisk konfigurerer nettverkskortene - dette kan skape en uoversiktlig situasjon hvis man endrer nettverksinnstillinger manuelt.

    Takk for at du tar deg tid til å svare! Jeg skal forsøke nå først å få den på nett med kabel. Jeg har en HP Pavilion P0-95, kjøpt i våres. Har hatt problemer med internettforbindelsen for noen måneder siden også. Da klarte pc-en ofte ikke å koble seg på nettet etter at den hadde vært i hvilemodus. Dvs. jeg kom på nett til slutt, men det kunne ta opptil et par timer. Husker ikke eksakt hva som løste problemet, for jeg prøvde mye.

  10. Her er en kommando du kan bruke for å sette nettverkskort i dhcp. Bytt ut det som står mellom gåseøyne om nødvendig.

     

    netsh interface ip set address "Local Area Connection" dhcp

    Da fikk jeg meldingen "Failed to configure the DHCP service. The interface may be disconnected. Systemet finner ikke angitt fil." Når jeg setter Ipv4 på automatisk igjen, får jeg en 169.254-adresse og ikke noe på gateway.

  11.  

     

     

    Får du kontakt med kabel?

     

    Og når du sier du har gjort reset, har du resatt boksen til fabrikkinnstillinger, eller bare tatt strømmen av og på?

    Jeg har ikke prøvd med kabel, men pc-en kan logge seg på internett gjennom Android hotspot. Jeg har resatt til fabrikkinnstillinger (holdt knappen inne mer enn 15 sek).

     

     

    Ville absolutt forsøkt med kabel.

     

    Fungerer det med kabel så er problemet begrenset til Wi-Fi.

    Hvis Wi-Fi fungerer på andre enheter i huset, ligger problemet i oppsettet på Wi-Fi på den bestemte PCen.

    Ville da forsøkt å slette innstillingene for det gjeldende trådløse nettet på PCen og legge det til på nytt.

     

    Jeg fikk koblet pc-en til Android hotspot i går og kom på nett. I dag gikk det derimot ikke. Andre enheter i huset har ikke problem med wifi, så det må være noe med denne pc-en eller kommunikasjonen mellom pc-en og ruteren. Jeg har fjernet nettverket fra lista og skrevet inn passordet på nytt uten at det har hjulpet. Vet ikke om det er noe mer jeg kan gjøre for å slette innstillingene for det gjeldende nettverket på pc-en.

     

    Da har jeg prøvd med kabel og får meldingen "Ethernet har ikke gyldig ip-konfigurasjon". Kommer altså heller ikke på nett med kabel.

  12.  

     

    Får du kontakt med kabel?

     

    Og når du sier du har gjort reset, har du resatt boksen til fabrikkinnstillinger, eller bare tatt strømmen av og på?

    Jeg har ikke prøvd med kabel, men pc-en kan logge seg på internett gjennom Android hotspot. Jeg har resatt til fabrikkinnstillinger (holdt knappen inne mer enn 15 sek).

     

     

    Ville absolutt forsøkt med kabel.

     

    Fungerer det med kabel så er problemet begrenset til Wi-Fi.

    Hvis Wi-Fi fungerer på andre enheter i huset, ligger problemet i oppsettet på Wi-Fi på den bestemte PCen.

    Ville da forsøkt å slette innstillingene for det gjeldende trådløse nettet på PCen og legge det til på nytt.

     

    Jeg fikk koblet pc-en til Android hotspot i går og kom på nett. I dag gikk det derimot ikke. Andre enheter i huset har ikke problem med wifi, så det må være noe med denne pc-en eller kommunikasjonen mellom pc-en og ruteren. Jeg har fjernet nettverket fra lista og skrevet inn passordet på nytt uten at det har hjulpet. Vet ikke om det er noe mer jeg kan gjøre for å slette innstillingene for det gjeldende nettverket på pc-en.

  13. Og du har sjekket ut at IPv4 og IPv6 protokoller er riktig konfigurert? 

     

    Har nemlig vært bort i maskiner hvor malware aka trojaner/worms osv. har klart å forandre innstillinger der.

    Hvordan sjekker jeg at IPv4 og IPv6 protokoller er riktig konfigurert?  Jeg har haket av IPv6 og endret IPv4 manuelt til 192.168.0.101  siden jeg hadde fått en 169.254-adresse. Det gjorde at pc-en kunne identifisere nettverket, men likevel er jeg ikke på nett.

  14. For å ta det et langt steg videre. Last ned en linuxdistro og se om du da kan få forbindelse.

     

    Begynner å lure på om det ligger noe i ruter/AP som nekter deg forbindelse.

    Jeg har lite greie på data og vet ikke hva linuxdistro er. Det er godt mulig at det er noe i ruteren som nekter meg forbindelse. Jeg har gått inn på Sitecome-siden til ruteren via en annen pc, men aner ikke hva jeg ev. kan endre der som kan løse problemet. Iblant står det at jeg er tilkoblet, men det er likevel umulig å åpne nettsidene ("Denne nettsiden er ikke tilgjengelig").

×
×
  • Opprett ny...