Gå til innhold

ronniba

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ronniba

  1.  

    Hvilke ruter fikk dere og har dere noen tips til hva jeg burde være obs på?

    Det er 25 ruter hvor det plukkes en på måfå. Jeg tror ikke du vil være i stand til å huske dem, selv om noen skulle lage en komplett liste.

     

    Populære strykesituasjoner poengtert for meg av min kjørelærer:

     

    1) Påkjøring fra en liten vei ut på E18 med vikeplikt (skilt og haitenner). Påkjøringen går ut i et felt som er synlig adskilt fra de andre feltene på E18 og der ruller det ofte busser. Det er *veldig* dumt å ignorere vikeplikten der, men folk gjør det.

    2) Små veier hvor det er likestilte kryss. Høyre vikeplikt gjelder. Særlig viktig i situasjoner hvor det er veldig dårlig sikt til høyre. Du må både gjøre det tydelig over at du er klar over regelen som gjelder og bør nok redusere farten.

    3) En fotgjengerovergang ikke langt unna Bekkestua, der det er en 50-grense, men å kjøre over den overgangen i 50 medfører omtrent automatisk stryk -- man ser veldig dårlig stien bak gjerdene/vegetasjonen som leder til overgangen. Du vil ikke være i stand til å stoppe for en fotgjenger som plutselig bare dukker opp. Hastigheten må redusere betydelig, når du ikke ser om det kan komme en person.

     

     

    Dette var jo veldig gode tips. Skal definitivt tenke nøye over dem før fredagen. Har fire dager på meg der jeg skal kjøre byen rundt, spesielt de vansklige kryssende som f.eks Majorstua og ned ved Valyrien osv. Takk for rådene

  2. Veldig mange gode tips i denne tråden. Men, jeg har et par spørsmål. Noen som har kjørt opp fra Risløkka før? Hvilke ruter fikk dere og har dere noen tips til hva jeg burde være obs på? Skal kjøre opp fredag 4 des kl 0930, ikke den verste dagen med tanke på trafikk. Har kjørt en del i Oslo og omegn (landeveier), men er veldig nervøs for hvordan det skal gå. Har dobbeltime med kjørelærer rett før oppkjøringen,

     

    Ronniba

×
×
  • Opprett ny...